۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
در حاشیه
کد خبر ۴۶۳۶۶۱
تاریخ انتشار: ۰۳:۰۰ - ۰۴-۰۲-۱۳۹۵
کد ۴۶۳۶۶۱
انتشار: ۰۳:۰۰ - ۰۴-۰۲-۱۳۹۵

در سومین روز جشنواره جهانی فیلم فجر چه گذشت؟

سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر از اول تا ششم اردیبهشت ماه با دبیری رضا میرکریمی در پردیس چارسو در حال برگزاری است.
عصرایران - جشنواره جهانی فیلم فجر در حالی به روز سوم خود رسید که فیلم های حاضر در جشنواره در 25 سانس در چند سالن روی پرده رفتند.

جمعه سوم اردیبهشت ماه در سومین روز از جشنواره در ساعت ۱۰:۱۵ مجموعه فیلم‌های کوتاه در سالن ۴ روی پرده رفت. ساعت ۱۱ در سالن ۵ فیلم «گورنبشته» نمایش داده شد. ساعت ۱۴:۳۰ فیلم «پل»، ساعت ۱۴:۴۵ «نورفولک»، ساعت ۱۵ «سگ‌های هار»، ساعت ۱۶:۴۵ فیلم «غریبه»، ساعت ۱۷ فیلم «حبیب الارض» در سالن ۴ نمایش داده شدند.

ساعت ۱۷ فیلم «آن» در سالن ۵، ساعت ۱۹ فیلم «برادرم خسرو» سالن ۱ و ساعت ۱۹ «موج نو» سالن ۵ نمایش داده شد. ساعت ۱۹:۱۵ ال کلاسیکو در سالن ۴ روی پرده رفت و ساعت ۲۱ در سالن ۵ فیلم «خواهرم خانم خوک‌ها» نمایش داشت. ساعت ۲۱:۱۵ «سپیده دم» در سالن ۱ و «آدمکش» ساعت ۲۱:۳۰ در سالن ۴ و ساعت ۲۱:۳۰ «شازده کوچولو» روی پرده رفتند.

ساعت ۲۳ فیلم «من معلم هستم» در سالن ۵، ساعت ۲۳:۳۰ «هاری» در سالن ۱ و ساعت ۲۳:۴۵ «رویای دم صبح» سالن ۴ به نمایش درآمدند.

در بخش بازار فیلم جشنواره، ساعت ۱۰ صبح «ایستاده در غبار» در سالن ۱، ساعت ۱۴:۱۰ «بارکد» در سالن ۳، ساعت۰ ۱۴:۳ «اروند» در سالن ۱ روی پرده رفتند و ساعت ۱۶:۱۰ در سالن ۳ «برادرم خسرو» و ساعت ۱۸:۱۰ در سالن ۳ «لانتوری» نمایش داده شدند.

بازاریابی برای سینمای ایران در بازار فیلم

مدیر بازار فیلم جشنواره جهانی فیلم فجر تاکید کرد رویکرد این دوره بازار متفاوت است. وحید اسفندیاری مدیر بازار جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: هدف از بازار فیلم در واقع بازاریابی فیلم‌های ایرانی و تعامل فرهنگی و تجاری با سایر کشورها، به ویژه کشورهای منطقه است. ضمن اینکه زمینه‌ مذاکرات برای همکاری های فرهنگی  و  تولیدات مشترک را  فراهم می‌کند. از طرفی برای کسانی که به عنوان فروشنده در بازار شرکت می‌کنند، فرصتی برای رسانه‌های ویدئویی، سازمان صدا و سیما و همچنین موسساتی که فیلم‌های مناسب برای اکران و یا جشنواره‌های ایرانی  انتخاب می‌کنند را نیز فراهم می‌کند.

