عصر ایران - در کشورهای اتریش و ایتالیا روز یکشنبه دوانتخابات با دو نتیجه متفاوت پایان یافت و در حالی که در انتخابات ریاست جمهوری اتریش نامزد حزب راست افراطی از نامزد حزب سبز طرفدار اتحادیه اروپا شکست سختی را پذیرا شد، اما در ایتالیا " ماتیو رنزی" نخست وزیر پس از شکست در رفراندوم تغییر قانون اساسی این کشور اعلام کرده است که از سمت خود استعفا خواهد کرد.
نتایج انتخابات در کشورهای اروپایی پس از پیروزی غیر مترقبه مخالفان اتحادیه اروپا در رفراندوم موسوم به "برگزیت" در بریتانیا به دقت از سوی رسانه های جهان دنبال می شود؛ به ویژه آنکه پیروزی غیر منتظره "دونالد ترامپ" در انتخابات اخیر ریاست جمهوری در آمریکا نیز از نظر بسیاری از ناظران معنایی جز نوعی "پیوستار و هماهنگی" بین خیزش جریان های "پوپولیستی" و " راست های افراطی" در کشورهای غربی - اروپای غربی و آمریکای شمالی - ندارد.
کمتر از 5 ماه دیگر نیز انتخابات ریاست جمهوری فرانسه برگزار خواهد شد و احتمال انتخاب خانم " مارین لوپن " نامزد حزب راست افراطی " جبهه ملی فرانسه " از هم اکنون سوژه گمانه زنی بسیاری از ناظران و تحلیلگران شده است.
اما پیروزی "الکساندر فون دربلن" نامزد مستقل و مورد حمایت حزب سبز در اتریش و شکست " نوربرت هوفر" نامزد حزب راست افراطی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، امید سوسیال دموکرات های اروپایی را به استحکام چارچوب بنا و ستون های اتحادیه اروپا تقویت کرده است.
این پیروزی به زعم برخی از ناظران جو ناامیدی پس از برگزیت و انتخاب ترامپ در آمریکا را تلطیف کرده و امیدهای تازه ای را در دل سوسیال دموکرات ها و نیروهای ترقی خواه اروپاگرا ایجاد کرده است.
نتیجه رفراندوم ایتالیا اما برای "ماتیو رنزی" و دولت او بسیار ناامید کننده بود، با وجودی که موضوع تغییر ساختار قدرت دولت در ایتالیا الزاما ارتباطی به مبحث اتحادیه اروپا و تقابل و شکاف بین "اروپا گرایان" و "مخالفان اتحادیه اروپا" از سویی و "نیروهای ترقی خواه" و " جنبش های پوپولیستی" از سوی دیگر ندارد؛ اما رنزی در جریان کارزار رفراندوم اخیر این کشور بسیار تلاش کرد با قرار دادن خود در جبهه مدافعان و حامیان اتحادیه اروپا نوعی دوگانگی بین طرفداران و مخالفان اتحادیه اروپا ایجاد کند.
ماتیو رنزی پس از شکست در رفراندوم در سخنانی گفت که روز دوشنبه استعفای خود را تقدیم رییس جمهور ایتالیا می کند
رنزی در واپسین روز مانده به برگزاری رفراندوم در سخنانی تاکید کرده بود که در صورت پیروزی در رفراندوم، کشور ایتالیا پس از جو ناامیدی از نتیجه "برگزیت " خون گرم تازه ای در رگ های گرفته اتحادیه اروپا تزریق خواهد کرد و دولت رم می تواند تبدیل به پرچمدار و رهبر اصلاحات درون اتحادیه اروپا شود؛ البته این سیاستمدار و دولتمرد ایتالیایی توضیح نداد که چگونه نتیجه یک رفراندوم درباره افزایش اختیارات قوه مجربه و نخست وزیر در ایتالیا و کاهش اختیارات مجلس سنای این کشور می تواند چنین پیامدهای فراملی برای تمامی اتحادیه اروپا داشته باشد!
نتیجه رفراندوم ایتالیا اما یک شکست و ناکامی عمده برای رنزی جوان بود و مردم ایتالیا با نتیجه 54 به 46 به خواسته پیشنهادی او برای اصلاحات در قانون اساسی ایتالیا و افزایش اختیارات قوه مجربه ایتالیا، رای منفی دادند.
اما نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اتریش برای بسیاری از نیروها و احزاب طرفدار اتحادیه اروپا یک دلگرمی عمده است، حالا باید منتظر ماند و دید مردم فرانسه 5 ماه دیگر چه کسی را به الیزه می فرستند و آیا پس از برگزیت و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اکثریت مردم کشورهای غربی تصمیم دارند بدون خشم و سرخوردگی از رهبران و سیاستمدارانشان به پای صندوق های رای بروند یا نه؟
رییس جمهور منتخب اتریش در جمع هوادارانش