۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۵
در حاشیه
کد خبر ۴۷۸۲۲۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۴ - ۱۵-۰۴-۱۳۹۵
کد ۴۷۸۲۲۱
انتشار: ۰۹:۰۴ - ۱۵-۰۴-۱۳۹۵

تولید ماسک با قابلیت فیلتر کردن نانوذرات و ویروس

وجود نانوالیاف در این ماسک موجب شده تا مساحت سطحی کل ساختار افزایش یابد و ذرات نانومتری شانس بیشتری برای به دام افتادن داشته باشند؛ همچنین هوا به راحتی می‌تواند از میان این نانوالیاف عبور کند، بنابراین کاربر می‌‌تواند به راحتی با این ماسک تنفس کند.

محققان دانشگاه پلی تکنیک هنگ‌کنگ با استفاده از نانوالیاف، ماسکی با خواص آنتی‌ باکتریال تولید کردند که می تواند نانوذرات و ویروس‌‌ها را فیلتر کند.

تولید ماسک با قابلیت فیلتر کردن نانوذرات و ویروس

به نقل از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، وجود نانوالیاف در این ماسک موجب شده تا مساحت سطحی کل ساختار افزایش یابد و ذرات نانومتری شانس بیشتری برای به دام افتادن داشته باشند؛ همچنین هوا به راحتی می‌تواند از میان این نانوالیاف عبور کند، بنابراین کاربر می‌‌تواند به راحتی با این ماسک تنفس کند.

ماسک‌های رایج معمولاً از میکروالیاف ساخته شده‌اند که به دلیل ابعادی که دارند امکان فیلتر کردن نانوذرات نظیر ویروس آنفلوانزا یا سارس با آنها وجود ندارد؛ بنابراین استفاده از آنها در نواحی که چنین بیماری‌هایی پخش شده‌ است، امکان‌پذیر نیست. در حال حاضر در بسیاری از کشورهای آسیایی از ماسک‌های میکروالیافی برای مقابله با آلودگی‌ها استفاده می‌شود.

امکان استفاده از نانوالیاف از جنس های مختلف موجب شده تا امکان طراحی این نوع ماسک برای استفاده در شرایط متفاوت وجود داشته باشد. برای مثال، می‌توان از لایه‌هایی از جنس دی‌اکسید تیتانیوم یا نانوالیاف کامپوزیتی نیمه‌هادی در این ماسک استفاده کرد با این کار گازهای آلاینده نظیرN2O تجزیه شده و به ترکیبات غیرسمی تبدیل می‌شود.

برای این کار تنها لازم است که نور مرئی به ماسک تابیده شود. اگر از نانوالیاف کیتوزان در این ماسک‌ها استفاده شود، ماسک خاصیت آنتی باکتریال پیدا می‌کند و در صورت خیس شدن با ذرات عرق، میکروب‌ها را از بین می‌برد.

ویروس سارس و آنفلوانزا ابعادی در حدود 80 تا 140 نانومتر دارند. ذرات معلق حاصل از سوخت‌های فسیلی 10 تا 100 نانومتر هستند که با اتصال به هم ذرات چند نانومتری ایجاد می‌کنند که در برابر نور مرئی، انعکاس نور دارند.

والس لونگ محقق دانشگاه پلی تکنیک هنگ‌کنگ و همکارانش قصد دارند از این فیلتر نانوالیافی در کابین هواپیماها و خودروها استفاده کنند. نمونه اولیه ساخته شده توسط این گروه که برای استفاده در کابین هواپیما و خودرو ساخته شده، در نمایشگاه اختراعات ژنو در سال 2014 موفق به دریافت مدال طلا شد.

منبع: ایرنا

برچسب ها: ویروس ، ماسک ، فناوری نانو
ارسال به دوستان
مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد قاضی دادگاه : وزرای وقت کشاورزی و صمت در پرونده چای دبش متهم هستند افزایش ۱۵ تا ۲۱ درصدی قیمت روغن نباتی خواص روغن میخک ؛ روش مصرف روغن میخک چگونه است ؟ + روش تهیه روغن میخک در خانه