۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۴۸۷۱۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۱ - ۱۴-۱۱-۱۳۹۴
کد ۴۴۸۷۱۹
انتشار: ۱۵:۳۱ - ۱۴-۱۱-۱۳۹۴

وجود 1.3 میلیون بی سواد در جمعیت 10 تا 49 ساله ایران

وی اظهار داشت: برای تشویق افراد ما برای هر فرد بی سوادی که با سواد شود یک میلیون و 340 هزار ریال پاداش به حسابشان واریز می کنیم؛ همچنین اگر فرد بی سواد را اعضای خانواده خودشان باسواد کنند 6 میلیون و 720 هزار ریال به عنوان تشویق به حسابشان واریز می کنیم.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: براساس آخرین آمار سه درصد جمعیت 10 تا 49 سال کشور یعنی حدود یک میلیون و 366 هزار نفر بی سواد داریم؛ همچنین حدود سه میلیون و 500 هزار نفر نیز سطح سوادشان برای ما مشخص نشده است.
 
به گزارش ایرنا علی باقر زاده روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: در نهضت سواد آموزی سالانه 500 هزار نفر را تحت پوشش برنامه های سواد آموزی قرار می دهیم که از این تعداد حدود 300 هزار نفر بی سواد مطلق هستند و 200 هزار نفر برنامه تکمیل سواد را دنبال می کنند که از این تعداد به طور میانگین حدود 25 درصد ریزش دارند.

وی اظهار کرد: جمعیت کشوری 10 تا 49 سال کشور 52 میلیون نفر است ؛ همچنین سوابق آموزشی 25 میلیون نفر وارد سامانه اطلاعاتی سازمان نهضت سوادی آموزی شده است.

باقرزاده با اعلام اینکه استانهای سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی و کردستان بالاترین نرخ بی سوادی را در کشور دارند گفت: 50 درصد بی سواد ها در شهرهای کشور زندگی می کنند و همچنین براساس آخرین آمار 55 درصد بی سوادها را زنان و 45 درصد را مردان تشکیل می دهند که در شاخص عدالت جنسیتی یک شاخص بین المللی است.

وی بیان داشت: در دنیا شروع سواد آموزی از 15 سالگی به بعد است که به برکت نظام اسلامی شروع سواد آموزی ما از 10 سالگی به بعد است.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی اظهار داشت: برای شمارش افراد بی سواد سه روش دنبال می شود: روش اول شمارش خانه به خانه سرشماری نفوس و مسکن است که قبلا هر 10 سال یکبار انجام می شد و الان هر پنج سال یکبار انجام می شود که در اینجا مبنای ما خوداظهاری افراد است که در نتیجه صدق و کذبش کامل مشخص نمی شود.

وی افزود: روش دوم آمار ثبتی است که براساس مدارک تحصیلی ثبت شده انجام می شود که اشکال این روش هم در این است که بین سواد واقعی و سواد ثبتی ممکن است فاصله باشد.

باقرزاده گفت: در روش سوم که تنها در چند کشور از جمله ایران در حال اجراست برنامه (سنجش سواد) دنبال می شود که در این روش از طریق آزمون و سنجش فاصله سواد واقعی با ادعای فرد اثبات می شود.

وی اظهار داشت: برای تشویق افراد ما برای هر فرد بی سوادی که با سواد شود یک میلیون و 340 هزار ریال پاداش به حسابشان واریز می کنیم؛ همچنین اگر فرد بی سواد را اعضای خانواده خودشان باسواد کنند 6 میلیون و 720 هزار ریال به عنوان تشویق به حسابشان واریز می کنیم.

باقرزاده افزود: از طریق باسواد کردن افراد بی سواد توسط مردم تاکنون 35 هزار فرصت شغلی ایجاد شده است زیرا افراد می توانند به ازای هر فردی که باسواد می کنند شش میلیون و 900 هزار ریال دریافت کنند علاوه بر اینکه ما کتاب و لوازم التحریر را نیز به رایگان در اختیار این افراد تحت آموزش قرار می دهیم؛ همچنین مهلت این افراد برای آموزش فاصله چهار تا هفت ماه است.
ارسال به دوستان
نخست‌وزیر مجارستان: ۳۰۰ میلیارد یورو کمک به اوکراین، هدر رفت پول بود غذای روستایی در یمن؛ پخت یک سوپ خوشمزه با ۳۰۰ گرم عدس قرمز (فیلم) مراقبت‌های پس از جراحی کیسه صفرا (فیلم) آنهایی که انتخابات برایشان تمام نشده، هر روز پروژه‌ای جدید را کلید می‌زنند پرسه پلنگ و توله‌اش در ارتفاعات اشکورات رودسر (فیلم) مسدودسازی دوباره درگاه‌های صرافی‌های رمزارز؛ ابهام در علت و سکوت مسئولان کشف بقایای اعضای بدن انسان در باغ‌های پسته کرمان؛ مدیر شبکه بهداشت توضیح می‌دهد انتقاد پزشکیان از مدیریت بد انرژی (فیلم) ادعای «تهدید مشترک ایران»؛ هم‌صدایی رژیم اسرائیل و اوکراین ادعای تحویل توله شیر تکذیب شد؛ پرونده قضایی برای ورزشکار متخلف قلب ما مغز مخصوص به خود را دارد کشف ۳ هزار قبضه اسلحه و دستگیری ۱۰۰ هزار قاچاقچی در مرزهای ایران هوش شگفت آور مورچه‌ها (فیلم) پاکدامن قهرمان شمشیربازی سابر ایران شد مواد غذایی و خوردنی هایی که سنگ کلیه تولید می کنند