۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۶۶۳۶۹
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ - ۱۶-۰۲-۱۳۹۵
کد ۴۶۶۳۶۹
انتشار: ۱۰:۰۴ - ۱۶-۰۲-۱۳۹۵

گزارش خبرنگار "بلومبرگ " از داخل کره شمالی: اجناس فروشگاه ها متنوع تر شده

به محض اینکه بارگیری مسافران خارجی در حال ترک پیونگ یانگ تمام شد، چراغ های فرودگاه خاموش شد چون ظاهرا آن گروه، تنها مسافران آن روز این فرودگاه بودند.
در آستانه برگزاری هفتمین کنگره سراسری حزب حاکم کره شمالی که قرار است از روز جمعه (فردا) در شهر پیونگ یانگ برگزار شود، دولت پیونگ یانگ به گروهی از خبرنگاران رسانه های خارجی اجازه داده است به صورت محدود و کنترل شده به پیونگ یانگ سفر کنند.

به گزارش عصر ایران در روزهای گذشته گزارش برخی رسانه ها و خبرگزاری های بین المللی از کره شمالی توجه ها را به سمت خود جلب کرده و دلیل آن این است که دولت کره شمالی اجازه داده است خبرنگاران برخی رسانه های بین المللی به این کشور سفر کنند.

هر چند نمی توان گفت غالب گزارش هایی که خبرنگاران رسانه های غربی از کره شمالی مخابره کرده اند چندان مورد پسند مقامات یونگ یانگ باشد، اما در سال های گذشته  اجازه محدود به خبرنگاران خارجی برای بازدید از مکان هایی تعیین شده یکی از استراتژی های تبلیغاتی دولت کره شمالی بوده است.

بسیاری از خبرنگارانی که در روزهای گذشته گزارش هایی درباره سفر خود به  کره شمالی تهیه کرده اند، در لابلای گزارش های خود به محیط به شدت بسته و امنینی کره شمالی تاکید کرده اند. 

" تام مکنزی" خبرنگار شبکه خبری بلومبرگ نیز که گزارشی از کره شمالی تهیه کرده ، تلاش کرده است واقعیت آن چیزهایی را که در بازدید محدود و کنترل شده خود از شهر پیونگ یانگ دیده است، به مخاطبان این رسانه ارایه دهد.

گزارش خبرنگار

خبرنگار بلومبرگ چند بار در گزارش خود تاکید کرده است که یونگ یانگ به هیچ وجه نمادی از کل کره شمالی نیست و مکان هایی که دولت کره شمالی اجازه بازدید از آن را داده است نیز به هیچ وجه نماد کل شهر پیونگ یانگ نیست.

خبرنگار بلومبرگ درباره نتیجه مشاهدات خود از شهر پیونگ یانگ در آستانه برگزاری کنگره حزب حاکم کارگران کره شمالی ، موقعیت این شهر را در آستانه این رویداد سیاسی تصویر کرده است.

بر اساس این گزارش در سراسر شهر پیونگ یانگ کارگران در حال تمیز کاری بناها و پیاده روها و رنگ آمیزی نمای ساختمان ها و گرفتن درز موزاییک های پیاده رو ها هستند. پیونگ یانگ در آستانه برگزاری کنگره حزب حاکم (پس از 36 سال از برگزاری آخرین کنگره سراسری در سال 1980)  چهره دیگری یافته است و در بسیاری از اماکن عمومی شهر نمادها و بنرهایی از این رویداد به چشم می خورد.

کامیون هایی که بلندگو هایی به رویشان نصب شده است،در حال تبلیغ و اطلاع رسانی درباره برگزاری کنگره سراسری حزب حاکم هستند. برگزاری این کنگره به کیم جونگ اون رهبر کره شمالی فرصت خواهد داد که پس از گذشت 5 سال از رهبری بر این کشور منزوی ، موقعیت و مشروعیت خود را در نظام سیاسی ارتقا دهد. در حالی که هنوز دستور کار و اهداف کیم جونگ اون از برگزاری کنگره سراسری معلوم نیست اما به نظر می رسد کنگره حزب حاکم در موضوعاتی چون تقویت بنیه نظامی و سیاست های توسعه اقتصادی ، اقدامات کیم جونگ اون را مورد تایید قرار دهد.

