۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۲۵۳۵۰
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۲ - ۰۳-۱۲-۱۳۹۵
کد ۵۲۵۳۵۰
انتشار: ۲۲:۲۲ - ۰۳-۱۲-۱۳۹۵

نماینده کردستان: خانواده‌ها به دلیل بیکاری و فقر متلاشی می‌شوند/ درآمد فروشنده موادمخدر از فروشنده کتاب بیشتر است

نماینده کردستان در شورای عالی استان‌ها با ابراز تاسف از اینکه ثروت‌های کردستان بلااستفاده مانده است، گفت: این در حالی است که خانواده‌ها در این استان به دلیل بیکاری و فقر متلاشی می‌شوند.

احمد چوپانی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به معضلات استان کردستان، بیکاری را از معضلات جدی این استان برشمرد و گفت: آمار دقیقی از میزان بیکاری در استان وجود ندارد، اما حقیقت این است که در استان‌های حاشیه‌ای و مرزی و استان‌هایی که از مرکز کشور دور هستند مانند سیستان و بلوچستان، ایلام، خوزستان و استان کردستان بیکاری زیاد است.

وی با بیان اینکه در کردستان اثری از پیشرفت صنعت و تولید وجود ندارد و طبقه کارخانه‌دار و کارگر در آن دیده نمی‌شود، ادامه داد: به طور مثال در شهرستان دیوان‌دره جامعه روستایی بیش از جامعه شهری است و روستائیان به کار دامپروری و کشاورزی آنهم به صورت سنتی و نه مکانیزه مشغول هستند که به همین دلیل کشاورزی کفاف زندگی مردم را نمی‌دهد.

چوپانی با اشاره به وجود بازارهای تجاری در مناطق بانه و سقز و... اظهار کرد: این بازارها قارچی شکل بوده و مضرات آن بیش از سود آن است، زیرا این بازارها به مرز وابسته هستند اگر روزی این مرزها بسته شود –که گاهی این اتفاق می‌افتد- شاغلان این حوزه دچار مشکل می‌شوند.

نماینده مردم کردستان در شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: در شهرهای استان کردستان کار صنعتی وجود ندارد، کارخانه‌ای نیست، این درحالی است که کردستان دارایی زیادی دارد و دولت می‌تواند روی این داشته‌ها سرمایه‌گذاری کند به عنوان مثال کردستان استان‌های همجوار را به لحاظ آب تامین می‌کند و آب سدهای کردستان به سوی آذربایجان غربی، زنجان و کرمانشاه می‌رود و دولت می‌تواند روی آب استان سرمایه‌گذاری کند،‌ کاری که تاکنون انجام نشده است.

ثروت‌های کردستان بلااستفاده مانده است

وی با بیان اینکه استان کردستان به لحاظ گیاهان دارویی، محصولات کشاورزی و دامداری و همچنین میراث فرهنگی بسیار غنی است، خاطرنشان کرد: اما تاکنون روی هیچ‌ یک از این ثروت‌های خدادادی به نحوی سرمایه‌گذاری نشده است که استان بتواند برای جوانان خود اعم از دختر و پسر ایجاد اشتغال کند به همین دلیل در شهرهایی مانند بانه و مریوان مردم به کولبری روی آورده‌اند که متاسفانه برای جلوگیری از تضییع حق کولبران نیز ساماندهی انجام نشده است.

این استاد دانشگاه با تاکید براینکه ثروت‌های استان بلااستفاده مانده است، عنوان کرد: نسل جوان تحصیلکرده ما در مقاطع بالای تحصیلی بیکار مانده و ناچار به مهاجرت به کلان‌شهرهایی همچون تهران یا روی آوردن به مشاغل کاذب شده‌اند.

