۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۶۴۲۱۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۵ - ۰۶-۰۲-۱۳۹۵
کد ۴۶۴۲۱۳
انتشار: ۰۹:۱۵ - ۰۶-۰۲-۱۳۹۵

پیروزی غیر منتظره راست افراطی در انتخابات ریاست جمهوری اتریش بعد از 70 سال

احزاب راست و چپ میانه برای شکست دادن هوفر در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری که چهار هفته دیگر (22 می) برگزار خواهد شد، باید از رقیب مستقل او حمایت کنند.
نامزد حزب راست افراطی "آزادی" در اتریش توانست در مرحله نخست انتخابات ریاست جمهوری این کشور با کسب بیش از یک سوم آرا پیروزی غیر منتظره ای را کسب کند.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز " نوربرت هوفر" نامزد حزب آزادی اتریش که در کمپین انتخاباتی خود روی موضوعاتی چون مقابله با موج پناهجویان و سیاست های ضد اتحادیه اروپا تمرکز کرده بود با کسب 36.4 درصد آرا توانست به عنوان نامزد نخست به مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری اتریش صعود کند.

نوربرت هوفر - کاندیدای راست افراطی توانست بیشترین رای را کسب کند

پیروزی غیر منتظره راست افراطی در انتخابات ریاست جمهوری اتریش

انتخابات ریاست جمهوری روز یکشنبه در اتریش بدترین نتیجه برای احزاب میانه این کشور در طول 7 دهه گذشته را رقم زد و در آن هیچ یک از نامزدهای مورد حمایت احزاب راست یا چپ میانه موفق به صعود به مرحله دوم نشدند.

رقیب نوربرت هوفر برای مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری اتریش "الکساندر واندر بلن " نامزد مستقل و مورد حمایت حزب سبزهای اتریش است که توانست در مرحله نخست انتخابات با کسب 20.4 درصد آرا در جایگاه دوم قرار گیرد.

الکساندر واندر بلن

پیروزی غیر منتظره راست افراطی در انتخابات ریاست جمهوری اتریش

احزاب راست و چپ میانه برای شکست دادن هوفر در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری که چهار هفته دیگر (22 می) برگزار خواهد شد، باید از رقیب مستقل او حمایت کنند.

با وجودی که منصب ریاست جمهوری اتریش بیشتر تشریفاتی است و قدرت اجرایی این کشور در دست نخست وزیر است، با این حال شکست احزاب راست و چپ میانه در این کشور که بعد از جنگ دوم جهانی همواره قدرت را در این کشور در اختیار داشتند، می تواند منجر به تغییراتی در عرصه سیاست این کشور اروپایی باشد.

اتریش از تابستان سال گذشته میلادی با هجوم موج پناهجویان خاورمیانه ای مواجه بوده است که به مقصد رسیدن به آلمان یا برخی دیگر از کشورهای اسکاندیناوی وارد این کشور شده اند. تعداد پناهجویانی که در طی این مدت وارد اتریش شده اند بیش از 100 هزار نفر اعلام شده است.

رییس جمهور در ساختار قانون اساسی اتریش "رییس دولت " است و صدر اعظم باید در حضور او سوگند وفاداری ایراد کند. همچنین بر اساس قانون اساسی رییس جمهوری اتریش قدرت انحلال کابینه را دارد و فرمانده عالی قوای نظامی این کشور محسوب می شود.

گفتنی است در انتخابات دیروز اتریش نزدیک به 70 درصد از واجدان شرایط رای دادن شرکت کردند. این حضور در مقایسه با میزان مشارکت در انتخابات 6 سال پیش که منجر به پیروزی هاینس فیشر 77 ساله برای بار دوم شد، بیش از 20 درصد افزایش دارد.

هاینس فیشر رییس جمهوری کنونی اتریش که 77 سال سن دارد برای دو دوره 6 ساله ریاست جمهوری اتریش بوده است و به دلیل محدودیت قانونی دو دوره، نمی تواند برای بار سوم نامزد انتخابات ریاست جمهوری باشد.

ارسال به دوستان