۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۵۰۶۰۸۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۴ - ۲۶-۰۸-۱۳۹۵
کد ۵۰۶۰۸۳
انتشار: ۱۵:۳۴ - ۲۶-۰۸-۱۳۹۵

چهارمين ميزگرد از سلسله ميزگردهاي علمي - تخصصي دانشگاه عدالت

سخنرانان ميزگرد امروز آقاي دكتر خالقي ثمرين از مديران ارشد وزارت آموزش و پرورش، آقاي اكبري از مديران آموزشي كشور و سركار خانم دكتر دريا بند از مديران مدارس آموزش و پرورش بودند.

 روابط عمومی دانشگاه عدالت گزارش داد: چهارمين ميزگرد از سلسله ميزگردهاي علمي - تخصصي دانشگاه عدالت، در عصر روز دوشنبه، مورخه ۲۳ آبان ماه با عنوان آموزش و پژوهش در پرتو نظرات مرجع عاليقدر حضرت آيت الله العظمي هاشمي شاهرودي (دام ظله) در دانشگاه عدالت برگزار شد.

سخنرانان ميزگرد امروز آقاي دكتر خالقي ثمرين از مديران ارشد وزارت آموزش و پرورش، آقاي اكبري از مديران آموزشي كشور و سركار خانم دكتر دريا بند از مديران مدارس آموزش و پرورش بودند.
 
بعد از قرائت قرآن، مجري برنامه مطالبي را پيرامون موضوع امروز بيان نمودند كه آموزش و پژوهش دو بال اصلي نظام و مكمل يكديگر در نظام آموزشي كشور هستند.

در اين نشست كه با حضور جمع كثيري از اساتيد، دانشجويان و علاقمندان به موضوع آموزش و پژوهش برگزار شد؛ ابتدا دكتر خالقي ثمرين ضمن عرض تبريك به مناسبت روز كتاب و كتابخواني اذعان داشت موضوع ميز گرد « آموزش و پژوهش» از نظر آيت الله هاشمي شاهرودي (مدظله) است. موضو عي كه بنا به فرمايش ايشان در كتابشان دغدغه اصلي امروز نظام آموزش عالي كشور مي باشد. بايد به سمت بومي سازي و توليد محتوا برويم. بايد آموزش و پژوهش در نظام آموزشي ما اسلامي شود و همانطور كه اين مرجع عاليقدر در كتاب خود اشاره فرمودند بايد در آموزش سيره اهل بيت (عليهم السلام ) را عملي نماييم .چرا نظام آموزشي كشور برگرفته از كشورهاي غربي است؟
 
حضرت آيت الله هاشمي شاهرودي (مدظله) در كتاب آموزش و پژوهش خود اينطور عنوان مي نمايند: كه هروقت ما در كشور توانستيم بومي سازي كنيم، توليد محتواي علوم انساني اسلامي نماييم و خود را از غرب جدا كنيم در اين حوزه موفق خواهيم بود. يكي از راههاي از بين بردن اين آسيب ها در نظام آموزش و پژوهش انسان سازي است.
 
چرا آيت الله هاشمي شاهرودي(مدظله) بر بومي سازي و توليد محتوا براي آموزش و پژوهش تأكيد دارند؟ به خاطر اينكه الان در كشور ما همه در فضاي مجازي زندگي مي كنند. بايد آموزش و پژوهش فرزندان ما دست افراد صالح باشد. بايد براي آينده فرزندان كشورمان در آموزش و پژوهش برنامه ريزي نماييم.

چرا در كشور كار پژوهشي شرح حال گويي و كپي برداري شده است . بايد شيوه كار پژوهش تغيير كند. بايد طرح هاي پژوهشي عملي شود. نبايد نتيجه كارهاي پژوهشي محرمانه و بسته شود. آيت الله العظمي هاشمي شاهرودي (مدظله) در كتاب خود به اين مسئله اذعان داشتند كه بايد نتايج كارهاي پژوهشي عملي شود.
 
جناب آقاي اكبري، بعنوان دومين سخنران اين ميزگرد، سخنان خود را با فرازهايي از زيارت عاشورا آغاز كردند و ايام اربعين حضرت سيدالشهدا (ع) را تسليت گفتند. ايشان در ادامه سخنان خود افزودند، آموزش و پرورش ما تاكنون سه دوره را پشت سر گذاشته است، دوره اول، از سال ۱۲۸۶ تا ۱۳۰۶ است كه به اعتقاد ما بهترين دوره آموزش و پرورش نيز همان دوران است. چرا كه تمام فرآيند آموزش و پرورش در خودِ مدرسه انجام مي شد.