چوپانی با اشاره به وضعیت بد راه‌های مواصلاتی استان کردستان گفت: یکی از معضلات استان آن است که سیستم ارتباطات جاده‌ای استان به شدت نابسامان و به هم ریخته است و هر روز در جاده‌ها شاهد مرگ‌ومیر هستیم به علاوه ضعف ارتباطات جاده‌ای بر بیکاری نیز تاثیرگذار است که تمام این مسائل نشان می‌دهد ما در هر حوزه‌ای دچار محرومیت هستیم.

یارانه ویژه مرزنشینان آموزش تنبلی به مردم است

وی همچنین ضمن اظهار بی‌اطلاعی از پرداخت یارانه مرزنشینی به مرزنشینان کردستان عنوان کرد: پرداخت نقدی یارانه مرزنشینی یک معضل است، زیرا باید از مرزها استفاده اقتصادی، بازرگانی شده و برای ایجاد مناطق آزاد به آنها توجه شود. اینکه مبلغی تحت عنوان یارانه مرزنشینی پرداخت شود به معنای آموزش تنبلی و بیکاری به مردم است. چنین راهکاری شاید مسکنی موقت باشد، اما ابعاد مثبتی در درازمدت نخواهد داشت. می‌توان مناطق مرزی را به عنوان مناطق آزاد مورد بهره‌برداری قر ار داد و به نحوی برآن نظارت کرد که  این مناطق مورد سوءاستفاده افراد بانفوذ و خرید زمین توسط این افراد نشود.

نماینده مردم کردستان با اشاره به وجود معادن مختلف در استان بیان کرد: این معادن در دست افراد بومی نیست و نهایتاً از آنها به عنوان نگهبان یا در مشاغل پایین‌تر استفاده می‌شود و امتیاز و سهم این معادن در دست افرادی خارج از استان است. مواد استخراج‌شده از این معادن نیز مورد خام‌فروشی قرار می‌گیرد، در حالی که این مواد می‌توانند در داخل استان فرآوری و تولید شوند تا ضمن ایجاد اشتغال امید به زندگی در استان افزایش یابد که متاسفانه تاکنون در این زمینه اقدامی نشده است.

وی با تاکید بر اینکه کالاهایی که کولبران به آن سوی مرزها می‌برند متعلق به افرادی خارج از استان است که در کلانشهرها زندگی می‌کنند و با سرمایه‌های هنگفت خود وارد این بازار می‌شوند، اظهار کرد: کولبری یک استثمار به تمام معنا در قرن 21 است و افرادی باید در این زمینه دستگیر شوند که قاچاقچی و دانه‌درشت هستند، زیرا همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند کولبری با قاچاق متفاوت است، لذا باید جلوی دانه‌درشت‌ها را گرفت تا باعث قاچاق کالا و بیکاری نشوند.

چوپانی خاطرنشان کرد: سیستم‌های دست و پاگیر اداری و لابی‌گری در تمام حوزه‌ها وارد شده و باندبازی حتی در معادن کردستان نیز ریشه دوانده و مانع از توسعه این استان می‌شود.

نماینده کردستان در شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه آمار طلاق در این استان در حال افزایش است و در شهرستان‌های سقز و سنندج طلاق بیداد می‌کند، گفت: یکی از مهم‌ترین عوامل این پدیده بیکاری است و روزی نیست که زن یا مردی برای جداسازی یارانه خود از همسرش برای طلاق به شورای شهر مراجعه نکند.

خودکشی پسر 15 ساله در دیوان دره

وی افزود: فاصله طبقاتی در این استان بسیار زیاد است به نحوی که یک قشر کاملاً ثروتمند و قشر دیگر کاملاً فقیر است و حد وسطی وجود ندارد تا طبقه ضعیف امیدوار باشد که می تواند خود را حداقل به طبقه متوسط برسانیم، لذا خانواده‌ها به دلیل بیکاری و فقر متلاشی می‌شوند. فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ما نیز بیکار ماندند و نمی‌توانند ازدواج کنند، اگر هم ازدواج کنند اغلب منجر به طلاق می‌شود.