در آستانه برگزاری این کنگره به گروهی از خبرنگاران خارجی اجازه داده شده است به پیونگ یانگ سفر کنند. در این چارچوب به آنها اجازه داده شده است به صورت دست چین شده از برخی مکان های شهر پیونگ یانگ از جمله یک مزرعه اشتراکی و نیز یک فروشگاه بازدید کرده و گزارش تهیه کنند.

خیار، کاهو

مدیران مزرعه اشتراکی (گلخانه ای) می گویند دولت حدود 70 درصد از محصولات تولیدی آنها از جمله خیار، تربچه، کاهو و دیگر محصولات تولیدی آنها را می گیرد و 30 درصد بقیه را به کشاورزانی که در آنجا کار می کنند می دهد.

"کیم هاک پونگ" کارگر 51 ساله مزرعه اشتراکی (گلخانه ای) در پیونگ یانگ در حالی که در کنار یک بوته خیار ایستاده،  می گوید: " این مزرعه تنها یک مزرعه نیست، اینجا الان یک شهر است. امیدوارم کنگره موفق برگزار شود . هدف من توسعه این کار و تولید محصولات بیشتر است. "

مزارع گلخانه ای در شهر پیونگ یانگ

گزارش خبرنگار

یک مجله براق که همزمان با ورود مسافران خارجی در فرودگاه شهر پیونگ یانگ در اختیار آنها قرار می گیرد، حاوی مطالبی درباره برگزاری کنگره حزب حاکم کره شمالی و تصاویری از کیم جونگ اون رهبر این کشور است. این تصاویر روایت می کند که چگونه "کیم جونگ اون" جانشین مشروع پدر و پدر بزرگش است.

در یکی از این تصاویر " کیم جونگ اون " در کنار مشاوران خود و در کنار یک کوه عظیم فلزی با سیم هایی تنیده شده به دور آن ایستاده است و در تیتر آن چنین آمده است: "کیم جونگ اون در حال راهنمایی برای ساخت سلاح هسته ای است."

رقابت تاکسی ها

از زمان به قدرت رسیدن کیم جونگ اون نشانه های کمی از تغییرات اقتصادی در کره شمالی دیده می شود. تاکسی هایی که در اختیار شرکت های مختلف دولتی قرار دارند برای جذب مسافر با یکدیگر رقابت می کنند و گوشی های تلفن همراه ساخت داخلی در اختیار کاربران قرار گرفته است هر چند با این گوشی ها تنها می توان با داخل کشور تماس داشت و امکان استفاده از اینترنت را ندارند.

حالا خبرنگاران خارجی که به کره شمالی می آیند می توانند دلار همراه خود را به قیمت بازار آزاد با پول ملی کره شمالی معاوضه کنند. در بازار آزاد قیمت هر دلار حدود 8000 " وون " (واحد پول کره  شمالی) است. با این کار عملا معلوم می شود که نرخ رسمی 100 وون برای هر دلار آمریکا تنها یک نمایش است.

برخی سرمایه گذاری ها از جمله توسعه مزرعه ماهی ها با هدف کسب سود در کره شمالی در حال انجام است در حالی که چند سال پیش تصور برپایی چنین مجتمع هایی با هدف سود و ایجاد کسب و کار، سخت می نمود.

فروشگاه

در حالی که به هیچ وجه نمی توان شهر پیونگ یانگ را نماد و نماینده کل کشور کره شمالی دانست مصرف کالاهای ساخت خارج کم کم دارد از انحصار "الیت حاکم" خارج می شود و عمومی تر می شود. خبرنگاران خارجی در تور شهری خود به فروشگاه " وانگبوک" پیونگ یانگ برده شدند.

انواع و اقسام برخی کالاهای ساخت خارج در این فروشگاه بود. در قفسه های این فروشگاه از نوشیدنی الکلی ویسکی  مارک " جانی واکر" با قیمت حدود 40 دلار گرفته تا شکلات های ساخت کره شمالی و چیپس های تولید مالزی دیده می شد.

