۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۶
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۴۷۱۴۲۷
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۱ - ۱۲-۰۳-۱۳۹۵
کد ۴۷۱۴۲۷
انتشار: ۰۸:۰۱ - ۱۲-۰۳-۱۳۹۵

چگونه احساسات خود را کنترل کنیم؟

خیلی از مواقع ما به نظرات دیگران اعتماد می کنیم و معتقدیم که حرف درست را آنها می گویند و حق با آن هاست. شاید از این موضوع بترسید که با گفتن آنچه فکر می کنید درست است به دیگران لطمه ای وارد کنید یا دیگران به خاطر دیدگاهی که دارید شما را قضاوت کنند.

مشکلات و حتی شکست هایی که در زندگی با آنها مواجه می شوید تنها به این دلیل وارد زندگی تان می شود که شما را قوی تر کرده و حتی به نوعی سطح زندگی تان را بهبود بخشد. از اشتباهات خود نترسید زیرا در این صورت آن ها فقط به قدرت درونی شمال لطمه می زنند و موجب تضعیف شما می شوند. فکر می کنید نترسیدن از اشتباهات و شکست هایتان غیرممکن است؟ با خواندن این مقاله خواهید دید چگونه می توانید هنگامی که زندگی شما را مانند توپی بازی می دهد، قدرت درونی خود را حفظ کنید و همچنین از لحاظ عاطفی هم پایدار بمانید.

غوطه ور شدن در درون احساسات

درد؟ غم و اندوه؟ ترس؟ شک؟ هر احساس که موجب تخریب قدرت درونی تان می شود را با آغوش باز بپذیرید. فرار کردن از  احساس ها یا سرکوب آنها تنها موجب می شود احساسات بدتر شود. زمانی که هر احساس ناخوشایندی را تجربه کردید باید پس از این که آن را پذیرفتید، رهایش کنید و به جلو حرکت کنید. شاید حرف زدن راحت تر از عمل کردن باشد اما سعی کنید و تنها به خاطر سلامت روانی خود این کار را کنید.

دیدگاه ها و نظرات خود را بیان کنید

خیلی از مواقع ما به نظرات دیگران اعتماد می کنیم و معتقدیم که حرف درست را آنها می گویند و حق با آن هاست. شاید از این موضوع بترسید که با گفتن آنچه فکر می کنید درست است به دیگران لطمه ای وارد کنید یا دیگران به خاطر دیدگاهی که دارید شما را قضاوت کنند. اما اینکه بر ترس هایتان غلبه کنید یا به خود اجازه دهید که نظرات و دیدگاه تان را بیان کنید به شما خواهد آموخت که به خودتان اعتماد کنید و به این ترتیب قدرت درونی و اعتماد به نفس خود را تقویت کنید.

لزوم پالایش افکار درونی

مشکلات و شکست ها در فرآیند یادگیری انسان بخش های حیاتی هستند. اما هنگامی که تمام فکر و ذکرتان را درگیر این مشکلات کنید در واقع فضای درونی افکار ذهن تان را با چیزهایی به هم می ریزید که موجب به وجود آمدن هزاران مشکل دیگر می شوند و شما را نیز همراه خود پایین می کشند. افکار درونی خود را پالایش کنید، چیزهایی که شما را آزار می دهند رها کنید و به خودتان کمک کنید که به آرامش برسید.

شوخ طبع باشید

داشتن حس شوخ طبعی نه تنها در روابط شخصی شما مفید است، بلکه همه جا به دردتان می خورد. شوخ طبعی به شما کمک خواهدکرد که با لحظات سخت زندگی تان راحت تر کنار بیایید و در عین حال از لحاظ عاطفی نیز باثبات و پایدار بمانید. اگر این شیوه را پیش بگیرید می بینید بسیاری از مسائل و مشکلات به آن اندازه که به نظر می آیند فجیع و گیج کننده نیستند. به علاوه همه دوست دارند با افرادی وقت بگذرانند که بدانند چگونه آنها را بخندانند و روحیه آنها را عوض کنند.

بهبود توانایی ها برای مقابله با مشکلات

عدم وجود مشکل دلیل بر یک زندگی شاد نیست. توانایی شما برای کنار آمدن با مسائل و مشکلات خاص زندگی نقش مهمی در چگونگی اعتماد به نفس شما بازی می کند. زیرا هر بار که مسئله پیچیده ای را حل می کنید نسبت به خودتان احساس غرور می کنید و اعتماد و اعتقادی که به خودتان دارید هرگز رنگ نمی بازد. یاد بگیرید چگونه با آرامش و بدون استرس با هر نوع مشکلی کنار بیایید. این رفتار نکته کلیدی برای این است که صرف نظر از هر اتفاقی که رخ می دهد از لحاظ عاطفی استوار و محکم بمانید.

پذیرنده باشید نه مدافع

اگر به صورت مداوم حالت تدافعی به خود بگیرید، درواقع مانند شمع در حال کشتن قدرت درونی خود هستید. فقط به این دلیل که مردم به شما می خندند به این معنا نیست که شما مشکلی دارید. این موضوع را شخصی نکنید. افرادی که اعتماد به نفس دارند از این نمی ترسند که احمق به نظر برسند. بلکه آنها خیلی راحت و به سادگی هیچ اهمیتی نمی دهند. حالت تدافعی خود را کنار بگذارید و به خودتان این فرصت را دهید که حداقل برای مدت کمی هم شده آرام باشید.

کنترل کنید یا نادیده انگارید

بعضی چیزها تنها به این دلیل اتفاق می افتند که قرار است اتفاق بیفتند. همچنین اتفاقاتی هم هستند که نمی توانید با اجبار موجب رخ دادن آنها شوید. به چیزهایی که قادر به انجام آن هستید و چیزهایی که باید بگذارید رخ دهند اعتراف کنید. این که بخواهید درباره موضوعاتی که نمی توانید تغییرشان دهید نگران باشید شما را به جایی نخواهد رساند. نگرانی های بی مورد درخصوص مسائل غیرقابل تغییر فقط شما را با مشکل مواجه می کند و سلامت ذهن شما را نیز به خطر می اندازد.

سخت نگیرید

اینکه همه کارها را خودتان به تنهایی انجام دهید باعث موفقیت شما نخواهدشد. افراد موفق از اینکه از دیگران درخواست کمک کنند. نمی ترسند زیرا درک می کنند درخواست کمک از دیگران امری کاملا طبیعی است. جامعه همواره تمایل دارد با نشان دادن ضعف خود از طریق کمک کردن با دیگران معاشرت کند. ما خیلی اوقات به دیگران کمک می کنیم اما از این که متقابلا از آنها درخواست کمک کنیم می ترسیم. هرگز این کار را با خودتان نکنید. اگر احساس می کنید که نیاز به کمک دارید، راحت باشید و از دیگران درخواست کمک کنید.

نعمت های پنهان فوق العاده ای در پشت تمام این مشکلاتی که تجربه می کنید نهفته است. یاد بگیرید که تمام آن نعمت های نهفته را ببینید و هر مشکل یا شکستی را به عنوان فرصتی برای بهتر شدن خودتان در نظر بگیرید. با این کار خوش حالی و موفقیت حقیقی زودتر از همیشه به سراغ تان می آید. خوب فکر و برنامه ریزی کنید. کدام مشکلات تان هستند که مجبورید با آنها کنار بیایید؟ تلاش کنید با راهکارهای گفته شده در بالا حداقل در سال جدید شروع تازه ای داشته باشید.

منبع: روزنامه آسیا

ارسال به دوستان