۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۴۴۵۱۶۰
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۴ - ۲۸-۱۰-۱۳۹۴
کد ۴۴۵۱۶۰
انتشار: ۱۹:۳۴ - ۲۸-۱۰-۱۳۹۴

راز بزرگ اهرام مصر فاش می‌شود

پروژه «اسکن اهرام» با نظارت وزارت آثار تاریخی مصر و توسط یک تیم باستان‌شناسی از دانشگاه مهندسی قاهره و موسسه فرانسوی میراث، نوآوری و حفظ آثار در حال انجام است.
یک تیم بین‌المللی از محققین اعلام کردند، با یافتن ذرات کیهانی در هرم خمیده مصر به بررسی چگونگی ساخت این سازه‌های اسرارآمیز و 4600 ساله خواهند پرداخت.

به گزارش عصرایران به نقل از ایسنا، «مهدی طیوبی» رئیس موسسه نوآوری و حفظ میراث اعلام کرد، با کمک ورقه‌های فلزی که از ماه گذشته درون هرم خمیده مصر نصب کرده‌اند، موفق به جمع‌آوری اطلاعاتی از ذرات رادیوگرافی موسوم به «نوآن» شده‌اند که منشا آن اتمسفر زمین است.

این ذرات کیهانی به راحتی از فضاهای خالی عبور می‌کنند، اما سطوح سخت‌تر می‌تواند آنها را جذب و یا منحرف کند و محققان امیدوارند با بررسی این ذرات بتوانند به اطلاعات جدیدی درباره ساخت اهرام دست یابند.


«هانی هلال»، نایب رئیس موسسه تحقیقاتی نوآوری و حفظ میراث در این‌باره گفت: تنها یک تئوری درباره چگونگی ساخت اهرام مصر وجود ندارد که 100 درصد بررسی و ثابت شده باشد و امروز ما در تلاشیم با استفاده از تکنولوژی‌های جدید فرضیه‌های پیرامون ساخت این سازه‌های اسرارآمیز را تغییر، تایید و یا بروز کنیم.

هرم خمیده یا هرم «سنفرو» سازه‌ای از مصر باستان در منطقه دهشور و در 40 کیلومتری جنوب قاهره است و یکی از نخستین نمونه‌های پیشرفت در هنر هرم‌سازی در مصر باستان به شمار می‌رود.

این هرم به آن دلیل «خمیده» خوانده می‌شود که بخش زیرین و پایینی آن با زاویه‌ای 54 درجه رو به بالا می‌رود، اما در میانه راه این زاویه 11 درجه کم می‌شود و به 43 می‌رسد. مصرشناسان دلیل این تغییر زاویه در هنگام ساخت را ترس سازندگان از نامتعادل شدن سازه در هنگام بالا بردن آن می‌دانند.

به گزارش آسوشیتدپرس، پروژه «اسکن اهرام» که آغاز آن از ماه نوامبر 2015 اعلام شد، با نظارت وزارت آثار تاریخی مصر و توسط یک تیم باستان‌شناسی از دانشگاه مهندسی قاهره و موسسه فرانسوی میراث، نوآوری و حفظ آثار در حال انجام است.

هدف از این پروژه اسکن بزرگترین اهرام مصر برای شناسایی حضور هر نوع ساختار درونی ناشناخته در آن است که به درک بهتر از ساختار اهرام و چگونگی ساخت آن‌ها کمک می‌کند.

در این پروژه از مجموعه‌ای از تکنولوژی‌ها شامل گرمانمایی فروسرخ، رادیوگرافی موآن و بازسازی سه‌بعدی برای بررسی ساختار درونی این اهرام4600 ساله استفاده می‌شود که شامل هرم «خوفو»،‌ «خفرع»، هرم خمیده و هرم سرخ می شود.

مطالعه هرم «خوفو» یا «خئوپس» بزرگترین اهرام مصر و تنها بازمانده از عجایب هفت‌گانه دنیای باستان در یک ماه آینده آغاز می‌شود.
ارسال به دوستان
تداوم آلودگی هوا در تهران تا پنجشنبه/ توصیه به استفاده از ماسک برای گروه‌های حساس دو سانحه رانندگی در خوزستان؛ ۳ کشته در اندیمشک-دهلران، یک کشته و ۶ مصدوم در غیزانیه-هفتکل محور کندوان دوطرفه شد اعتراضات به بلینکن در شورای آتلانتیک؛ وزیر خارجه آمریکا خونریز خوانده شد (+فیلم) مخالفت مجلس با تعطیلی مکرر مدارس به بهانه‌های مختلف بودجه کشور در مجلس نهایی شد تعطیلی مدارس و ادارات ۲۲ شهرستان خوزستان در روز چهارشنبه محکومیت بیانیه اتحادیه اروپا درباره جزایر سه‌گانه توسط رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس)