۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۴۵۱۹۰۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۱ - ۲۹-۱۱-۱۳۹۴
کد ۴۵۱۹۰۲
انتشار: ۰۸:۰۱ - ۲۹-۱۱-۱۳۹۴

واقعیت مجازی به کمک درمان افسردگی می آید

استفاده از فناوری واقعیت مجازی به عنوان یک روش درمانی می تواند به افراد مبتلا به افسردگی کمک کند تا احساس بهتری درباره خود داشته و نشانه های این بیماری کاهش یابد.

عصرایران؛ محمد مهدی حیدرپور - بنابر نتایج مطالعه انجام شده توسط دانشگاه کالج لندن (UCL) و دانشگاه ICREA بارسلونا، استفاده از فناوری واقعیت مجازی به عنوان یک روش درمانی می تواند به افراد مبتلا به افسردگی کمک کند تا احساس بهتری درباره خود داشته و نشانه های این بیماری کاهش یابد.

واقعیت مجازی به کمک درمان افسردگی می آید

به گزارش "گروه علم و فناوری" عصرایران، روش درمانی پژوهشگران که پیش‌تر توسط داوطلبان سالم آزمایش شده بود، طی مطالعه جدید با حضور 15 فرد مبتلا به افسردگی در بازه سنی 21 تا 61 سال مورد بررسی قرار گرفت. نه نفر از شرکت کنندگان کاهش نشانه های افسردگی را یک ماه پس از آغاز درمان گزارش کرده که چهار نفر از آنها کاهش چشمگیر در شدت افسردگی را تجربه کردند.

شرکت کنندگان در این مطالعه با پوشیدن یک هدست واقعیت مجازی یک اواتار یا بدن مجازی اندازه واقعی را مشاهده می کردند. مشاهده این آواتار و حرکت آن به شیوه ای مشابه با بدن خود آنها به طور معمول این توهم را ایجاد می کند که با بدن خود مواجه هستند. به این شرایط «تجسم» گفته می شود.

ابتدا شرک کنندگان در قالب آواتار فردی بزرگسال برای ابراز همدردی با یک کودک مجازی مضطرب آموزش دیدند. همان گونه که آنها با کودک صحبت می کنند به تدریج گریه وی متوقف شده و واکنش مثبتی به ابراز همدردی آنها نشان می دهد. پس از چند دقیقه، شرکت کنندگان در قالب یک کودک مجازی قرار گرفته و آواتار فردی بزرگسال کلمات و ژست هایی محبت آمیز را به آنها ارائه می کند. این سناریو کوتاه هشت دقیقه ای سه بار در فواصل هفتگی تکرار شد و بیماران یک ماه مورد بررسی قرار گرفتند.

به گفته پروفسور کریس بروین، رهبر مطالعه، افرادی که با اضطراب و افسردگی دست به گریبان هستند هنگامی که شرایط مطابق میل آنها پیش نمی رود و یا مشکلی ایجاد می شود، حالت خود انتقادی شدیدی می یابند. در این مطالعه، با آرام کردن کودک مجازی و شنیدن حرف های خود، بیماران به صورت غیر مستقیم با خود همدردی می کردند. هدف از این مطالعه همدردی بیشتر با خود و کاهش خود انتقادی بوده و نتایج نیز امیدوارکننده بوده اند. با این وجود، یک آزمایش کوچک با یک گروه کنترل نمی تواند نشان دهد مداخله صورت گرفته مسئول بهبود بالینی در بیمار بوده است یا خیر.

دانشمندان امیدوارند این تکنیک را هر چه بیشتر توسعه دهند تا آزمایش های بزرگتری را انجام داده و با اطمینان مزایای بالینی آن را شناسایی کنند. در حال حاضر، نتایج نشان داده اند که این درمان می تواند پتانسیل قابل توجهی برای مقابله با افسردگی داشته باشد. سیستم های واقعیت مجازی ارزان قیمت که هم اکنون در دسترس هستند نیز می تواند به معنای امکان استفاده گسترده از روش های این چنینی برای درمان افسردگی باشد.

برای خواندن مطالب بیشتر در زمینه علم و فناوری به اینجا مراجعه کنید.

ارسال به دوستان
تجهیزات پالایشگاه‌های پارس جنوبی نشت یابی شدند جنگنده نسل ششم ساخت ژاپن (+عکس) حقوق کارمندان کشورهای عربی در سال ۲۰۲۵ چقدر است؟ سازمان جهانی بهداشت: شیوع یک ویروس در تانزانیا ۸ قربانی گرفت اعتراض مردم به قبض‌های نجومی آب در تبریز ناوشکن اطلاعاتی «زاگرس» به ناوگان دریایی ارتش ملحق شد افزایش تعداد روزهای آلوده تهران نسبت به سال گذشته ادرار به رنگ آب نشانه چیست؟ پایان گروگان گیری ۱۵ ماهه مرد راوری و بازگشتش به کشور هجوم موش ها در پایتخت/ بحرانی که سلامت تهرانی‌ها را تهدید می‌کند هوش مصنوعی استدلالی OpenAI گاهی‌اوقات «چینی و فارسی فکر می‌کند» و هیچ‌کس نمی‌داند چرا معلمان به روز رسانی شوند ظریف : دوستان ما در سازمان انرژی اتمی یک سکوی سانتریفیوژ خریده بودند که در آن مواد منفجره کار گذاشته شده بود و کشف شد/ این از ضرر‌های تحریم‌هاست اقتصاد دایره‌ای؛ نگرشی نو به تخریب ساختمان کارگران محبوس در معدن طلای آفریقای جنوبی/ خارج کردن ۳۶ جسد و ۸۲ معدنچی تاکنون