۲۶ مهر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۶۸۶۹۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۲ - ۲۸-۰۲-۱۳۹۵
کد ۴۶۸۶۹۰
انتشار: ۰۸:۲۲ - ۲۸-۰۲-۱۳۹۵

ساخت عروق خونی آزمایشگاهی برای بیماران دیالیزی

قرار گرفتن سوزن به صورت متداوم در رگ های کسانیکه دچار بیماری دیالیز هستند موجب آسیب رساندن به عروق آنها می شود و پیوند زدن عروق هم در بدن بیماران در پاره ای از مواقع باعث عفونت یا پس زدن بدن نسبت به عضو جدید می شود.

محققین آمریکایی موفق ساخت عروق خونی آزمایشگاهی شدند که در مقایسه با نمونه سنتزی آن مقاوم تر است.

ساخت عروق خونی آزمایشگاهی برای بیماران دیالیزی

قرار گرفتن سوزن به صورت متداوم در رگ های کسانیکه دچار بیماری دیالیز هستند موجب آسیب رساندن به عروق آنها می شود و پیوند زدن عروق هم در بدن بیماران در پاره ای از مواقع باعث عفونت یا پس زدن بدن نسبت به عضو جدید می شود.

از این رو محققین دانشگاه Duke آمریکا عروق خونی زیست مهندسی شده ای را در محیط آزمایشگاهی تولید کرده اند که نسبت به نوع سنتزی خود که در بدن بیماران دیالیزی قرار گرفته، مقاوم تر و به همان اندازه ایمن است.

این عروق جدید ساخته شده، دارای هیچ سلول زنده ای نیستند و در پیوندی که به بدن ۶۰ بیمار دیالیزی زده شد، عملکرد بهتری نسبت به نمونه های سنتزی داشت. نکته قابل توجه در مورد این عروق خونی زیست مهندسی شده این است که سلول زنده ای در آنها وجود ندارد تا بدن با عضو جدید در تعارض باشد و آن را پس زند.

از مزایای دیگر این عروق خونی، زمان کوتاه آن برای پیوند زدن است و دیگر نیازی نیست که بیمار در لیست انتظار قرار بگیرد.

این عروق از رشد سلول های رگی بدن انسان در قالب کشت بافت تولید شده اند و سپس بر روی عروق خونی شبیه به داربست قرار گفتند. در این شرایط بافت رشد می کند و خواص عروق طبیعی را برای رگ های خونی جدید بوجود می آورد.

با گذاشت ۸ هفته داربست ها از بین می روند و چیزی که باقی می ماند یک بافت رشد یافته آزمایشگاهی با ساختار عروق خونی واقعی است که با یک محلول ویژه شستشو داده می شود تا آخرین سلول های زنده آن هم بر طرف شوند و به بدن بیمار پیوند زده شود.

در پیوندهای انجام گرفته هیچ نشانه ای مبنی بر پس زدن این عروق از بدن بیمار گزارش نشده است.

منبع: مهر

برچسب ها: عروق خونی ، دیالیز
ارسال به دوستان
پول هایی که متولدین دهه ۹۰ به بعد آنها را نمی شناسند/سکه های نا آشنا (+عکس) سن جهان ۲۷ میلیارد سال است، نه ۱۳ میلیارد سال هشدار سردار سلامی به اسرائیل: به هر نقطه‌ای تجاوز کنید به همان نقطه از شما حملۀ دردناک خواهد شد راز رشد انفجاری زاموفیلیا ؛ بهترین کود زاموفیلیا پاجوش زدن زاموفیلیا را بشناسید نیسان مورانو 2025 با تغییرات بسیار زیاد آمد! (+تصاویر) حضور ظریف در مراسم تشییع شهید نیلفروشان با پوشش ناشناس (+عکس) وانت غول‌پیکر جنرال‌موتورز برای میدان جنگ (+عکس) سوغات مهاجرانی که با فتحعلی‌شاه به تهران آمدند ولایتی : قطعیت تعلق جزایر سه‌گانه به ایران، با ادعای‌های بی‌اساس خدشه‌دار نخواهد شد چسبندگی روغن نباتی و رسوب در عروق/ مهم‌ترین نشانه روغن ناسالم چیست؟ کلاهبرداری دعانویس از دختران جوان با ادعای طب سنتی مبینا نعمت زاده بی‌خیال رشته پزشکی شد قبولی ۱۱ دانش‌ آموز عشایر در رشته پزشکی چرا فوت کردن غذای داغ توصیه نمی‌شود؟ فیات-اوسکا 1500 آئرودینامیکا برلینتا؛ یکی از ارزشمندترین خودروهای کلاسیک ایتالیایی(+عکس)