۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۱۴۳۲۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۹ - ۰۹-۱۰-۱۳۹۵
کد ۵۱۴۳۲۳
انتشار: ۱۵:۵۹ - ۰۹-۱۰-۱۳۹۵

ابَرکشتی‌ها معادلات ساخت بنادر را بر هم خواهند زد‎

کشتی‌های اسکار و الیور دوقلو در سال 2016 در لیست 6 کشتی غول‌پیکر دنیا قرار داشتند.
اگرچه در حال حاضر شرکت‌های کشتیرانی بزرگ دنیا برای ساخت کشتی‌های 27 هزار TEU به بالا سفارش‌های لازم را به شرکت‌های کشتی‌سازی داده‌اند اما بزرگ‌ترین کشتی‌های کانتینری که در حال حاضر در آب‌های بین‌المللی دنیا تردد می‌کنند کشتی‌های دوقلوی اسکار و الیور نام دارند که به‌عنوان خواهرخوانده‌های کانتینری معروف شده‌اند و در مالکیت MSC سوئیس قرار دارند. پیش از ‌این رکورد بزرگ‌ترین کشتی متعلق به شرکت مرسک دانمارک بود.

به گزارش روزنامه دنیای خودرو، هرکدام از‌این کشتی‌ها 395 متر طول، 60 متر عرض و گنجایش 19 هزار و 224 TEU کانتینر را دارند. عرشه آنها بیش از یک زمین فوتبال وسعت دارد و وزن خالص کشتی‌ها بدون بار 60 هزار تن ارزیابی می‌شود که پس از بارگیری بی‌شباهت به یک ساختمان پنج‌طبقه نیستند.

هریک از‌ این کشتی‌ها در بوسان کر‌ه جنوبی ساخته شده‌اند که جوشکاری 45 هزار
تن فولاد برای آنها یک سال طول کشیده است. کشتی‌های دوقلو 23گره دریایی حدود 42 کیلومتر بر ساعت سرعت دارند و به طور میانگین روزانه 250 تن سوخت مصرف می‌کنند، البته کشتی‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که چیزی از کشتی‌های سبز کم ندارند و حداقل 35 درصد کاهش مصرف سوخت دارند.

در صورتی‌که کشتی‌ها مسافت 1000 کیلومتری را در یک شبانه‌روز طی کنند، برای هر 100 کیلومتر 28 هزار لیتر گازوئیل مصرف می‌شود که به‌ازای هر کانتینر، یک و نیم لیتر در 100 کیلومتر محاسبه می‌شود. در‌حالی‌که هر کامیون برای انتقال یک کانتینر در 100 کیلومتر چند برابر‌این رقم مصرف سوخت دارد. هر کدام از کشتی‌ها 35 نفر پرسنل دارند.

شاید در نگاه اول داشتن چنین تعداد پرسنل برای غول دریاها کم به نظر برسد اما فراموش نکنیم سیستم‌های الکترونیکی به‌روز، هدایت آنها را برعهده دارند و بخش عمده‌ای از فعالیت‌ها بر عهده آنهاست. با ارزیابی‌های صورت گرفته حجم باری که در درون‌ این کشتی‌ها جای می‌گیرد با 40 هزار دستگاه خودرو و 120 میلیون جعبه کفش برابری می‌کند. مثال دیگر‌اینکه 900 میلیون قوطی غذای کنسرو شده به‌راحتی در آن جای می‌گیرد.

ناگفته نماند برنامه‌ریزی برای جابه‌جایی کالا توسط‌این کشتی‌ها در حال حاضر به گونه‌ای است که با پهلوگیری در هر بندر فقط بخشی از بار توسط جرثقیل‌های غو‌ل‌پیکر تخلیه شده و بقیه به بنادر دیگر حمل می‌شود. موتور‌این کشتی‌ها 15 متر طول و 85 هزار اسب بخار قدرت دارد. تعداد 11 سیلندر یک متری اجزای موتورها را تشکیل می‌دهند و انرژی توسط‌این موتور غول آسا مستقیما وارد پروانه کشتی می‌شود. ریخته‌گری پروانه پنج پره نیز با 10 متر طول در آلمان انجام شده است.

کشتی‌های دوقلو در سال 2016 در لیست 6 کشتی غول‌پیکر دنیا قرار داشتند.
 
نکته‌ای که نباید از آن غافل شد،‌ اینکه ‌ایجاد پایانه بزرگ برای تخلیه و بارگیری ‌این قبیل کشتی‌هاست که در حال حاضر پایانه‌های آمریکا، آلمان، فرانسه، هلند و سنگاپور آمادگی برای پهلوگیری ‌این کشتی‌ها را دارند.

از سوی دیگر با پیشرفت فناوری تخلیه کالا، قدرت تخلیه در بنادر بزرگ بین 3 تا6 هزار کانتینر در نوسان است که ‌این امر توجه هرچه بیشتر جامعه دریایی جهان را می‌طلبد تا بیش از پیش از ساخت کشتی‌های بزرگ ابراز خوشحالی نکنند و از هم‌اکنون باید در تدارک ‌ایجاد پایانه‌های بزرگ تخلیه و بارگیری باشند. از سوی دیگر عبور ‌این کشتی از کانال سوئز و پاناما نیز یکی از دغدغه‌های مالکان به شمار می‌رود.

ارسال به دوستان
پزشکیان: شخصاً در مدرسه‌سازی کارگری می‌کنم (فیلم) سفر مهم رئیس جمهور به روسیه؛ امضای توافقنامه همکاری با پوتین پزشکیان از تغییر شیوه آموزش در مدارس دولتی خبر داد (فیلم) رفع کمبود فضای آموزشی ظرف یک سال؛ از تغییر روش تدریس تا کارگری رئیس‌جمهور در مدرسه‌سازی نماز جمعه این هفته تهران به امامت صدیقی برگزار می‌شود تصاویری از حمله جنگنده‌های رژیم اسرائیل به پایتخت یمن (فیلم) حمله اسرائیل به صنعا و حدیده (فیلم) ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد پزشکیان: قدرت ما در اتحاد است؛ باید بی منت زندگی کردن را یاد بگیریم (فیلم) ایران اتهام دخالت در امور داخلی سوریه را رد کرد واکنش آمریکا به حمله پاکستان در افغانستان: مراقب غیرنظامیان باشید آتش‌سوزی گسترده در مناطق جنگلی شیلی (فیلم) بارش برف و باران در البرز از شنبه؛ هشدار به مسافران و کوهنوردان قصه پوسترهای جشنواره فیلم فجر از ابتدا تاکنون ؛ رکورددار طراحی چه کسی است؟ (+عکس) انتقاد پزشکیان از توسعه‌ی بدون پشتوانه: لوله‌کشی گاز بدون گاز، شرمندگی برای مردم است (فیلم)