۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۴۶۴۷۷۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۲ - ۰۹-۰۲-۱۳۹۵
کد ۴۶۴۷۷۰
انتشار: ۰۸:۱۲ - ۰۹-۰۲-۱۳۹۵

کشف جالب دانشمندان در مورد سیاره ناهید

بر اساس داده‌های اخیر ونوس اکسپرس، دمای جوی قطب سیاره ناهید منفی 157 درجه سانتیگراد است. این دما از هر ناحیه در زمین سردتر بوده و 70 درجه سردتر از تصورات پیشین است.

کاوشگر قدیمی ونوس اکسپرس که سال گذشته در سقوطی مرگبار در جو ناهید خودکشی کرد، اخیرا حقایق جالبی را در مورد این سیاره آشکار کرده و برخی فرضیات در مورد دما و تراکم آن را رد کرده است.

کشف جالب دانشمندان در مورد سیاره ناهید

فضاپیمای ونوس اکسپرس که نخستین ماموریت اکتشافی ناهید از سوی سازمان فضایی اروپا است، در سال 2005 به این سیاره رسید اما پس از بررسی سیاره برای هشت سال و با محدود شدن سوخت آن، این فضاپیما در ژوئن 2014 به داخل جو ناهید سقوط کرد. این یک فرصت منحصربفرد برای کاوش مناطق بررسی نشده ناهید از جمله جو بالایی و قطب‌های آن بود.

به گفته دانشمندان، داده‌های نهایی ارسال شده از این سقوط مرگبار نشان داده است که برخی مناطق سیاره ناهید سردتر از تصورات پیشین است. میانگین دمای این سیاره، آن را به داغ‌ترین مکان در منظومه شمسی تبدیل کرده که دمای سطح آن به 460 درجه سانتیگراد می‌رسد.

اکنون بر اساس داده‌های اخیر ونوس اکسپرس، دمای جوی قطب سیاره ناهید منفی 157 درجه سانتیگراد است. این دما از هر ناحیه در زمین سردتر بوده و 70 درجه سردتر از تصورات پیشین است.

این نتایج با توجه به موقعیت ناهید به عنوان گرم‌ترین سیاره منظومه شمسی، به شدت هیجان‌انگیز هستند.

یک یافته جالب دیگر این بود که منطقه قطبی تحت سلطه چیزی موسوم به امواج گرانشی جوی است. با کاهش چگالی، این امواج در جو از ارتفاعات پائین به بالا حرکت می‌کنند.

ونوس اکسپرس نشان داد که امواج جوی از لایه‌های ابر بالایی ناهید در ارتفاع 90 کیلومتری نشات می‌گیرند. علاوه بر آن، امواج دارای مقیاس بزرگتر موسوم به امواج سیاره‌ای که توسط چرخش ناهید ایجاد شده‌اند، نیز در آن وجود داشتند.

این یافته‌ها در مجله Nature Physics منتشر شده است.

منبع: ایسنا

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۹
1
6
خیلی جالبه، یعنی -157 درجه سانتیگراد نسبت به میانگین 460 درجه سانتیگراد؟ ای کاش بجز امواج گرانشی مذکور، در مورد شرایط جوی دیگه کشف شده بیشتر اطلاعات می دادید. اما بیشتر در مورد اینکه این تفاوت دمایی واسه چیست و چه فرضیه هایی در موردش هس؟ آیا می تونه شرایط دمایی مناطق مختلف بتونن دو جبهه بزرگ در مقابل هم درست کنن که با فشار به هم بتونن یه منطقه ای رو مثل سد پتانسیل دیود به وجود بیارن و موجب چنین چیزی بشن؟ آیا می تونه دمای مناطق گرم و ایجاد گازها توی اون مناطق بتونن این جبهه ها رو به وجود بیارن و تشدید کنن؟ آیا این گازها می تونن با مسدود کردن دید منطقه قطب ها نسبت به نور خورشید و تاثیرات دمایی مناطق دیگه بر اون، موجب چنین واقعه ای شده باشن؟... تمام این فرضیه های می تونن ایده های جالبی واسه تحقیقات ساخت راکتور همجوشی باشه و شاید در آینده نزدیک بر اثر این مشاهدات و فرضیه ها شاهد موفقیت جالبی باشیم.
مصاحبه امشب پزشکیان با رسانۀ آمریکایی/ در آستانۀ توافق 20 ساله با مسکو و بازگشت ترامپ/ زمان، مهم‌تر از محتوا؟ کی راضی است؟/ روزنامه هم‌میهن: تندروها به خواست مردم پایبند نیستند/ از شعار تا اتلاف منابع جنگ از سر گرفته می‌شود؟! پیش‌بینی دلار ۹۰ هزار تومانی با تورم ۴۰ درصدی/ کارشناس: به جای سرکوب قیمت، نرخ تورم را کاهش دهید شبکه سی بی اس آمریکا: توافق حماس و تل آویو بر سر پیش نویس آتش بس در غزه لغو امتحانات مدارس اردبیل تا پنجشنبه عراقچی: مذاکره با آمریکا تنها در صورت بازگشت به برجام سعید احمد عباسی در جمع ۱۰ بازیکن برتر فوتسال جهان در سال ۲۰۲۴ تعطیلی مدارس اراک و برخی روستاها به دلیل آلودگی هوا رحیم چمران، پسر شهید چمران، در لباس آتش‌نشانی در کالیفرنیا (عکس) ادعای عجیب نماینده عضو جبهه پایداری: پذیرش FATF یعنی دادن اطلاعات مالی مردم ایران به آمریکا و انگلیس! اندونزی حداقل سن استفاده از شبکه‌های اجتماعی را تعیین می‌کند امتحانات مدارس کرمانشاه در روز چهارشنبه لغو شد حمله پهپادی و موشکی یمن به تل‌آویو و ایلات تخلفات جدی در یک داروخانه کنگاور؛ پلمب با دستور دادستان