۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۴۴۳۶۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۷ - ۲۶-۱۰-۱۳۹۴
کد ۴۴۴۳۶۷
انتشار: ۱۵:۲۷ - ۲۶-۱۰-۱۳۹۴

سفر به آینده در سی‌ئی‌اس 2016

در این نمایشگاه که اولین دوره آن سال 1967 در نیویورک برگزار شد، فناوری‌های نوین تجاری شده در حوزه لوازم خانگی و صوتی ـ تصویری تا دوربین‌های دیجیتال، گجت‌های پوشیدنی، گوشی‌های هوشمند، خودروها و هر آنچه در حوزه‌ آی‌تی بگنجد به نمایش گذاشته می‌شود.

نمایشگاه بین‌المللی (CES سرواژه Consumer Electronics Show به معنی نمایشگاه تجهیزات الکترونیکی مصرفی)، بزرگ‌ترین نمایشگاه کالای الکترونیک جهان و از مهم‌ترین رویدادهای دنیای فناوری است که هر سال حدود یک هفته پس از آغاز سال نوی میلادی در دره لاس وگاس ایالت نوادا در ایالات متحده آمریکا برگزار می‌شود. هرچند امکان بازدید برای عموم ندارد و فقط با مجوز می‌توان وارد آن شد.

سفر به آینده در سی‌ئی‌اس 2016

در این نمایشگاه که اولین دوره آن سال 1967 در نیویورک برگزار شد، فناوری‌های نوین تجاری شده در حوزه لوازم خانگی و صوتی ـ تصویری تا دوربین‌های دیجیتال، گجت‌های پوشیدنی، گوشی‌های هوشمند، خودروها و هر آنچه در حوزه‌ آی‌تی بگنجد به نمایش گذاشته می‌شود. به عبارت دیگر مروری بر نمایشگاه سی‌ئی‌اس هر سال از محصولات فناورانه‌ای که در آینده نزدیک در زندگی‌مان نقش‌ جدی پیدا خواهند کرد، خبر می‌دهد. سی‌ئی‌اس آوردگاه غول‌های فناوری جهان است تا با نمایش تازه‌ترین محصولات خود پیش از عرضه در بازار، مشتریان خود را پیدا کند. در این میان شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی مرتبط با فناوری‌های روز جهان حضور موثری دارند.

از مهم‌ترین حواشی نمایشگاه سی‌ئی‌اس امسال غیبت اپل بود. کمپانی اپل که همواره با نگاهی آینده‌نگر زمینه‌ساز ورود فناوری‌های نوین به زندگی بشر بوده است، در نمایشگاه امسال حضور نداشت. از سوی دیگر به اعتقاد بیشتر ناظران، برگزاری کنفرانس‌ها و نشست‌های تخصصی در حوزه توسعه به کارگیری خلاقیت در فناوری‌های نوظهور و بازاریابی گسترده از مهم‌ترین ویژگی‌های سی‌ئی‌اس 2016 محسوب می‌شد. امسال علاوه بر فناوری‌های نو، محصولات فناورانه‌ای که در گذشته نیز ارائه شده بودند با ابعادی کوچک‌تر بازطراحی شده و در نمایشگاه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته بودند.

در ادامه به معرفی هفت فناوری جذاب ارائه شده در نمایشگاه سی‌ئی‌اس امسال می‌پردازیم.

انعطاف‌پذیرترین صفحه نمایش در جهان

یک شرکت مشهور فناوری از کره جنوبی از اولین صفحه نمایش 18 اینچی که ضخامتش به اندازه ضخامت کاغذ بود و مانند ورق روزنامه پیچیده می‌شد، رونمایی کرد. البته جزئیات چندانی از چگونگی تا شدن این صفحه نمایش منتشر نشده است، اما سازندگانش می‌گویند از این فناوری می‌توان در صفحه نمایش خودروها و گوشی‌های هوشمند استفاده کرد. به علاوه گفته می‌شود صفحه نمایش معرفی شده با دامنه دینامیکی بالا در کنار صفحه تلویزیون‌های OLED 77 و 65 اینچی قابل استفاده خواهد بود.

