۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۵۵۳۱۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۱۵-۱۲-۱۳۹۴
کد ۴۵۵۳۱۰
انتشار: ۱۱:۰۳ - ۱۵-۱۲-۱۳۹۴

عبدالله عبدالله از توافقات تجاری جدید ایران و افغانستان خبر داد

حمل‌ونقل، صنایع غذایی و دارویی؛ سودآورترین سرمایه‌گذاری در افغانستان هستند.
رییس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان گفت: با سفر هیات تجاری ایران به کابل و برگزاری سومین نمایشگاه اختصاصی ایران، دو کشور به توافقات جدیدی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری در زمینه‌های مختلف دست یافتند.

«عبدالله عبدالله» رییس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان در حاشیه سومین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در کابل در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری سازمان توسعه تجارت گفت: تفاهم‌نامه‌های به امضا رسیده بین دو کشور در بخش‌های مختلف صنعتی، معدنی و تولیدی است که به گسترش بیش از پیش روابط کمک می‌کند.

وی به سفر هیات تجاری ایران به افغانستان و دیدارش با محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت اشاره و تاکید کرد: در این سفر با مقامات ایرانی در مورد همکاری‌های تجاری دو جانبه در بخش‌های مختلف صنعتی، معدنی و تجاری مذاکره و اسنادی را امضا کردیم.

وی خاطرنشان کرد: تفاهم‌نامه‌های به امضا رسیده بین دو طرف مربوط به همکاری سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف است.

در دیدار عبدالله عبدالله رییس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان و محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران که پس از افتتاح نمایشگاه اختصاصی ایران در کابل انجام شد، زمینه‌سازى آغاز پروازهاى مستقیم از افغانستان به بندر چابهار، افزایش روابط بانکى و استفاده مشترک از فرصت‌های تجاری مورد مذاکره قرار گرفت.

پیشنهاد برقرای پرواز چابهار ـ کابل، گسترش حوزه فعالیت‌های بانک‌های افغانستان به ویژه در مناطق آزاد ایران، سرمایه‌گذاری‌های مشترک برای راه‌اندازی واحدهای تولیدی، کشاورزی و معدنی در افغانستان از دیگر موضوعات مورد مذاکره دو طرف بود.

همچنین در سفر مقامات ایرانی و هیات تجاری همراه، تفاهمنامه همکاری در زمینه اکتشاف و استخراج معادن افغانستان نیز بین دو طرف به امضا رسید.

براساس این تفاهمنامه دو کشور در زمینه اکتشاف و استخراج معادن افغانستان و صادرات آن به دیگر کشورهای جهان با یکدیگر همکاری می‌کنند و از این طریق مسیر سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی دو کشور در بخش معادن هموارتر خواهد شد.

تشکیل کمیته تجاری مشترک برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان دو کشور از دیگر موارد توافق بین مسئولان دو کشور بود. قرار است این کمیته با عضویت معاونان وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت ایران و وزارتخانه تجارت و صنایع افغانستان هر سه ماه یک بار در کابل یا تهران نشست‌های مشترک برگزار کند.

حل‌و‌فصل مسایل ترانزیتی و تقویت روابط در زمینه‌های حمل و نقل، امور گمرکی و امور بانکی از موضوعات مورد بررسی در نخستین نشست این کمیته خواهد بود.

سومین نمایشگاه اختصاصی ایران در افغانستان از چهارشنبه به مدت چهار روز در هتل اورانوس کابل کار خود را آغاز کرده است و تا فردا شنبه 15 اسفند دایر است. در این نمایشگاه بیش از 100 شرکت ایرانی در 12 گروه کالایی و خدماتی محصولات و خدمات خود را به نمایش گذاشته‌اند.

افزایش 2 برابری تراز تجاری تهران ـ کابل

معاون ارشد اتاق تجارت و صنایع افغانستان گفت: پیش از برگزاری نمایشگاه‌های اختصاصی ایران در افغانستان تجارت دو کشور در حد 800 میلیون دلار بود اما پس از این دو رویدادسطح تبادلات تجاری به بیش از یک میلیارد و 800 میلیون دلار رسیده است.

خانجان الکوزی در حاشیه بازدید از سومین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در کابل در گفت‌وگو با پایگاه خبری سازمان توسعه تجارت، افزود: ما از ایران یک میلیارد و 800 میلیون دلار واردات غیرنفتی داریم و 50 میلیون دلار نیز به این کشور کالا صادر می‌کنیم اما پیش از برگزاری نمایشگاه‌های اختصاصی، حجم تجارت به 800 میلیون دلار خلاصه می‌شد.

وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه اقدام مفید و موثری است که نه تنها دو کشور را از لحاظ اقتصادی و تجاری به یکدیگر نزدیک می‌سازد بلکه در زمینه فرهنگی و اجتماعی نیز تاثیرات فراوانی دارد.

الکوزی در خصوص زمینه‌ها مورد علاقه افغان‌ها برای سرمایه‌گذاری گفت: کیفیت محصولات ایرانی بر مردم افغان ثابت شده است، افغانی‌ها به مصرف محصولات ساخت ایران علاقه دارند و فعالان اقتصادی ایران قطعا با سرمایه‌گذاری در حمل و نقل، تولید مواد غذایی و دارویی در افغانستان به سودآوری می‌رسند‌.

وی در مورد مناطق امن سرمایه‌گذاری گفت: ایرانی‌ها در هرات، نیمروز، فراه، قندهار، کابل و مزار شریف از گذشته به صورت قدرتمند حضور داشتند و تهدیدی احساس نمی‌کردند و امروز نیز در این شهرها فعال هستند و حتی در مناطق جنوبی افغانستان، همچون استان ننگرهار نیز ایرانی‌ها حضور موثری دارند.

معاون ارشد اتاق تجارت و صنایع افغانستان با اشاره به رفع تحریم‌ها علیه ایران افزود: در دوران پساتحریم اقتصاد ایران با سرعت بسیار بالایی به سمت اقتصاد جهانی حرکت می‌کند؛ خوشبختانه مشکلات بانکی و سایر مشکلات تجاری این کشور در حال برطرف شدن است به همین دلیل بسترهای گسترش روابط تجاری بیش از پیش فراهم خواهد شد.

این فعال اقتصادی که یکی از تجار سرشناس در افغانستان است، ابراز امیدواری کرد که تاثیرات پساتحریم به زودی بر افزایش میزان تجارت دو کشور نیز تاثیرات خود را نشان دهد و تا پایان سال جاری حجم تبادلات تجاری به 2 میلیارد دلار افزایش یابد.

سومین نمایشگاه ‌اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در کابل که روز چهارشنبه 12 اسفندماه آغاز به کار کرد تا فردا شنبه 15 اسفند دایر است و مورد استقبال بالای شهروندان کابلی قرار گرفته است.

ارسال به دوستان
دستور پخت یک شام اسپانیایی خوشمزه با 6 عدد ران مرغ (فیلم) ورود بانوان به ورزشگاه دوباره ممنوع شد! کاهش دوباره نرخ بهره در بانک های ترکیه یادداشت عراقچی در روزنامه چینی: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می‌شود لحظه وقوع تصادف عجیب؛ خودروی سواری از کنترل خارج شد (فیلم) انفجار خانه‌ در یزد با سه کشته و ۶ مجروح ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست