۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۰۶۲۶۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۹ - ۲۷-۰۸-۱۳۹۵
کد ۵۰۶۲۶۸
انتشار: ۱۲:۵۹ - ۲۷-۰۸-۱۳۹۵

درآمد ٤ میلیارد تومانی هفت دیپلم‌فروش

براساس گزارشات اطلاعاتی و اقرار صریح متهمان مبنی بر جعل و صدور بیش از ١٣٠٠ مدرک تحصیلی از طریق مدارس مختلف استان‌های تهران، فارس، بوشهر، یزد، هرمزگان و دیگر استان‌های کشور
باند جعل مدرک تحصیلی در استان هرمزگان متلاشی شد. باندی که با نفوذ به ادارات و سازمان‌هاي دولتی اقدام به جعل بیش از‌ ١٣٠٠ مدرک تحصیلی کرده است.

به گزارش شهروند، شبکه زنجیره‌ای جعل مدارک تحصیلی که در سراسر استان‌های کشور فعالیت می‌کردند و با جعل مدارک تحصیلی از ‌سال ١٣٩٢ تا کنون ٤‌میلیارد و چهار صد‌میلیون تومان به جیب زده‌اند. این باند با بهره‌گیری از تسلط یکی از اعضا در نفوذ به سیستم‌های رایانه‌ای، اقدام به هک‌کردن سامانه ثبت نمرات آموزش‌وپرورش می‌کرد و  با همکاری برخی کارکنان ادارات دولتی و مدیران مدارس سراسر کشور تأیید نهایی مدارک صادره را اخذ می‌کردند. باندی که به گفته رئیس‌کل دادگستری استان هرمزگان تاکنون ٧ نفر از اعضای اصلی آن دستگیر شده‌اند.

جعل ١٣٠٠ مدرک جعلی

متهم اصلی و سرشبکه باند به نام (م‌–م) با دايرکردن موسسه رسمی آموزشی و با اخذ مبالغ کلان از ثبت‌نام‌کنندگان که تنها در یک مقطع زمانی بالغ بر سه‌میلیارد تومان می‌رسید، به جعل مدارک دیپلم و مهارت‌های صادره از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان آموزش  فنی‌و‌حرفه‌ای اقدام کرده و در ازای هر مدرک بین سه‌و‌نیم تا ٦‌میلیون تومان بنا به نوع مدرک جعل‌شده دریافت کرده است. این باند با نفوذ در ادارات مختلف دولتی و مراکز آموزشی اقدام به صدور  ١٣٠٠ مدرک تحصیلی به ظاهر قانونی می‌کردند.»

از کارمند آموزش‌و‌پرورش مینابی تا کارمند شهرداری بندرعباس

به گفته رئیس‌کل دادگستری استان هرمزگان جزییات فاش‌شده در خصوص همکاری برخی کارمندان ادارات و مدیران مدارس با این باند جعل مدرک بار دیگر نقایص موجود در سیستم صدور مدارک تحصیلی در کشور نمایان شد. او با اشاره به عمق فعالیت‌های تبهکارانه این شبکه بزرگ جعل مدارک تحصیلی گفت: «یکی از متهمان با نام(ع –گ) از کارکنان شهرداری بندرعباس است در امر جعل مدارک و اجرای مقدمات ارتباط‌گیری با برخی از مسئولان مدارس آموزش‌وپرورش، جهت صدور، مهر و امضای مدارک جعلی به صورت گسترده در سطح کشور فعالیت داشته است.

او با همکاری دیگر متهم پرونده با نام  (الف –ز) که کارمند اداره آموزش‌و‌پرورش شهرستان میناب بوده، به تایپ و تکثیر مدارک تحصیلی و صدور آن با مهر و امضا و کاغذ مورد استفاده سازمان فنی‌و‌حرفه‌ای و همچنین ثبت نمرات دانش‌آموزان بدون این‌که در امتحانات شرکت کنند و یا نمره‌ای کسب کنند، اقدام کرده است.» رئیس شورای قضائی استان هرمزگان اضافه کرد: «جاعلان در ادامه شبیه‌سازی مدارک تحصیلی، با استفاده از کد مدارس به صورت غیرواقعی، نمرات شبیه‌سازی شده هر درس را در سیستم ثبت نمرات دانا که به سیستم امین تغییر نام یافته است، وارد کرده و سپس با همدستی و مشارکت برخی مدیران مدارس آموزش‌و‌پرورش که به مهر و امضای مدارک مجعول اقدام می‌کرده‌اند، به صدور مدارک تحصیلی مقاطع مختلف به‌ویژه مدرک دیپلم مبادرت کرده‌اند.»

نفوذ به شبکه ثبت نمرات آموزش‌و‌پرورش

متهم دیگر این پرونده با نام (ی –ز) از مهره‌های کلیدی این شبکه جعل بوده که به جهت تسلط بر سیستم‌های رایانه‌ای به‌ویژه شبکه ثبت نمرات دانش‌آموزان (دانا ) و با استفاده از نقاط ضعف و خلأ موجود در سیستم و عدم نظارت کافی از سوی عوامل مربوطه، نسبت به ثبت نمرات غیرواقعی و صدور مدارک جعلی برای دانش‌آموزان با  همکاری برادر خود، تأیید نهایی مدارک صادره را اخذ می‌کرده است.