سردوش‌های هوشمند بلوتوثی

اولویت در توسعه فناوری با محیط زیست است. این برداشتی است که بیشتر ناظران با بررسی محصولات ارائه شده در سی‌ئی‌اس 2016 به آن اشاره می‌کنند. از مهم‌ترین مصادیق این فناوری‌ها، سردوش‌های هوشمند هیدرائو (Hydrao) است که هدف اصلی از طراحی آنها صرفه‌جویی در مصرف آب بوده است. آن هم در جهانی که تا گردن در بحران آب فرو رفته و دیر یا زود به چالش اصلی بشریت بدل می‌شود. این سردوش‌های مجهز به بلوتوث 4.0 می‌توانند از طریق سیستم عامل آی.او.اس یا اندروید و اپلیکیشن‌های مربوط به خود از طریق گوشی‌های هوشمند کنترل شوند تا مقدار آب مصرفی آنها قابل مدیریت باشد. این سردوش‌ها روی هر دوشی قابل نصب هستند و چون خودش نیروی لازم را برای کارکردن تولید می‌کند، به شارژ مجزا نیاز ندارند.

اجاق خورشیدی 24 ساعته

در نمایشگاه امسال از اجاق‌هایی رونمایی شد که با وجود استفاده از انرژی خورشیدی، استفاده از آنها به روز محدود نبود. در حقیقت این اجاق به صورت هیبریدی و از ترکیب انرژی برق و خورشید بهره می‌برد. به این ترتیب شب‌ها باید آن را در حالت برقی‌اش مورد استفاده قرار داد. این اجاق‌ها ـ که گفته می‌شود ظرف 20 دقیقه می‌توانند غذا را آماده کنند ـ به زودی با قیمت حدود 600 دلار (حدود دو میلیون و 220 هزار تومان) روانه بازارهای جهانی خواهند شد.

رونمایی از خودروی برقی مفهومی فارادی فیوچر

پس از عرضه خودروی رویایی تسلا ایکس از سوی شرکت تسلا موتورز، شرکت فارادی فیوچر (Faraday Future) ـ که از رقبای مهم تسلا موتورز محسوب می‌شود ـ در نمایشگاه امسال از مدل مفهومی خودروی FFZERO 1 با شکل و شمایلی شبیه ماشین بت‌من رونمایی کرد تا معادلات ساخت خودروهای برقی وارد عصر تازه‌ای شود. این خودرو با قدرت ۱۰۰۰ اسب بخار می‌تواند سرعت ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت را ثبت کند و در صورت ساخت، قوی‌ترین و سریع‌ترین خودروی الکتریکی جهان خواهد بود. فارادی فیوچر تازه تاسیس همواره تلاش کرده با جذب مهندسانی از تسلا، بی.ام.دبلیو، فورد، جنرال موتورز و اسپیس‌ایکس خود را به صدر جدول پیشتازان طراحی خودروهای فوق‌مدرن نزدیک کند.

پهپاد جدید پروت دیسکو

با دیدن این پهپاد شاید بتوان گفت دیگر دوران پهپادهای کوادکوپتر به پایان خود نزدیک می‌شود. کوادکوپترهایی که این روزها در ایران نیز انواع مختلف آن وارد شده و فناوران کشورمان در شرکت‌های دانش‌بنیان نمونه‌های آن را طراحی کرده‌اند. اما پهپاد جدید پروت دیسکو در حقیقت هواپیمای کوچکی است که نه تنها کنترل آن نسبت به سایر پهپادهای مشابه خود آسان‌تر است، بلکه می‌تواند با سرعت 80 کیلومتر بر ساعت پرواز کند و به این ترتیب از همه پهپادهای کوادکوپتر موجود در بازار سریع‌تر خواهد بود. برای پرواز دادن این پهپاد کافی است آن را پرتاب کنید و از آنجا که مجهز به سامانه خلبان خودکار است، کنترلش نیز تقریبا به هیچ آموزش خاصی نیاز ندارد و اشکالات احتمالی در هدایتش از سوی کاربر با سامانه خلبان خودکار برطرف می‌شود. بهره‌مندی از دوربین 14 مگاپیکسلی و حافظه 32 گیگابایتی، امکان تهیه تصاویر بی‌نظیر از نمای بالا را فراهم می‌کند. برای کنترل پروت دیسکو علاوه بر امکان کنترل از طریق دستگاه کنترل‌کننده مخصوص می‌توان از عینک‌های ویژه‌ای که تصویر زنده را نشان می‌دهند، استفاده کرد. در نهایت فرود آوردن این پهپاد به آسانی فشردن گزینه‌ فرود خودکار است تا پهپاد دقیقا به همان نقطه‌ای که پرواز را شروع کرده بود، بازگردد.

یخچال با قابلیت درِ خودکار

با این که معمولا فناوری لوازم خانگی شاید در مورد وسایلی مانند یخچال و فریزر در مقایسه با دوربین دیجیتال و گوشی هوشمند و رایانه، روند تحول و پیشرفت سریعی را در بازه زمانی کوتاه طی نکنند، اما امسال یک شرکت مشهور کره‌ای در نمایشگاه سی‌ئی‌اس از فناوری جدیدی در یخچال‌های تولیدی خود رونمایی کرد. این یخچال از دو فناوری جالب بهره می‌برد؛ با نگاه به درِ این یخچال بخش سیاه‌رنگی روی آن دیده می‌شود که کافی است شما با دست به آرامی ضربه‌ای به آن بزنید تا بتوانید بدون بازکردن در و جست‌وجو، ماده غذایی مورد نظرتان را داخل یخچال ببینید. بنابراین اگر به یخچال دست نزنید کماکان با صفحه‌ای سیاه‌رنگ روبه‌رو هستید و چیزی از درونش دیده نمی‌شود. قابلیت در خودکار (Auto Door) نیز امکانی است که موجب می‌شود بتوانید وقتی با دست پر از خرید برمی‌گردید و نمی‌توانید در را باز کنید، یخچال پای شما را شناسایی و به طور خودکار در را برایتان باز می‌کند! البته این فناوری آن قدر هوشمند طراحی شده است که در شرایط خاصی باز شود و اگر یک کودک یا حیوان خانگی در مقابل آن قرار گرفتند، باز نشود.

خودروی الکتریکی شورلت بولت

در میان رقابت داغ شرکت‌های مشهور جهان مانند تسلا، تویوتا و بی‌ام‌دبلیو در عرضه خودروهای الکتریکی و هیبریدی، شورلت خودروی الکتریکی جدید خود به نام بولت (Bolt) را در سی‌ئی‌اس امسال ارائه کرد که می‌تواند رقیب جدی برای نمونه‌های ارزانقیمت تسلا باشد. خودرویی کوچک و ارزان‌ با باتری‌هایی که کف خودرو قرار می‌گیرند. شورلت بولت با قیمت ۳۰ هزار دلار (حدود 111 میلیون تومان) عرضه می‌شود در حدود هفت ثانیه به سرعت صد کیلومتر بر ثانیه می‌رسد و با یک بار شارژ کامل تا ۳۲۰ کیلومتر طی می‌کند. در این خودرو آینه عقب به صورت نمایشگری است که تصویر پشت خودرو را از طریق دوربین نصب شده در عقب خودرو پخش می‌کند. داخل خودرو نیز نمایشگر بزرگی قرار دارد که با اتصال به سیستم عامل اندروید یا آی.‌او.اس می‌توان کارهای زیادی با آن انجام داد.

منبع: جام جم

برچسب ها: نمایشگاه ces
ارسال به دوستان