۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۷۸۹۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۷ - ۳۰-۰۴-۱۳۸۷
کد ۴۷۸۹۷
انتشار: ۱۱:۲۷ - ۳۰-۰۴-۱۳۸۷

درد قفسه سينه را جدي بگيريد

پارگي ناگهاني كيسه‌هاي هوايي و ايجاد هوا در قفسه سينه به صورت غيرطبيعي نيز موجب بروز دردهاي ناگهاني در طرف درگير قفسه سينه شده كه تنگي نفس را نيز به دنبال دارد كه ممكن است به علت ضربه به قفسه سينه، عفونت‌ها، سرفه يا عطسه شديد ناگهاني و... ايجاد شود.

جام جم آنلاين: در بسياري از مواقع، هنگام فعاليت‌هاي روزانه، وقتي با دلمشغولي‌هاي خود دست و پنجه نرم مي‌كنيم، احساس درد كوچكي در قفسه سينه ما را به خود مي‌آورد؛ دردي كه معلوم نيست منشأ آن كجاست و كي و چه وقت به آن مبتلا شده‌ايم، ولي هر چه كه هست بسياري از افراد براحتي از كنارش مي‌گذرند و با محو شدن عوارض درد همه چيز را به گرد فراموشي مي‌سپارند.

دكتر رضا فرجي، متخصص عمومي در گفتگو با «جام‌جم»، دردهاي ناشي از قفسه سينه را يكي از شايع‌ترين موارد ابتلا در سطح جامعه و مراجعات به بخش‌هاي اورژانس معرفي كرده و مي‌افزايد: موارد بروز درد و ناراحتي در ناحيه قفسه سينه از اختلالات اندام‌هاي موجود در قفسه سينه و شكم است.

وي با بيان اين كه علل ناراحتي و درد در قفسه سينه شامل اختلالات و بيماري‌هايي است كه ديواره قفسه سينه را گرفتار مي‌كند، شايع‌ترين علل درد در اين ناحيه را شامل بيماري‌هاي قلبي، ريوي، گوارشي، عروقي، عضلاني ‌ اسكلتي، عفوني، اختلالات عاطفي و رواني و بدخيمي‌ها ذكر مي‌كند.

بيماري‌هاي قلبي‌

از جمله بيماري‌هاي درد قفسه سينه ايسكمي و آسيب به عضله قلب است. (ايسكمي يعني اين كه اكسيژن‌رساني به قلب براي تامين نيازهاي متابوليك  سوخت و ساز  كافي نباشد)‌ به گفته دكتر رضا فرجي اين عدم هماهنگي ناشي از كاهش اكسيژن‌رساني ، افزايش تقاضا براي اكسيژن يا هر دو است و بارزترين علت زمينه‌ساز ايسكمي قلبي انسداد رگ‌هاي كرونر قلب به وسيله تصلب شرائين است كه با وجود چنين انسدادي دوره‌هاي ايسكمي گذرا به واسطه افزايش تقاضا براي اكسيژن به دنبال فعاليت‌هاي فيزيكي و افزايش ضربان قلب به وجود مي‌آيد.

اين متخصص عمومي دلايل وقوع ايسكمي را استرس‌هاي رواني، تب، مصرف غذاي زياد، كاهش اكسيژن‌رساني به دليل كم‌خوني، كاهش فشار خون و... دانسته و اظهار مي‌كند: محل درد پشت جناغ سينه است ولي ممكن است به گردن، فك، بازوها و شانه انتشار يابد. اين درد بيش از 2 دقيقه و كمتر از 10 دقيقه به طول مي‌انجامد و در صورت بروز سكته قلبي، متغير و اغلب بيش از 30 دقيقه است. همچنين از ديگر علل قلبي بايد به بيماري‌هاي عروق بزرگ و دريچه‌اي قلب همانند پارگي رگ آئورت اشاره كرد.

بيماري‌هاي ريوي‌

دكتر فرجي مواردي را كه به ريه‌ها و پرده جنب (پرده نازك بين جدار قفسه سينه و پوشاننده ريه‌ها)‌ آسيب مي‌رساند را از دلايل بروز ناراحتي در قفسه سينه ذكر كرده و عنوان مي‌كند: يكي از اين موارد عفونت و التهابات اين اعضا است. به عنوان مثال عفونت‌هاي دستگاه تنفسي به علت ويروس‌ها، باكتري‌ها يا ساير عوامل اين درد را ايجاد مي‌كند كه غالبا اين گونه دردها به صورت يكطرفه و موضعي، همراه با علائمي نظير تنگي نفس، سرفه، تب و صداهاي غيرعادي تنفسي است.