به گفته حجت‌الاسلام والمسلمین اکبری یکی دیگر از متهمان این پرونده کارمند دانشگاه آزاد اسلامی است. او در ادامه گفت: «این کارمند دانشگاه نیز  با این شبکه زنجیره‌ای در شهرستان  قشم  در ارتباط بوده است که  با توجه به مسئولیت برادر خود در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قشم، پس از اخذ مبالغی به‌عنوان مسئول آموزش در صدور گواهینامه‌های جعلی مهارتی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می‌کرده است که از متهم  تعداد قابل توجهی اسناد و مدارک جعلی کشف و ضبط شد.»

سرنخی که از وزارت اطلاعات به دست آمد

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در تشریح جزییات شناسایی و دستگیری اعضای این باند بزرگ و سازمان‌یافته جعل مدارک تحصیلی هم گفت: «درپی اخبار موثق واصله از سوی سربازان گمنام امام زمان(عج) مبنی بر فعالیت شبکه جعل مدارک تحصیلی به صورت سازمان‌یافته در استان هرمزگان و سراسر کشور، شناسایی و دستگیری متهمان احتمالی در دستور کار ماموران امنیتی و انتظامی استان هرمزگان قرار گرفت.

پس از انجام عملیات دقیق اطلاعاتی و انتظامی و ورود غافلگیرکننده ماموران ویژه به مخفیگاه این شبکه، سرکرده و دیگر اعضای اصلی باند جعل مدارک تحصیلی دستگیر شدند.» او ادامه داد: «از مخفیگاه و مرکز فعالیت اعضای این باند تعداد قابل توجهی مدارک تحصیلی جعلی و شبیه‌سازی شده و همچنین مهر جعلی ادارات دولتی ازجمله آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشف و ضبط شد.»  به گفته این مقام عالیرتبه قضائی این باند یکی از بزرگترین باندهای زنجیره‌ای جعل مدارک تحصیلی  است که در سطح گسترده‌ای فعالیت داشت. به‌طوری که نه فقط استان هرمزگان بلکه سایر استان‌های کشور هم در عرصه اقدامات مجرمانه این باند سازمان‌یافته جعل مدارک تحصیلی قرارگرفته است.

این باند بیش از ٤‌میلیارد تومان به جیب زد

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان درخصوص کشفیات از محل فعالیت این باند هم گفت: «در جریان بازرسی از محل سکونت سردسته این باند جاعل و دیگر همدستانش یک عدد‌ هارد کامپیوتر کشف شده که حاوی مشخصات ١٦٣٩ نفر از افراد متقاضی مدارک جعلی، معرفان آنها و میزان مبالغ اخذ شده است. همچنین تعداد قابل توجهی مدارک تحصیلی جعلی مربوط به مقاطع مختلف تحصیلی به همراه تعداد زیادی تصاویر کارت ملی، شناسنامه و کارنامه تحصیلی افراد متقاضی و اسناد مالی مربوط به ثبت مبالغ دریافتی و میزان بدهکاری متقاضیان کشف و ضبط شد.»

این مقام قضائی با اشاره به حجم وسیع اقدامات مجرمانه این باند که طی چندین‌ سال اقدام به جعل مدارک و پرداخت و دریافت مبالغ قابل توجهی رشوه کرده‌اند،  اضافه کرد: «با توجه به میزان زیاد مبالغ اخذ شده توسط متهمان به تناسب اقدامات انجام شده و همچنین براساس گزارشات اطلاعاتی و اقرار صریح متهمان مبنی بر جعل و صدور بیش از ١٣٠٠ مدرک تحصیلی از طریق مدارس مختلف استان‌های تهران، فارس، بوشهر، یزد، هرمزگان و دیگر استان‌های کشور و با بررسی‌های انجام شده روی محتوای ‌هارد دیسک کشف شده، مشخص شد تنها از ‌سال ١٣٩٢ تاکنون مبلغ چهار‌میلیارد و چهارصد‌میلیون تومان توسط اعضای این باند از متقاضیان مدارک جعلی اخذ شده است.»

حجت‌الاسلام‌والمسلمین اکبری به روند رسیدگی به پرونده متهمان دستگیر شده هم اشاره کرد: «اعضای این باند پس از تحویل به مراجع قضائی، جهت سیر مراحل دادرسی، روانه زندان شدند و با توجه به حجم گسترده فعالیت‌های مجرمانه این شبکه زنجیره‌ای در اقصی‌نقاط کشور، این پرونده نیاز به انجام تحقیقات بیشتری دارد تا در نتیجه تکمیل بررسی‌ها، ابعاد مختلف جرایم و تخلفات صورت گرفته مشخص و شناسایی و دستگیری سایر متهمان و عوامل شبکه محقق شود که با تدابیر اندیشیده شده این موضوع در دستور کار ویژه مسئولان قضائی و انتظامی استان هرمزگان قرار گرفته است.»
برچسب ها: دیپلم ، پلیس
ارسال به دوستان
امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد