۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۴۸۶۱۰۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۲ - ۲۳-۰۵-۱۳۹۵
کد ۴۸۶۱۰۴
انتشار: ۱۵:۰۲ - ۲۳-۰۵-۱۳۹۵

مشاهده فعالیت ژن‌ها در مغز

دانشمندان به تازگی یک تکنیک تصویربرداری جدید را توسعه دادند که به واسطه آن بتوان فعالیت این آنزیم را دنبال کرده و فعالیت ژن در مغز را برای اولین بار مشاهده کرد.

محققان با استفاده از یک روش تصویربرداری جدید توانستند مولکول‌هایی که در چند بیماری عصبی نقش مهمی ایفا می‌کنند را شناسایی کنند.

مشاهده فعالیت ژن‌ها در مغز

هنگامی که اختلالات عصبی مانند آلزایمر و اسکیزوفرنی، همراه با اعتیاد و افسردگی در انسان بوجود می‌آید، بی‌شک یک آنزیم خاص به نام هیستون داستیلاز " HDACs " نقش عمده‌ای را در هر کدام ایفا می‌کند.

دانشمندان به تازگی یک تکنیک تصویربرداری جدید را توسعه دادند که به واسطه آن بتوان فعالیت این آنزیم را دنبال کرده و فعالیت ژن در مغز را برای اولین بار مشاهده کرد.

اختلال در اپی ژنتیک و یا تغییر در بیان ژن که بر عملکرد ارگانیسم تاثیر می‌گذارد، مسئول بسیاری از اختلالات عصبی، از جمله بیماری‌هایی است که در بالا به آنها اشاره شد.

دانشمندان همواره بر این باور بودند که HDACs" " در تغییر بیان ژن‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کند اما دارای اطلاعات خاصی در این زمینه نبودند.

برای مطالعه تفاوت در فعالیت مولکول‌های مغز افراد سالم در برابر افراد مبتلا، محققان هفت سال را صرف ایجاد یک ترکیبی به نام ، [11C]Martinostat کردند که به بررسی عملکرد مولکول‌ها در مغز می‌پردازد.

دانشمندان قبلا این ترکیب خود را در موش‌ها و پستانداران اعمال کردند، اما اکنون این ترکیب برای اولین بار بر روی یک گروه هشت نفره از انسان‌ها آزمایش شده و محققان مشاهده کردند که "Martinostat" با موفقیت توانسته تا به "HDACs" متصل شود.

پس از اتصال این ترکیب به " HDACs" دانشمندان توانستند فعالیت مولکول‌ها را با استفاده از اسکن PET در مغز افراد مشاهده و پیگیری کنند. این کار به محققان نشان می‌دهد که این مولکول‌ها در کدام قسمت از مغز هستند.

نتایج این آزمایشات نشان دادند که سطوح "HDAC" در مخچه که کنترل عملکرد حرکتی را بر عهده دارد بالا بوده و در ماده سفید بسیار پایین‌تر است. اما هنوز هم اولین گام این نسخه از Martinostat"" تنها با سه نوع از یازده نوع HDAC"" متصل شده و فعالیت هشت نوع دیگر هنوز نامشخص است.

علاوه بر این، این امر هنوز مشخص نیست که چگونه این مولکول با بالا رفتن سن انسان خود را تغییر می‌دهد تا بر روی بیان ژن تاثیر بگذارد.

منبع: ایسنا

برچسب ها: ژن ، مغز ، تصویربرداری
ارسال به دوستان
تعطیلی مدارس و ادارات ۲۲ شهرستان خوزستان در روز چهارشنبه محکومیت بیانیه اتحادیه اروپا درباره جزایر سه‌گانه توسط رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس) ۶ غذای دریایی سرطان‌زا(اینفوگرافی) زندگی جذاب عشایر بام جهان (+عکس) ماست با عسل چه خاصیتی دارد ؟ ؛ فواید خوردن ماست و عسل درمان کمردرد با نشاندن «خرس» روی کمر بیمار! (عکس) تویوتا روی تولید موشک سرمایه‌گذاری می‌کند! اولین دمپایی طراحی‌شده با هوش مصنوعی تولید شد(+عکس)