۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۶۱۸۴۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۲ - ۲۵-۰۱-۱۳۹۵
کد ۴۶۱۸۴۰
انتشار: ۱۴:۰۲ - ۲۵-۰۱-۱۳۹۵
در یک برنامه استعدادیابی موسیقی

ناخشنودی پالتی‌ها، آزاده صمدی و احسان کرمی از ممنوعیت صدای شجریان

با توجه به نگاه کوته‌بینانه صدا و سیما به هنر موسیقی، عملا کار تصویری آن هم در حوزه استعدادیابی راه به جایی نمی‌برد و با تولید چنین برنامه‌های ضعیفی مردم آن را با دیگر برنامه‌های رسانه‌های خارج از کشور مقایسه می‌کنند و در نهایت چیزی به جز آب در هاون کوبیدن نصیب جامعه موسیقی و صداوسیما، تهیه کنندگان این حوزه و جوانان علاقه مند و مردم نمی‌شود.
عصرایران؛ سعید برزی - چند صباحی است برنامه‌های موسیقی، آن هم از جنس استعدادیابی سوژه جذابی در داخل کشورمان شده است. هر چند که می‌دانیم دلیل آن بیشتر تحرکات رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور و جذب میلیونی مخاطبان داخل ایران است و این قضیه دست‌اندرکاران بخش فرهنگ و هنر و ساخت برنامه های ویدیویی را به این فکر واداشت که چرا ما نه؟

با توجه به برنامه ضعیف شب‌کوک در شبکه نسیم صدا و سیما و استاندارد بسیار پایین این برنامه هم از لحاظ کارگردانی هنری و هم به لحاظ محتوای موسیقی، در اجرا و تولید یک برنامه مناسب موسیقی عملا مشخص شد که تجربیاتی از این قبیل در هنر ممنوعه موسیقی در صدا و سیما نه تنها که مخاطبی را جذب نمی‌کند بلکه نیروی قدرتمندی برای دفع مخاطب و بیزاری از هنر موسیقی است، در مجموع با توجه به نگاه کوته‌بینانه صدا و سیما به هنر موسیقی، عملا کار تصویری آن هم در حوزه استعدادیابی راه به جایی نمی‌برد و با تولید چنین برنامه‌های ضعیفی مردم آن را با دیگر برنامه‌های رسانه‌های خارج از کشور مقایسه می‌کنند و در نهایت چیزی به جز آب در هاون کوبیدن نصیب جامعه موسیقی و صداوسیما، تهیه کنندگان این حوزه و جوانان علاقه مند و مردم نمی‌شود.

اما با توجه به ارتقا سرعت اینترنت و محدودیت‌های رسانه رسمی کشور به تازگی در فضای مجازی و با همکاری آپارات برنامه‌ای با نام چارگوش تولید شده که محور آن هم استعدادیابی است و این برنامه را نیز می‌توان در ادامه برنامه‌هایی مثل استیج، شب کوک و ... دانست که در جهان سابقه بسیاری دارد و جزو پرمخاطب‌ترین برنامه‌های تصویری است که آزمون خود را در کشورهایی مثل انگلستان، امریکا و حتی ترکیه پس داده است.

در قسمت اول این برنامه که به تازگی منتشر شده با توجه به همه محدودیت‌ها و ممیزی‌های موجود در جامعه ما نشان داده که صرفا یک تقلید از برنامه‌های رسانه‌های فارسی‌زبان خارجی نیست. هر چند با توجه به  فراخوان آن، در انتخاب داورها، سبک‌های اعلام‌شده برای پذیرش آثار داوطلبان و نحوه رای‌گیری از مخاطبان این برنامه ایرادات و ابهامات جدی نهفته است.

برنامه چارگوش که تازه قسمت اول آن تولید شده و هر هفته قرار است یک قسمت از آن در فضای مجازی منتشر شود طراحی و اجرای متفاوت‌تری دارد و بخشی از آن نیز به گفتگو با هنرمندان مطرح کشورمان در فضایی صمیمی اختصاص دارد. در چارگوش که یک مسابقه استعدادیابی است در هر برنامه  سه گروه یا خواننده جوان موسیقی به اجرا می‌پردازند و پس از آن با رای مردم از هر قسمت یک نفر به مرحله بالاتر راه پیدا می‌کند. هر چند در قسمت اول اين برنامه جاي حاشيه و متن (مسابقه استعداديابي) تا حدودي عوض شده است.

 گفتگوی آزاده صمدی و احسان کرمی به عنوان مجریان قسمت اول این برنامه با اعضای پالت، اختصاص بخش ویژه‌ای به استاد محمدرضا شجریان و قدردانی از او و ناخشنودی از ممنوعیت صدایش در ایران و آیتمی جالب و سرگرم‌کننده  با حضور امید نعمتی خواننده گروه پالت از بخش‌های دیگر این برنامه است.
ارسال به دوستان