او در مورد تفاوت بازار در این دوره با دوره‌های پیشین گفت: اصولا برگزاری بازار و چنین رویدادهایی تفاوت اجرایی چندانی ندارد، مگر اینکه ما رویکرد متفاوتی نسبت به آن داشته باشیم. یعنی در حقیقت بازار یک ساز و کاری دارد و یک سری اصول و مقرراتی وجود دارد که باید بر اساس آن عمل کرد. فراخوان رویداد برای  جشنوارها، خریداران وفروشندگان کمپانی‌های مختلف ارسال و اطلاع رسانی می‌شود و علاقه مندان پس از ارزیابی حضور پیدا می‌کنند ولی اینکه ما چگونه بازار  را برگزار کنیم موجب می‌شود که تفاوت‌هایی با سال‌های پیش داشته باشد.

پای سینماگران خارجی به دانشکده سینماتئاتر باز شد

کارگاه آموزشی سرگئی کاپتروف صبح جمعه سوم اردیبهشت ماه در دانشکده سینما تئاتر برگزار شد. کاپتروف از مستندسازان و محققان روسیه با حضور در این دانشکده درباره اهمیت تاریخ سینما و مطالعات تاریخی صحبت کرد. قطعاتی از فیلم های تاریخی منحصر به فرد روسی و ارمنی درباره ایران که دوره قاجار و پهلوی اول ساخته شده، به نمایش درآمد.

این مستندساز که سال‌ها به عنوان مترجم و خبرنگار فعالیت کرده است، تحصیلاتش در زمینه سینما را در امریکا ادامه داده و بعد از آن تحقیقاتی را در زمینه تاریخ سینمای روسیه آغاز کرده است. او مدت زمان زیادی را برای تحقیق در زمینه سینمای امریکا و شوروی در زمان جنگ سرد گذاشته است. کاپتروف با بیان اینکه از صحبت کردن با علاقه‌مندان سینما خوشحال می‌شود، گفت: من یک تاریخ نگار سینما هستم و بیشتر ارتباط من با گذشته‌هاست. در حقیقت تاریخ سینما فقط یک سینما نیست، بلکه اتفاق‌هایی است که در گذشته رخ داده است و جذابیت‌های خاصی دارد.

دارالفنون با حضور بانوی موفق سینمای ایران در عرصه تهیه کنندگی

سومین روز جشنواره جهانی فیلم فجر با کارگاه فرشته طائر پور تهیه کننده شناخته شده ایرانی در بخش «دارالفنون» آغاز شد. در ابتدای این جلسه که با حضور جمع مشتاقی از هنرجویان ایرانی و خارجی برگزار شد فرشته طایر پور با عنوان اینکه من کارم را پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در روزگاری که جنگ بود شروع کردم گفت: برای من و هم نسلان من سینما اول از همه عشق بود و همه ما با این حس کارمان را شروع کردیم.

او که با فیلم آینه های روبرو در بسیاری از جشنواره های بین المللی حضور داشته و جوایز بسیاری هم گرفته با بیان این مطلب که همه کشورها دارای صنعت سینما نیستند و کشورهایی مثل هند و آمریکا دارای این صنعت هستند گفت: بزرگترین عاملی که تهیه کننده باید به آن توجه داشته باشد مخاطب شناسی است و تهیه کننده است که باید بداند برای چه کسی فیلم می سازد.کاری که سینمای هند به خوبی انجام می دهد و موفقیتش را مدیون آن است.

او همچنین منطقه آسیا و خاورمیانه را دارای بیشترین موضوعیت برای ساخت فیلم دانست و گفت: ما درجایی زندگی می کنیم که بیشترین پتانسیل را برای فیلم شدن دارد ،هم از لحاظ اتفاق هایی که می افتد و هم به خاطر فرهنگ و ادبیاتی که داریم و شما باید میوه چینان خوبی باشند با این تعریف که بدانید الان زمان ساخت چه فیلمی با چه موضوع و زبانی است.

