۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۴۵۰۴۴
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۹ - ۲۸-۱۰-۱۳۹۴
کد ۴۴۵۰۴۴
انتشار: ۱۲:۳۹ - ۲۸-۱۰-۱۳۹۴

جوابیه شرکت مخابرات به وزارت ارتباطات: واگذاری مخابرات، بهترین تمرین خصوصی‌سازی بود

خصوصی سازی در ارتباطات، می تواند الگوی دیگر بخش ها باشد، به شرطی که از حداقل حمایت های دولت محترم برخوردار شود.
روابط عمومی شرکت مخابرات ایران توضیحاتی در پاسخ به یکی از اخبار سایت عصرایران فرستاده که در تاریخ 19 دی‌ماه امسال به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با عنوان «واعظی: دولت وارث به هم ریختگی عجیبی است، نمی خواهیم پست به سرنوشت مخابرات دچار شود» منتشر شده بود.

این جوابیه را که تحت عنوان «واگذاری مخابرات، بهترین تمرین خصوصی‌سازی دولت بود» نوشته شده است، در ادامه می‌خوانید:

در 6 سال پس از خصوصی شدن مخابرات، نزدیک 18 هزار میلیارد تومان به عنوان سود مستقیم به دولت پرداخت شده که این رقم به اندازه تمام درآمد دولت از مخابرات بعد از انقلاب اسلامی است.
وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با جمعی از مدیران رسانه و دانشجویان در اظهاراتی، به خصوصی شدن مخابرات اشاره کرده و با بیان اینکه مخابرات فقط به دنبال سود است، گفتند: نمی خواهیم پست به سرنوشت مخابرات دچار شود.

در این باره، به چند نکته اشاره و قضاوت در مورد خوبی و بدی خصوصی سازی را به افکار عمومی می سپاریم:

1-خصوصی سازی شرکت مخابرات ایران در یک فرایند قانونی  و بر اساس سیاست های کلان و چشم انداز ایران 1404، تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر خصوصی سازی و همچنین برنامه چهارم و پنجم توسعه -که در تمامی سرفصل های خود توجه به خصوصی سازی و واگذاری بنگاه های مشمول اصل 44 را مورد توجه قرار داده و در برنامه ششم توسعه نیز تاکیدات مشابهی وجود دارد- اجرایی شده است.

2-بیشترین سود از خصوصی شدن مخابرات، عاید دولت شده است، به نحوی که در 6 سال پس از خصوصی سازی، نزدیک 18هزار میلیارد تومان به عنوان سود مستقیم به دولت پرداخت شده که این رقم به اندازه تمام درآمد دولت از مخابرات بعد از انقلاب اسلامی می باشد. بنابراین، وزیر محترم می بایست دست اندرکاران خصوصی سازی را تشویق می کرد تا این روند را ادامه دهند.

3- چهار میلیون تلفن ثابت دایر شده، 41 برابر شدن تعداد پورت های پرسرعت و سرمایه گذاری 6800 میلیارد ریالی در بخش تلفن ثابت پس از خصوصی سازی، واگذاری بیش از 30 میلیون سیم کارت و سرمایه گذاری بیش از 7000 میلیارد تومانی در بخش تلفن همراه، علی رغم فشارهای موجود، نشان دهنده نگاه توسعه ای مخابرات به این بخش است، ضمن اینکه 80 هزار کارمند از بدنه دولت، جدا و توسط مخابرات مدیریت می شوند.

4-وزیر محترم ارتباطات در مقایسه ای با وضعیت پست و مخابرات گفته اند: نمی خواهیم پست به سرنوشت مخابرات دچار شود. ما هم معتقدیم وضعیت پست با مخابرات، به هیچ وجه قابل مقایسه نیست، زیرا فقط در بخش تعرفه های پستی از سال 82 تاکنون شاهد افزایش 30 برابری تعرفه ها به صورت رسمی بوده ایم (که البته حق پست بوده است). در حالی که تعرفه های مخابرات از سال 82 تاکنون با طرح های همکدسازی و ثانیه محوری تا 15 درصد کاهش یافته است. لذا مردم عزیز ما خوب درک می کنند که حفظ یک بنگاه به صورت دولتی چه هزینه هایی را به آنان تحمیل کرده است.

از این رو امیدواریم وزیر محترم ارتباطات و مجموعه وزارتخانه فارغ از بحث های رسانه ای و شخصی، نگاه توسعه ای به حوزه ICT را دنبال کرده و در شرایط حساس کنونی بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، بیش از پیش، یاری رسان شرکت مخابرات ایران به عنوان مهم ترین بازوی اجرایی صنعت ارتباطات کشور باشند.

5- وزیر محترم فرمودند: «بخش خصوصی دنبال سود است». در پاسخ باید گفت این فرمایش ایشان درست است؛ چرا که اگر بخش خصوصی به دنبال سود نباشد، توسعه متوقف می شود. ضمنا مگر مقرر گردیده که بخش خصوصی سرمایه گذار با نگرش زیان دهی وارد کسب و کار شود؟

6- وزیر محترم در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله توسعه ارتباطات روستایی اشاره کرده اند که لازم است یادآوری کنیم، قانونگذار در زمان خصوصی سازی مخابرات، 3 درصد درآمد را برای این منظور پیش بینی کرده است؛ لذا وزارت ارتباطات می تواند از این بودجه برای توسعه این بخش استفاده کند و البته خوب است گزارشی از اقدامات خود را به مردم ارائه کند.به هر تقدیر معتقدیم، تنها راه نجات دولت از بحران و رکود اقتصادی، خصوصی سازی است.

دولتی که 75 درصد درآمد را صرف هزینه جاری و حقوق می کند، نمی تواند طرح های توسعه ای را دنبال کند. خصوصی سازی در ارتباطات، می تواند الگوی دیگر بخش ها باشد، به شرطی که از حداقل حمایت های دولت محترم برخوردار شود. همانطور که مدیران و سهامداران شرکت مخابرات ایران بارها اعلام کرده اند، حامی دولت تدبیر و امید بوده و برای کمک به دولت محترم از هیچ کوششی دریغ نمی کنند.

داود زارعيان
مدير كل دفتر روابط عمومي
و امـور بین الملل

ارسال به دوستان
ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد ثبت لحظه حضور پلنگ ایرانی با توله‌اش در جنگل‌های گیلان (فیلم) مدودف : جنگ بین روسیه و آمریکا، اتمی خواهد بود عراقچی وارد پکن شد شمار کشته‌های حمله هوایی پاکستان به افغانستان به ۵۰ تن رسید