چوپانی اظهار کرد: من معلم هستم و در مدارس مشاهده می‌کنم که آمار دانش‌آموزان تک‌سرپرست به دلیل طلاق وحشتناک است و معلم و مدیر نمی‌دانند با این گروه از کودکان که معمولاً دچار تعارضات روحی هستند چه کنند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه زنگ خطر خودکشی در استان کردستان به صدا در آمده است، تصریح کرد: در سقز و دیوان‌دره مواردی از خودکشی وجود داشته است و تقریباً دو هفته پیش در یکی از مناطق حاشیه‌نشین شهرستان دیوان دره پسربچه‌ای 15 ساله به دلیل مشکلات خانوادگی دست به خودکشی زد. این نوجوان حاشیه‌نشین بود و خانواده وی توان زندگی در شهر را نداشتند و ناچار به تحمل پیامدهای حاشیه‌نشینی بودند.

وی با تاکید بر اینکه آمار اعتیاد در کردستان رو به افزایش است، عنوان کرد: قلیان‌سراهای غیرمجاز به وفور در کوچه و پس کوچه شهرهای ما فعالیت می‌کنند و این قلیان‌سراها پذیرای تعداد زیادی از جوانان و نوجوانان است. به عنوان مثال در دیوان‌دره 13 قلیان‌سرا بدون مجوز در کوچه و پس‌کوچه‌ها فعال هستند و هیچ نظارتی نیز بر آنها نیست. این اماکن تا ساعاتی پس از نیمه‌شب فعالیت می کنند و به غیر از کشیدن قلیان مسائل دیگری نیز در آنها وجود دارد و باید پرسید دلیل فعالیت این تعداد قلیان‌سرای غیر مجاز در استان چیست؟

چوپانی تصریح کرد: در مناطق حاشیه‌ای مواد مخدر وجود دارد و درآمد فروشنده موادمخدر از فروشنده کتاب بیشتر است.

نماینده کردستان با تاکید بر اینکه این استان کم‌ثروت نیست و نباید به آن لقب محروم داد، گفت: استان من به لحاظ طبیعت و جهانگردی شرایطی دارد که می‌تواند بیشترین درآمدها را در حوزه میراث فرهنگی و جهانگردی داشته باشد و اگر برای نسل جوان تحصیل‌کرده و آماده به کار ایجاد اشتغال شود واقعاً عالی است و دولت باید روی ثروت‌های این استان سرمایه‌گذاری کند.
ارسال به دوستان
جالب ترین برف پاک‌کن ماشین ها در طول تاریخ (فیلم) لیگ برتر هم برای صرفه‌جویی در انرژی تغییر ساعت می‌دهد علی کفاشیان: هنوز تصمیمی برای شرکت در انتخابات فدراسیون فوتبال نگرفته‌ام سارقان کادوهای عروس و داماد دستگیر شدند غذای روستایی اوکراینی؛ تهیه ساندویچ با مغز قلم گاو (فیلم) دادستان: سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل دستگیر شد فروش آیفون ۱۴ در اتحادیه اروپا متوقف شد ارونوف، ارزشمندترین بازیکن لیگ برتر / سلطه سرخابی‌ها بر لیست گران‌قیمت‌ها عقاب الهی دیده شد/ آسمان چین عجیب ترین جای جهان در این روزها! (+فیلم و عکس) بازگشت شگفت‌انگیز بلیندا بنچیچ به دنیای تنیس پس از مادر شدن پاسخ ابراهیم حقیقی طراح پوستر جشنواره فیلم فجر به انتقادات ؛ تغییرات نادرست توسط گروهی دیگر انجام شده است پرواز معجزه وار و خطی قوها/ تماشای یکی از شگفتی‌های طبیعت (فیلم) نوراللهی در امارات ماندگار می‌شود / بازگشت به پرسپولیس فعلاً منتفی افزایش شمار شهدای غزه به ۴۵ هزار و ۴۸۴ نفر درد شدید ساق پا نشانه چیست؟ (فیلم)