به گفته وي پارگي ناگهاني كيسه‌هاي هوايي و ايجاد هوا در قفسه سينه به صورت غيرطبيعي نيز موجب بروز دردهاي ناگهاني در طرف درگير قفسه سينه شده كه تنگي نفس را نيز به دنبال دارد كه ممكن است به علت ضربه به قفسه سينه، عفونت‌ها، سرفه يا عطسه شديد ناگهاني و... ايجاد شود.

بيماري‌هاي گوارشي‌

يكي ديگر از علل بروز احساس ناراحتي در قفسه سينه، بيماري‌ها و اختلالات گوارشي است. اين اختلالات شامل بازگشت اسيد معده به مري و ترش كردن، اختلالات عضلات حركتي مري، زخم‌هاي معده و اثني‌عشر، بيماري‌هاي كيسه صفرا و مجاري صفراوي همانند سنگ كيسه صفراست.

دكتر رضا فرجي با اشاره به اين كه برگشت اسيد نوعا باعث درد سوزشي عميق در ناحيه زير جناغ سينه و قسمت بالاي شكم مي‌شود دو حالت درازكش يا هنگامي كه معده خالي از غذاست را از علل شدت درد بيان كرده و ابراز مي‌كند: اين درد با مصرف بعضي از غذاها يا داروهايي نظير آسپرين تشديد مي‌شود.وي اختلالات عضلاني مري به صورت گرفتگي عضلات حركتي آن ، آسيب به جدار مري به واسطه بلع مواد سوزاننده، تهوع‌هاي شديد و مكرر يا عوامل فشارنده خارجي را موجب بروز دردهاي پشت جناغ سينه دانسته كه با فعاليت‌هاي فيزيكي هيچ ارتباطي ندارد.

بيماري‌هاي عضلاني - اسكلتي‌

«بيماري‌هاي مختلفي كه بافت عضلاني و اسكلتي را در ناحيه قفسه سينه و اطراف آن درگير مي‌كنند موجب بروز درد و ناراحتي در قفسه سينه مي‌شود.»

اين متخصص عمومي با اشاره به اين مطلب، بيماري‌هاي عفوني نظير زونا، التهاب غضروف‌هاي دنده‌اي به دليل ضربه و عوامل عفوني را از دلايل عمده آن ذكر كرده و ابراز مي‌كند: ازجمله عوامل اسكلتي  عضلاني، بيماري‌هاي ستون فقرات گردني و پشتي همانند ديسك مهره‌هاي گردن است و آرتروز شانه و مهره‌هاي ستون فقرات و پوكي استخوان در اين نواحي اين گونه دردها را موجب مي‌شود كه معمولا با حركت يا فشار موضعي تشديد مي‌شوند.

اختلالات عاطفي‌

همچنين دكتر فرجي با اشاره به اين كه بيماري‌ها يا اختلالات رواني و عاطفي نيز (افسردگي، اضطراب، ترس و...) موجب درد در ناحيه قفسه سينه مي‌شود، 10 درصد از افرادي را كه به واسطه درد قفسه سينه به پزشك مراجعه مي‌كنند را از مبتلايان به اختلالات رواني عاطفي ذكر مي‌كند.

وي در پايان با بيان اين كه رويكرد به درد قفسه سينه با هدف تشخيص و بررسي پروتكل درماني، توسط پزشك و مراجعه به وي صورت مي‌پذيرد، يادآور مي‌شود: در اين مواقع در درجه اول بايستي خونسردي خود را حفظ كرده و حركت فيزيكي فرد مبتلا را كاهش داده و جريان هواي تازه را براي فرد مصدوم برقرار كرد و بيمار را فورا به مراكز اوژانس ارجاع داد.

ارسال به دوستان
صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است نخست‌وزیر مجارستان: ۳۰۰ میلیارد یورو کمک به اوکراین، هدر رفت پول بود غذای روستایی در یمن؛ پخت یک سوپ خوشمزه با ۳۰۰ گرم عدس قرمز (فیلم) مراقبت‌های پس از جراحی کیسه صفرا (فیلم)