۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۴۴۶۵۴۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۷ - ۰۵-۱۱-۱۳۹۴
کد ۴۴۶۵۴۵
انتشار: ۰۸:۰۷ - ۰۵-۱۱-۱۳۹۴

آسیب های آلودگی صوتی را جدی بگیرید

هرگونه صدای ناخواسته که باعث مزاحمت و آزار افراد شود، آلودگی صوتی خوانده می شود.

آزمایش ها نشان می دهد که صداهای با شدت 160-150 دسی بل موجب رنگ پریدگی، بالا رفتن فشارخون و کاهش درجه حرارت بدن می شوند و صداهای مداوم نیز عکس العمل هایی را مانند انقباض رگ ها در بدن ایجاد می کند.


هرگونه صدای ناخواسته که باعث مزاحمت و آزار افراد شود، آلودگی صوتی خوانده می شود. کارخانه ها، کارهای ساختمانی، صداهای ناشی از سیستم تهویه منازل، ترافیک و فعالیت ماشین آلات ساختمانی از مهم ترین منابع آلودگی صوتی هستند.

صدای نابهنجار انسان و یا سایر موجودات زنده را از بین نمی برد، بلکه باعث کاهش شنوایی، ناشنوایی و یا ناراحتی های عصبی می شود. تحقیقات نشان می دهد که از دست دادن شنوایی با افزایش سن افراد، در جوامع صنعتی بیشتر دیده می شود.

معمولاً شدت صدا را با واحدی به نام «دسی بل» می سنجند. برای مقایسه انواع صداها، لگاریتم آن را تعیین می کنند.

***شیوه عملکرد گوش

ارتعاش مولکول های هوا امواج صوتی را به وجود می آورد. صداهای با فرکانس پائین دارای امواج با فواصل (طول موج) زیاد هستند که موج های صداهای با فرکانس بالا تقریباً به هم چسبیده اند (به عبارتی طول موج کوتاه دارند) این امواج از طریق گوش خارجی به گوش میانی می رسند و موجب ارتعاش پرده صماخ می شوند.

سه استخوان ریز که در سمت دیگر این پرده قرار دارند، این ارتعاش را دریافت می کنند و آن را به گوش داخلی منتقل می کنند. در اینجا نوسانات توسط یک عضو کوچک و حلزونی شکل دریافت می شود، تارهای ریز روی آن پیام را می گیرند و توسط عصب قسمت حلزونی به مغز می فرستند. این تارهای ریز و حساس توسط امواج صدای بسیار بلند خم می شوند، آسیب می بینند و یا می شکنند، بافت این قسمت دچار آسیب دیدگی می شود شده و نخواهد توانست امواج صدا را انتقال دهد. به این ترتیب قسمت هایی از تارهای ریز که کارشان انتقال اصوات بلند است، زودتر تحت تأثیر قرار می گیرند.

منبع: ایرنا

برچسب ها: آلودگی صوتی
ارسال به دوستان
تعطیلی مدارس و ادارات ۲۲ شهرستان خوزستان در روز چهارشنبه محکومیت بیانیه اتحادیه اروپا درباره جزایر سه‌گانه توسط رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس) ۶ غذای دریایی سرطان‌زا(اینفوگرافی) زندگی جذاب عشایر بام جهان (+عکس) ماست با عسل چه خاصیتی دارد ؟ ؛ فواید خوردن ماست و عسل درمان کمردرد با نشاندن «خرس» روی کمر بیمار! (عکس) تویوتا روی تولید موشک سرمایه‌گذاری می‌کند! اولین دمپایی طراحی‌شده با هوش مصنوعی تولید شد(+عکس)