خریداران در اینجا با خبرنگاران خارجی کنجکاوی که می خواستند با آنها مصاحبه کنند مورد این پرسش قرار گرفتند که آیا در دوران 5 سال گذشته رهبری کیم جونگ اون وضع آنها بهتر شده است یا نه ؟ مردم به این سوال طوری جواب می دادند که گویی وضع آنها در دوران پدر و پدر بزرگ رهبر جوان کره شمالی به خوبی امروز نبوده است.

"کیم یونگ هه" زن 47 ساله خانه دار درباره وضعیت زندگی در دوره 5 ساله رهبری کیم جونگ اون می گوید :" من الان می توانم کالاهای متنوع تری در قفسه های فروشگاه ها پیدا کنم. الان کالاهایی که در خانه لازم دارم را راحت تر می توانم از فروشگاه ها تهیه کنم ." این زن کره ای که برای خرید نان و صابون به فروشگاه آمده ، می گوید مشتاقانه منتظر برگزاری کنگره سراسری حزب حاکم است.

با وجود برخی تغییرات داخلی ، کره شمالی در دوران رهبر جدید خود همچنان رویکرد خصمانه خود را نسبت به جهان خارج حفظ کرده است. در پرواز به فرودگاه پیونگ یانگ مسافران خارجی باید همه کالاهای همراه خود را در لیست گمرک وارد کنند و در سرگرمی های طول سفر تنها آهنگ ها و سرودهای ملی که زنان کره ای می خوانند، به نمایش در می آید.

چراغ خاموش

در روز پایانی سفر ماموران امنیتی فرودگاه حدود یک ساعت همه وسایل همراه مسافران خارجی را از دوربین ها گرفته تا "کارت های حافظه"  را از بیم وجود مسایلی که ممکن است آبروی حکومت این کشور 25 میلیونی را به خطر اندازد، چک و کنترل می کنند.

در صرافی ترمینال فرودگاه پیونگ یانگ غرفه ای دایر شده که  سیم کارت های تلفن بین المللی را به مسافران خارجی می فروشد.

به محض اینکه در بعد از ظهر آن روز کار کنترل های امنیتی و بارگیری مسافران خارجی که در حال ترک پیونگ یانگ بودند تمام شد، چراغ های فرودگاه خاموش شد چون ظاهرا آن گروه، تنها مسافران آن روز این فرودگاه بودند.


بوفه اغذیه فروشی فرودگاه پیونگ یانگ

گزارش خبرنگار


ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۲۵
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Australia
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۶
18
327
حیف شد اگه جلیلی رییس جمهور شده بود چند سال دیگه راحت این مسائل و درک میکردیم... بازم این اصلاح طلب ها و سردمدارانشون نگذاشتند شبیه یه کشور خارجی بشم...
خبازي مقدم
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۶
99
71
مثل اينكه مردم مردم كره شمالي خودشان از اين نوع زندگي رضايت دارند
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۶
در آن خفقان ، گزینه دیگری برای انتخاب دارند ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۶
اونها زندگی در خارج از کره شمالی رو ندیدند که ناراضی باشن
ناشناس
United States of America
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۶
17
137
حداقل نظم و ترتيب دارن ما اونم نداريم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۶
9
64
"مسافران خارجی باید همه کالاهای همراه خود را در لیست گمرک وارد کنند" شما وقتی به کانادا وارد یا از آن خارج می شوید، این کار را حتماً باید انجام بدید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۶
4
78
خب ديگه ريال ما هم دسته كمي نداره و با تدبير دولت محمودي ٣٦٠٠ تومان يعني يك سوم
لرستانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۶
8
79
یکی از نوستالژی های من سفر به کره شمالی هست. اگر دکتر احمدی نژاد دوباره رییس جمهور بشه جتما براحتی میتونیم به جای کره جنوبی به کره شمالی سفر کنیم. ایشالا بمیرم و این نوستالژی واسم به حقیقت تبدیل نشه چون نسل آینده ما نابود خواهد شد.
ناشناس
Germany
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۶
4
127
آرمان شهر جليلي و رفقاء