ايشان با بيان اينكه در دوره دوم، دولت تاحدودي در سيستم آموزش پرورش دخالت داشت، افزودند، دوره دوم كه همان دوره نيمه متمركز است شامل سال هاي ۱۳۰۶ تا ۱۳۳۹ بوده است. جناب آقاي اكبري دوره سوم را كه از سال ۱۳۳۹ تا دهه ۸۰ را شامل مي شود دوره مطلوبي ارزيابي نكردند چرا كه به اعتقاد ايشان، در اين دوره مشكلات زيادي در سيستم آموزش و پرورش بوجود آمده كه درگيري و مشكلات زيادي را در اين سالها بوجود آورده است.

پس از پايان سخنان آقاي اكبري، سركار خانم دريابند در ابتداي سخنان خود ضمن ابراز خرسندي از حضور در دانشگاه عدالت كه بستر آموزش را براي افراد متخصص در حوزه هاي علوم انساني فراهم نموده وهمچنين تشكر از مسئولين دانشگاه بخصوص حوزه معاونت علمي از برگزاري چنين ميزگردهاي علمي – تخصصي براي علاقمندان ، آموزش و پرورش را از سه منظر روانشناسي، جهان بيني و نگرش ها و نيز بُعد علمي و آموزشي را تبيين كردند و اشاره داشتند كه بايد از پايان نامه ها و پژوهشهايي كه در دانشگاه ها انجام مي شودَ، استفاده هاي كاربردي داشته باشيم.

پس از سخنان سركار خانم دريابند، ديگر سخنرانان ضمن جمع بندي مباحث، به سوالات حاضرين پاسخ داده و از طرف معاونت علمي دانشگاه، از سخنرانان اين ميزگرد تقدير و تشكر شد.
 
جلسه با صلوات بر محمد و آل محمد (ص) پايان يافت.
ميزگرد بعدي در روز سه شنبه ۹۵/۸/۲۵ از ساعت ۱۶ با موضوع (تروريسم) با حضور سخنرانان متخصص در اين حوزه جناب آقاي دكتر اسديان، جناب آقاي دكتر جلالي، جناب آقاي دكتر خسروي ، جناب آقاي دكتر اميني در دانشگاه عدالت برگزار مي گردد.

برچسب ها: دانشگاه عدالت
ارسال به دوستان
مصاحبه امشب پزشکیان با رسانۀ آمریکایی/ در آستانۀ توافق 20 ساله با مسکو و بازگشت ترامپ/ زمان، مهم‌تر از محتوا؟ کی راضی است؟/ روزنامه هم‌میهن: تندروها به خواست مردم پایبند نیستند/ از شعار تا اتلاف منابع جنگ از سر گرفته می‌شود؟! پیش‌بینی دلار ۹۰ هزار تومانی با تورم ۴۰ درصدی/ کارشناس: به جای سرکوب قیمت، نرخ تورم را کاهش دهید شبکه سی بی اس آمریکا: توافق حماس و تل آویو بر سر پیش نویس آتش بس در غزه لغو امتحانات مدارس اردبیل تا پنجشنبه عراقچی: مذاکره با آمریکا تنها در صورت بازگشت به برجام سعید احمد عباسی در جمع ۱۰ بازیکن برتر فوتسال جهان در سال ۲۰۲۴ تعطیلی مدارس اراک و برخی روستاها به دلیل آلودگی هوا رحیم چمران، پسر شهید چمران، در لباس آتش‌نشانی در کالیفرنیا (عکس) ادعای عجیب نماینده عضو جبهه پایداری: پذیرش FATF یعنی دادن اطلاعات مالی مردم ایران به آمریکا و انگلیس! اندونزی حداقل سن استفاده از شبکه‌های اجتماعی را تعیین می‌کند امتحانات مدارس کرمانشاه در روز چهارشنبه لغو شد حمله پهپادی و موشکی یمن به تل‌آویو و ایلات تخلفات جدی در یک داروخانه کنگاور؛ پلمب با دستور دادستان