محمدعلی سجادی جمعه، سوم اردیبهشت در کارگاه دارالفنون تجربیاتش در زمینه تکنیک های سینمایی را در اختیار هنرجویان قرار داد.

محمدعلی سجادی که ۱۵سال اخیر به تدریس و انتقال تجربه در عرصه سینما پرداخته است، گفت: به دنبال تجربیاتم در ۳۰ سال کار حرفه ای به نکاتی رسیده ام که امیدوارم امروز بتوانم بخشی از آن را در اختیارتان قرار دهم.

او با اشاره به اهمیت توجه به آیین تماشای فیلم توسط هنرجویان سینما، گفت: مهم ترین نکته ای که هنرجویان سینما باید به آن توجه داشته باشند، آیین فیلم دیدن است. تماشای فیلم توسط یک هنرجو و دانش‌آموخته سینما با فرد عامی فرق می کند، این نکته را به این دلیل یادآوری می کنم که وقتی فیلمی را می بینید نباید عکس العملتان نسبت به فیلم این باشد که معمولی باشد.

این هنرمند با بیان اینکه قضاوت در مرحله آموختن سم است، ادامه داد: از هر فیلمی با هر کیفیتی می توان نکته ای را یاد گرفت. چرا یک فیلم خوب نیست یا خوب است. اینکه به طور کلی فلان ژانر را نمی پسندید نباید مانع از یادگیری تان شود. بلکه در تماشای فیلم باید ببینید که چقدر یک فیلمساز در بیان معنا موفق است. از زمان بروز ایده تا زمانی که به فیلم تبدیل می شود چه مسیری را پیش می برد.

اروند و روایتی از دوران دفاع مقدس

سوم اردیبهشت ماه فیلم سینمایی «اروند» به کارگردانی پوریا آذربایجانی برای نخستین بار در جشنواره جهانی به نمایش در آمد و پس از نمایش آن کارگردان به سوالات حاضران پاسخ داد. آذربایجانی درباره دلیل اینکه به سراغ موضوع جنگ و روایتی از آن روزها رفته است، عنوان کرد: من فیلم‌سازی را با دستیاری رسول ملاقلی‌پور آغاز کردم و همیشه دلم می‌خواست فیلمی درباره جنگ بسازم تا اینکه این فیلمنامه را نوشتم و آقای مهدی داوری، تهیه‌کننده متن را دید و از آن خوشش آمد و ساخته شد.

او همچنین توضیح داد: در این فیلم قصه به مفهومی که دیگران به دنبال آن هستند و نقطه عطف اولیه و ثانویه می‌خواهند یا دنبال تعلیق هستند،نداریم. قصه بیشتر اتمسفری است که فضای فیلم جریان دارد.

چند فیلم پرمخاطب روز سوم

سالن‌های پردیس سینمایی چارسو، جمعه میزبان مخاطبان بسیار، مهمانان خارجی و بازیگران سینما بود. در میان آثار اکران شده، ‌فیلم‌های «آن»، «برادرم خسرو»، «لانتوری» و «بارکد» عنوان پرمخاطب‌ترین فیلم‌های سومین روز برگزاری جشنواره را به خود اختصاص دادند.

روز سوم جشنواره جهانی فیلم فجر در حالی به پایان خود رسید که استقبال از این جشنواره با توجه به تعطیلی روز جمعه به بیشترین حد خود رسیده بود و اهالی سینما و رسانه و منتقدان در کنار علاقه مندان به سینما که از طریق باشگاه هواداران جشنواره با ضوابط خاصی فرصت حضور را داشتند روزی نسبتا شلوغ با حدود 25 سانس نمایش فیلم سپری کردند. تعدادی از مهمانان خارجی جشنواره نیز در دو روز گذشته به نقاط دیدنی تهران از جمله کاخ گلستان و بازار تهران رفتند تا بیش از پیش با پایتخت کشورمان و جلوه های فرهنگی اش آشنا شوند.

ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد