۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۴۹۴۱۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۴ - ۱۸-۱۱-۱۳۹۴
کد ۴۴۹۴۱۳
انتشار: ۱۰:۴۴ - ۱۸-۱۱-۱۳۹۴

باقر لاریجانی: باید تابوی فعالیت استادان دانشگاه را در شرکت های دانش بنیان از میان ببریم

"هشتمین کنگره بین المللی آزمایشگاه و بالین" و  "اولین کنگره ملی علوم پایه پزشکی و تولید دانش بنیان" عصر روز شنبه 17 بهمن ماه با حضور معاون آموزشی وزیر بهداشت و نیز جمعی از متخصصان و صاحبنظران رشته علوم آزمایشگاهی و علوم پایه در مرکز همایش های رازی تهران آغاز به کار کرد.
       
به گزارش عصرایران، معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت: گسترش آزمایشگاه های جامع در کشور، افزایش کیفیت آزمایشگاه ها را به دنبال خواهد داشت و برای تحقق این امر آزمایشگاه های تشخیص طبی می بایست در قالب شرکت های دانش بنیان تشکیل و اداره شوند.
 
دکتر باقر لاریجانی عصر روز شنبه در مراسم افتتاحیه "هشتمین کنگره بین المللی آزمایشگاه و بالین" و  "اولین کنگره ملی علوم پایه پزشکی و تولید دانش بنیان" با اعلام این مطلب افزود: از 5 هزار و 600 آزمایشگاه تشخیص طبی در کشور، 3 هزار آزمایشگاه دولتی و 2 هزار و 600 آزمایشگاه خصوصی است.
 
وی با اشاره به اینکه توسعه رشته علوم آزمایشگاهی در گرو شبکه ای شدن این قبیل آزمایشگاه هاست، تصریح کرد: در صورت تحقق این امر نظارت دولتی بر این آزمایشگاه ها عمیق تر خواهد شد و از سوی دیگر حیطه کارآفرینی و تاسیس شرکت های دانش بنیان در بخش خصوصی منجر به رفع نیازهای مردم، ارایه خدمات با کیفیت بالاتر، پاسخگویی بیشتر و نظم و انتظام بهتری خواهد شد.
 
به گفته رییس هشتمین کنگره بین المللی آزمایشگاه و بالین و  اولین کنگره ملی علوم پایه پزشکی و تولید دانش بنیان از جمله برنامه های معاونت آموزشی وزارت بهداشت و درمان، حرکت به سمت دانشگاه های هزاره سوم است که این دانشگاه ها در بستر آموزشی، راه های ورود به بازار را نیز پیدا خواهند کرد.
 
وی ادامه داد: استادان و دانشجویان بایستی به سمت تاسیس و اداره شرکت های دانش بنیان قدم بردارند و باید تابوی فعالیت استادان دانشگاه را در شرکت های دانش بنیان از میان ببریم.
 
دکتر لاریجانی اظهار داشت: در حال حاضر 80 تا 90 درصد تحقیقات از سوی سیستم دولتی حمایت می شود در حالیکه در دنیا سهم سرمایه گذاری دولت در بخش تحقیقات کمتر از 10 درصد است.
 
وی ادامه داد: افزایش مشارکت بخش خصوصی در تحقیقات و کاهش سهم دولت در این حوزه نیازمند تحول در عرصه آموزشی بوده که در حال حاضر این امر از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت در حال پیگیری است.
 
در این مراسم دکتر محمد وجگانی، رییس جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران نیز با انتقاد از کم توجهی به علوم پایه پزشکی و آزمایشگاهی از تحمیل فشارهای روز افزون به دلیل بار سنگین درمان و وجود تنگناهای مدیریتی دانشگاه ها به رشته علوم پایه خبر داد.
 
وی گفت: از جمله راهکارهای رفع موانع موجود، برنامه ریزی و الزام بیمارستان ها به مدیریت تخصصی بخش های آزمایشگاهی زیر نظر اعضای هیات علمی متخصص هر رشته است.
 
دکتر وجگانی از تهیه طرح جامع به منظور حضور رشته های علوم پایه پزشکی و آزمایشگاهی در مراکز درمانی و تحقیقاتی به عنوان دیگر راهکارهای رفع مشکلات آموزشی این رشته ها نام برد.
 
گفتنی است، هشتمین کنگره بین المللی آزمایشگاه و بالین و  اولین کنگره ملی علوم پایه پزشکی و تولید دانش بنیان که روز شنبه 17 بهمن ماه با حضور متخصصان و صاحبنظران هر دو رشته آغاز به کار کرد تا روز دوشنبه 19 بهمن ماه به کار خود ادامه می دهد.
ارسال به دوستان