۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۵۹۸۴۴
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۹ - ۱۶-۰۱-۱۳۹۵
کد ۴۵۹۸۴۴
انتشار: ۰۸:۰۹ - ۱۶-۰۱-۱۳۹۵

استفاده از نقاط کوانتومی برای درمان ایدز و ابولا

رهگیری ویروس ها در بدن کار دشواری است و به سختی می توان برهم کنش میان ویروس و سلول را مورد مطالعه قرار داد.

پژوهشگران با استفاده از نقاط کوانتومی، موفق به کسب اطلاعات ارزشمندی از تعامل ویروس با سلول ها شدند. نتایج این پروژه برای درمان بیماری هایی نظیر ابولا و ایدز مفید است.

استفاده از نقاط کوانتومی برای درمان ایدز و ابولا

رهگیری ویروس ها در بدن کار دشواری است و به سختی می توان برهم کنش میان ویروس و سلول را مورد مطالعه قرار داد.

مقاله ای در نشریه Angewandte Chemie منتشر شده که در آن محققان دانشگاه لیدز نشان دادند که می توان از نقاط کوانتومی برای درمان بیماری هایی نظیر ایدز یا ابولا استفاده کرد.

این گروه تحقیقاتی امیدوارند که نتایج این پروژه بتواند درباره چگونگی برهم کنش میان سلول های بدن و ویروس ها اطلاعات زیادی به دانشمندان بدهد. با این کار راهکارهای مختلفی برای از بین بردن ویروس ها به دست می آید.

یوان گو رهبر این گروه تحقیقاتی می گوید: تاکنون محققان اطلاعات بسیار کمی از چگونگی اتصال این ویروس ها به سلول های بدن داشتند. ما قبلا می دانستیم که این ویروس ها با سلول های سالم در بدن برهم کنش می دهند اما این که چگونه به سلول ها متصل می شوند این یک راز بزرگ بود.

این گروه تحقیقاتی از نانوبلورهای موسوم به نقاط کوانتومی برای این کار استفاده کردند. این نانوبلورها به شکل ویروس در آمده و در این آزمایش مورد استفاده قرار گرفتند. از رهگیری این نقاط، محققان موفق به بررسی رفتار ویروس ها در بدن شدند.

بروس ترونبول از محققان این پروژه می گوید: ویروس ها از طریق برهم کنش با پروتئین ها و مولکول های قند در بدن، اقدام به برهم کنش با سلول های سالم می کنند. این برهم کنش به تنهایی بسیار ضعیف است اما زمانی که تعداد آنها افزایش یابد، تقویت می شوند. ما می خواستیم ببینیم که چه چیزی موجب کنترل فرآیند اتصال می شود و سپس ابزاری برای ممانعت از این اتصال طراحی کنیم.اولین چیزی که برای اتصال نیاز است مولکول قند است.

ترونبول می افزاید: اغلب درباره اثرات بد مولکول های قند روی سلامت می شنویم. قندهای مختلفی در بدن وجود دارند. سطح سلول های بدن ما با قند پوشیده شده که ارتباط با دیگر سلول ها را فراهم می کند. این که چرا نوع خون افراد با هم متفاوت است، به دلیل وجود این تنوع در قندها است.پژوهشگران به دنبال ایجاد اختلال در اتصال میان ویروس و سلول های بدن هستند.

منبع: ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

برچسب ها: ویروس ، ایدز ، ابولا
ارسال به دوستان
مدارس روز یکشنبه مقطع ابتدایی زنجان تعطیل شد سینمادوستان جهان در سال 2025 منتظر چه فیلم‌های مهمی هستند؟ اریک ترامپ: من مطمئن هستم که بیت کوین به یک میلیون دلار خواهد رسید (فیلم) بارش برف مدارس زنجان را غیر حضوری کرد (فیلم) پاسخ درخشان به شایعه قهر با علی پروین: همیشه شاگرد او خواهم ماند ترکیه و روسیه؛ احیای دیدار تاریخی پس از یک قرن تصاویری آخرالزمانی از رانش زمین و فروریختن کوه در ژاپن (فیلم) استادیوم سندی‌گیت رود؛ قدیمی‌ترین ورزشگاه دنیا با ۱۶۴ سال تاریخچه (+عکس) وزارت بهداشت روسیه: توزیع واکسن ضدسرطان از ۲۰۲۵ به صورت رایگان پرندگان مهاجر مهمان زمستانی تالاب هیرم اوز (فیلم) رونالدو: مشکل منچستریونایتد مربی نیست؛ آکواریوم مشکل دارد نه ماهی! مدیرعامل  کرمان موتور: تا سال ۱۴۰۷ هشت مدل خودرو جدید را به بازار عرضه می کنیم / ظرفیت ۳۰۰ هزار دستگاهی کرمان موتور آماده بهره برداریست اقدام خیرخواهانه دروازه‌بان پاری‌سن‌ژرمن؛ پرداخت هزینه پاکسازی سواحل از نفت حاشیه‌های پخش اولین سریال مشترک تلویزیون و پلتفرم‌ها فامیل دور بشار اسد: او ما را فریب داد/ من کسی را شکنجه نکرده ام، فقط دو تا سیلی می زدم و رهایشان می کردم!