۰۳ بهمن ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۶
کد خبر ۴۵۱۹۰۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۱ - ۲۹-۱۱-۱۳۹۴
کد ۴۵۱۹۰۲
انتشار: ۰۸:۰۱ - ۲۹-۱۱-۱۳۹۴

واقعیت مجازی به کمک درمان افسردگی می آید

استفاده از فناوری واقعیت مجازی به عنوان یک روش درمانی می تواند به افراد مبتلا به افسردگی کمک کند تا احساس بهتری درباره خود داشته و نشانه های این بیماری کاهش یابد.

عصرایران؛ محمد مهدی حیدرپور - بنابر نتایج مطالعه انجام شده توسط دانشگاه کالج لندن (UCL) و دانشگاه ICREA بارسلونا، استفاده از فناوری واقعیت مجازی به عنوان یک روش درمانی می تواند به افراد مبتلا به افسردگی کمک کند تا احساس بهتری درباره خود داشته و نشانه های این بیماری کاهش یابد.

واقعیت مجازی به کمک درمان افسردگی می آید

به گزارش "گروه علم و فناوری" عصرایران، روش درمانی پژوهشگران که پیش‌تر توسط داوطلبان سالم آزمایش شده بود، طی مطالعه جدید با حضور 15 فرد مبتلا به افسردگی در بازه سنی 21 تا 61 سال مورد بررسی قرار گرفت. نه نفر از شرکت کنندگان کاهش نشانه های افسردگی را یک ماه پس از آغاز درمان گزارش کرده که چهار نفر از آنها کاهش چشمگیر در شدت افسردگی را تجربه کردند.

شرکت کنندگان در این مطالعه با پوشیدن یک هدست واقعیت مجازی یک اواتار یا بدن مجازی اندازه واقعی را مشاهده می کردند. مشاهده این آواتار و حرکت آن به شیوه ای مشابه با بدن خود آنها به طور معمول این توهم را ایجاد می کند که با بدن خود مواجه هستند. به این شرایط «تجسم» گفته می شود.

ابتدا شرک کنندگان در قالب آواتار فردی بزرگسال برای ابراز همدردی با یک کودک مجازی مضطرب آموزش دیدند. همان گونه که آنها با کودک صحبت می کنند به تدریج گریه وی متوقف شده و واکنش مثبتی به ابراز همدردی آنها نشان می دهد. پس از چند دقیقه، شرکت کنندگان در قالب یک کودک مجازی قرار گرفته و آواتار فردی بزرگسال کلمات و ژست هایی محبت آمیز را به آنها ارائه می کند. این سناریو کوتاه هشت دقیقه ای سه بار در فواصل هفتگی تکرار شد و بیماران یک ماه مورد بررسی قرار گرفتند.

به گفته پروفسور کریس بروین، رهبر مطالعه، افرادی که با اضطراب و افسردگی دست به گریبان هستند هنگامی که شرایط مطابق میل آنها پیش نمی رود و یا مشکلی ایجاد می شود، حالت خود انتقادی شدیدی می یابند. در این مطالعه، با آرام کردن کودک مجازی و شنیدن حرف های خود، بیماران به صورت غیر مستقیم با خود همدردی می کردند. هدف از این مطالعه همدردی بیشتر با خود و کاهش خود انتقادی بوده و نتایج نیز امیدوارکننده بوده اند. با این وجود، یک آزمایش کوچک با یک گروه کنترل نمی تواند نشان دهد مداخله صورت گرفته مسئول بهبود بالینی در بیمار بوده است یا خیر.

دانشمندان امیدوارند این تکنیک را هر چه بیشتر توسعه دهند تا آزمایش های بزرگتری را انجام داده و با اطمینان مزایای بالینی آن را شناسایی کنند. در حال حاضر، نتایج نشان داده اند که این درمان می تواند پتانسیل قابل توجهی برای مقابله با افسردگی داشته باشد. سیستم های واقعیت مجازی ارزان قیمت که هم اکنون در دسترس هستند نیز می تواند به معنای امکان استفاده گسترده از روش های این چنینی برای درمان افسردگی باشد.

برای خواندن مطالب بیشتر در زمینه علم و فناوری به اینجا مراجعه کنید.

ارسال به دوستان
بلیط هواپیما فلای تودی
ورود قوه قضائیه به موضوع انتخابات فدراسیون فوتبال؛ پرونده‌های باز، مانع کاندیداتوری نیستند تهدید به مرگ داور بازی جنجالی ذوب‌آهن - پرسپولیس در سامانه کدال منتشر شد: جهش 153 درصدی سودآوری بیمه ملت در 9 ماه دیدار معاون رئیس‌ جمهور با رئیس کشور امارات براساس رتبه بندی شرکت های بزرگ ایران؛ بیمه ملت به عنوان پنجمین شرکت برتر صنعت بیمه شناخته شد بیانیه رسمی گروه هزاردستان؛ تکمیل فرآیند فروش کافه‌بازار به شرکت تپسل سازندگان «ستایش» سراغ سریال جدید در نمایش خانگی رفتند روزهای آلوده از هفته آینده پیش‌روی تهرانی‌ها نظر کلینزمن درباره طارمی در اینتر: نیازمند اعتماد به نفس بیشتر تهدید ترامپ به تحریم روسیه در صورت عدم مذاکره افشاگری نیمار: حسادت امباپه به مسی دلیل اختلافات در پاری‌سن‌ژرمن درباره بهمن فرمان‌آرا که امروز ۸۳ساله خواهد شد لواندوفسکی هشتمین گلزن برتر تاریخ فوتبال شد اختصاص یک میلیون تومان یارانه کتاب به همه ایرانیان سید حسن خمینی: اگر با چند فاسد برخورد نشود، کم کم سایرین فاسد خواهند شد