۳۱ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۶۷۱۴۶
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۷ - ۲۰-۰۲-۱۳۹۵
کد ۴۶۷۱۴۶
انتشار: ۱۶:۵۷ - ۲۰-۰۲-۱۳۹۵

روایتی از فرهنگ ایرانی در «فانوس»

مستند «فانوس» به کارگردانی محمدعلی فارسی اهمیت فرهنگ ایرانی را توسط نخبگان غربی روایت می‌کند.

به گزارش ایسنا، محمدعلی فارسی که ساخت آثاری با محوریت ایران‌شناسان برجسته را در کارنامه دارد، درباره‌ی مستند جدید خود با عنوان «فانوس» اظهار داشت: پیش از این دو مستند درباره‌ی شرق‌شناسان و ایران‌شناسان مطرح کار کرده‌ام و بر همین اساس با اتمام ساخت فیلم جدیدم که درباره‌ی زندگی «پرفسور دِرمه» ایتالیایی است، این سه‌گانه کامل می‌شود.

فارسی ادامه داد: مراحل تحقیق فیلم سه سال قبل انجام شد و گروه آن زمان دو سفر خارجی داشت که طی آن با خانواده و دوستان و همکاران پرفسور دِرمه به گفتگو نشستیم. همچنین فرزند ایشان سه بار به ایران سفر کرد و در نهایت تولید بخش‌های مرتبط با ایرانِ فیلم به پایان رسید.

این مستندساز افزود: در حال حاضر فقط بخش تصویربرداری در ایتالیا باقی مانده که قرار بود فروردین امسال انجام شود اما امکان پذیر نشد؛ به همین علت برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته که سفر مورد نظر در پاییز انجام شود.

فارسی در پاسخ به پرسشی پیرامون عواملی که موجب شده تا به ساخت آثاری درباره‌ی شرق‌شناسان گرایش داشته باشد، توضیح داد: یازده سال قبل فیلم سینمایی «300» به بازار آمد که در اجتماع تاثیر زیادی گذاشت. آن زمان به این فکر افتادم که ما نباید با مسائل مشابه برخورد منفعلانه داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: عوامل دیگری هم موجب شده تا قشری از نسل جوان ایران بدون شناخت درست از آنچه که در کشورهای دیگر در جریان است، شیفته زندگی در غرب باشند. به همین دلیل نیاز بود افرادی از همان سرزمین‌ها را نشان بدهم که عاشق ایران و فرهنگ ما هستند. بنابراین سراغ مشاهیر غربی رفتم و نشان دادم بهترین‌های آنها از جمله ادوارد فیتز‌جرالد، هانری دوفوشه‌کور و پرفسور درمه عاشق فرهنگ ایران بوده و هستند. ضمن اینکه این فیلم‌ها، اهمیت فرهنگ ایرانی را نیز توسط نخبگان غربی روایت می‌کند.

این مستندساز ساخت فیلم مستند را بهترین راه اشاعه‌ی فرهنگ ایرانی دانست و گفت: تبلیغ و ارائه اطلاعات صحیح برای شناخت بهتر مردم جهان از ایران سه ضلع دارد: نخست ضلع بیرونی یا همان چهره‌های سرشناس فرهنگ و هنر؛ ضلع داخلی شامل مفاخر کشور و ضلع سوم که خود فیلم است و باید این آثار به بهترین شکل در دیگر کشورها عرضه شوند. البته ما انتظار داریم رایزنی‌های فرهنگی ایران در کشورهای گوناگون هم با چنین طرح‌هایی همراهی کنند.

فارسی به هزینه 110 هزار دلاری ساخت مستندی درباره «ادوارد فیتزجرالد» اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه مستندسازان ایرانی در زمینه بودجه ساخت آثار مستند با مشکل مواجه هستند و فقط «عشق» است که همه‌ی ما را به حرکت درمی‌آورد. اختصاص بودجه‌ اندک در شرایطی رخ می‌دهد که خروجی هنرمندان عرصه مستند در ایران روشن است.

کارگردان مستند «ابرها در راهند» در پایان گفت: در حال حاضر حوزه‌های فرهنگی ما طوری شده‌اند که گویا باید به نیازهای ابتدایی هنرمندان توجه کنند و همین امر موجب می‌شود تا از اصل غافل بمانیم.

عوامل تولید مستند 80 دقیقه‌ای «فانوس» که در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تهیه می‌شود، عبارتند از: نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده: محمدعلی فارسی؛ پژوهشگر و دستیار کارگردان: مهدی فارسی؛ تصویربردار: حسن سیدی‌پریشان؛ صدابردار: پرویز رمضانی؛ مدیر تولید: عباس گنجی.
ارسال به دوستان