۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۵۲۷۸۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۱ - ۰۳-۱۲-۱۳۹۴
کد ۴۵۲۷۸۷
انتشار: ۱۰:۰۱ - ۰۳-۱۲-۱۳۹۴

سیگار هر سال٦٠ هزار ایرانی را می‌کشد

آمارها نشان می‌دهد بیش از ١٠‌میلیون نفر درکشور سیگار می‌کشند و هر‌سال هم ٥٠ تا ٦٥‌هزار نفر به دلیل مصرف دخانیات جانشان را از دست می‌دهند. همه اینها جدای از بیماری‌هایی است که به دلیل مصرف سیگار و قلیان گریبانگیر افراد می‌شود.

به گزارش فرارو، براساس اعلام وزارت بهداشت، ٩٠‌درصد مشکلات ریوی، ٨٠‌درصد برونشیت‌های مزمن و ٢٥‌درصد سایر بیماری‌ها درپی مصرف دخانیات ایجاد می‌شود، از همه اینها نگران‌کننده‌تر، ابتلا به سرطان ریه است.

گفته می‌شود ابتلا به این بیماری در میان مردان سیگاری ٢٣برابر و درمیان زنان سیگاری ١٣برابر است. اینها بخشی از موضوعاتی است که روز گذشته درجلسه هم‌‌اندیشی کنترل و مقابله با مصرف دخانیات مطرح شد.

مرگ سالانه ٦٠‌هزار نفر به دلیل مصرف دخانیات

علی‌اکبر سیاری، معاون بهداشت وزارت بهداشت، یکی از سخنرانان این جلسه بود. او با اشاره به مرگ‌ومیر به دلیل مصرف دخانیات تأکید کرد: «هر‌سال ٥٠ تا ٦٥‌هزارنفر به دلیل مصرف دخانیات درکشور جانشان را از دست می‌دهند.»

او با بیان این‌که مصرف دخانیات یکی از شایع‌ترین علت‌های مرگ نابهنگام است، بر اهمیت محدودیت در دسترس بودن مواد دخانی تأکید کرد: «آموزش و افزایش سطح آگاهی مردم از خطرات ناشی از استعمال دخانیات و عدم استعمال دخانیات در اماکن عمومی توسط وزارت بهداشت و نیروی انتظامی از راه‌های دیگر کاهش استعمال دخانیات است.»

به گفته معاون بهداشت، ایجاد مکانی برای ترک مصرف دخانیات از دیگر استراتژی‌های کاهش مصرف مواد دخانی است که در شبکه‌های بهداشتی و درمانی کشور، واحدهایی به همین منظور ایجاد شده تا بتوانند افراد برای ترک مصرف دخانیات به این مراکز مراجعه کنند. سیاری بر ضرورت افزایش مالیات بر سیگار تأکید کرد و افزود: «وزارت بهداشت تلاش زیادی در این‌ خصوص انجام داد اما متاسفانه موانعی مانع تصویب این قانون شده است و عده‌ای معتقدند که درصورت افزایش قیمت سیگار، قاچاق سیگار افزایش پیدا می‌کند.»

بیش از ۱۰‌میلیون نفر درکشور سیگار می‌کشند

حسن ‌هاشمی، وزیر بهداشت هم درجلسه هم‌اندیشی کنترل و مقابله با مصرف دخانیات حضور داشت و آخرین آمار مصرف دخانیات درکشور را اعلام کرد: «بیش از ۱۰‌میلیون نفر درکشور سیگار می‌کشند که متاسفانه مصرف آن درمیان زنان هم رو به افزایش است، این درحالیست که بخش عمده‌ای از اعتبارات حوزه سلامت صرف درمان بیمارانی می‌شود که با سیگار زندگی کرده‌اند.»

 او با بیان این‌که باید اقدامات جدی‌تری برای کنترل دخانیات کرد، تأکید کرد: «سالانه حداقل ٥٠‌میلیارد نخ سیگار مصرف می‌شود و دخانیات سالانه بیش از ٦‌میلیون نفر را درجهان می‌کشد. همچنین مصرف سیگار منجر به سالانه ٥٠‌هزار مرگ می‌شود که قابل پیش‌بینی و پیشگیری است.»

به گفته وزیر بهداشت، مصرف دخانیات از نظر عوارض عامل ٩٠‌درصد مشکلات ریوی، ٨٠‌درصد برونشیت مزمن و ٢٥‌درصد سایر بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات است: «٥٠‌درصد از علت مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و سکته مغزی، مصرف دخانیات است که متاسفانه در این افراد دو تا چهاربرابر است. ابتلا به سرطان ریه در سیگاری‌ها ٢٣برابر در مردان و ١٣برابر در زنان بیشتر است و نوزادانی که از مادران سیگاری متولد می‌شوند، حدود ٣٠٠ گرم کم‌وزن‌تر هستند.»

درخواست وزیر بهداشت از دستگاه قضا درباره پرونده «سوختگی مادردوقلوها»

وزیر بهداشت روز گذشته در مراسم رونمایی از ١٢ قلم دارو و ٢دستگاه تجهیزات پزشکی تولید داخل هم حاضر شد و درحاشیه آن به پرسش خبرنگاران پاسخ داد.

 او به ماجرای حادثه بیمارستان چمران و سوختگی لب، دهان و ریه مادر نوزادان دوقلو به دلیل استنشاق گازی غیر از اکسیژن، اشاره کرد و گفت: «در این پرونده وزارت بهداشت خود شاکی این حادثه است، بیمارستان چمران یکی از بیمارستان‌های نیروهای مسلح است که ما درحوزه‌های فنی نظارت داریم و در سایر موارد وزارت دفاع پاسخگو خواهد بود.»‌

هاشمی با بیان این‌که خطای رخ داده در این بیمارستان مرتبط با کار و رفتار کادر پزشکی و پرستاری نبوده و خطای انسانی بوده است، تأکید کرد: «ما نیز به‌عنوان مدعی سلامت مردم جزو شکات هستیم و منتظریم تا دستگاه قضائی با سرعت کار را پیگیری و عادلانه اعلام رأی کند. همچنین رأی دادگاه باید به نوعی باشد که بازدارنده بوده و از تکرار حوادث مشابه جلوگیری کند.»

در پاسخ به سوالی درباره جلسه‌ای که روز گذشته درباره کاهش مصرف دخانیات برگزار شده است،  وی گفت: «در این جلسه چندین مصوبه داشتیم اما این مصوبات کارساز نیست، چرا که باید حتما قانون منع استفاده از دخانیات اجرایی شود و همه دستگاه‌ها ملزم به اجرای آن باشند. بنابراین کاری است که به وزارتخانه‌های مختلف و تصمیم‌های مجلس مربوط می‌شود.»

او اظهار امیدواری کرد که مجلس آینده در قالب تصویب برنامه ششم تصمیماتی را در این زمینه بگیرد، ادامه داد: «آنچه در گذشته ازسوی مجلس تصویب شده، قانونی بسیار مترقی است و باید بتوانیم آن را اجرا کنیم. همچنین دستگاه‌های مرتبط در دولت باید تصمیم‌هایی بگیرند تا از مصرف فزاینده دخانیات پیشگیری و به سلامت مردم توجه شود.»
برچسب ها: سیگار ، دخانیات
ارسال به دوستان