۲۴ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۴
در حاشیه
کد خبر ۵۲۵۶۹۴
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۴ - ۰۵-۱۲-۱۳۹۵
کد ۵۲۵۶۹۴
انتشار: ۱۶:۵۴ - ۰۵-۱۲-۱۳۹۵

عضو انتحاری داعش و زندانی گوانتانامو که از بریتانیا غرامت گرفت

 جمال الحارث، زندانی سابق گوانتانامو در یک عملیات انتحاری خودروی خود را در یک مرکز نظامی عراق در موصل منفجر کرد. او موفق شده بود اعتماد مقام‌های بریتانیایی را به دست آورد و حتی غرامت هم بابت زندانی شدنش بگیرد.

به گزارش عصرایران به نقل از دویچه وله، روز دوشنبه (۲۰ فوریه) زندگی جمال الحارث، زندانی ۵۰ ساله‌ای که از زندان گوانتانامو آزاد شده بود، با انفجار خودرو در یکی از مراکز نظامی ارتش عراق در شهر موصل به پایان رسید.

عضو انتحاری داعش و زندانی گوانتانامو که از بریتانیا غرامت گرفت

هنوز از شمار قربانیان این انفجار خبر دقیقی در دست نیست. داعش با انتشار عکسی از الحارث مسئولیت انفجار را برعهده گرفت.

این مرد متولد منچستر بود و نام اصلی‌اش رونالد فیدلر. خانواده او از جامائیکا به بریتانیا مهاجرت کرده بودند. او در ۲۰ سالگی به اسلام گروید و نامش را به جمال الحارث تغییر داد. به گزارش گاردین او در سال ۲۰۰۱ در مسافرتی به پاکستان از سوی گروه طالبان به عنوان جاسوس بریتانیا مورد سوءظن قرار گرفت و دستگیر شد.

کمی بعد نیروهای ویژه آمریکا او را در یک زندان متروکه طالبان پیدا کردند. او به آن‌ها گفته بود که به توصیه صلیب سرخ در آن‌جا مانده است. سربازان آمریکایی او را به زندان گوانتامو منتقل کردند و انتظار داشتند که اطلاعات خوبی درباره طالبان از او به دست ‌آورند.

جمال الحارث در سال ۲۰۰۴، یعنی بعد از دو سال از گوانتانامو آزاد شد. او پس از بازگشت به بریتانیا پول خوبی هم بابت غرامت دوره اسارتش گرفت. روزنامه‌های زرد بریتانیا به مبلغی حدود یک میلیون پوند اشاره کرده‌اند.

در پاریس از او درباره دوران اسارتش در گوانتانامو مصاحبه گرفته شد و او در توصیف بدی وضع زندانیان در این زندان برای رسانه‌ها سنگ تمام گذاشت. در تمام این مدت هم ادعا کرد که دست زدن به ترور هرگز در افکار و زندگی‌اش جایی نداشته است.

در سال ۲۰۱۴ یعنی ده سال بعد او به سوریه رفت تا به داعش بپیوندد. خبرنگاران بی‌بی‌سی می‌گویند که ورقه‌های پذیرش و ثبت نام او در گروه داعش را دیده‌اند. او در این اسناد نام خود را ابو ذکریا البریتانی نامیده است و سازمان‌های اطلاعاتی بریتانیا از ماجرا خبر نشده‌اند.

یک سخنگوی دفتر ترزا می، نخست وزیر بریتانیا گفته است که هویت مردی که عملیات انتحاری در موصل را انجام داده، هنوز به شکل قطعی تایید نشده است. اما کارشناسان دیگر می‌گویند که مطمئن هستند که این فرد همان جمال الحارث است.

پرسشی که اکنون مقام‌های بریتانیایی را به خود مشغول کرده این است که چطور یک زندانی آزاد شده از گوانتانامو توانسته به یک جهادگرای افراطی تبدیل شود و سر از سوریه درآورد.

یک مشاور ضدترور از آمریکا در عراق می‌گوید مسئولیت این امر بر عهده کسانی است که باور کرده‌اند او قربانی است. اما آرتور سنل، یک طراح برنامه استراتژیک ضدترور بریتانیا معتقد است که مسئولیت بر عهده سازمان‌های اطلاعاتی امنیتی بریتانیاست.

برچسب ها: داعش ، گوانتانامو
ارسال به دوستان
خواص روغن میخک ؛ روش مصرف روغن میخک چگونه است ؟ + روش تهیه روغن میخک در خانه هشدار پلیس درباره پیام‌های حاوی لینک آلوده در پیام‌رسان‌های داخلی (فیلم) اولین تراموا تا فردا سه شنبه وارد تهران می شود خوابیدن با چشم‌های باز رایج‌تر از چیزی است که فکر می‌کنید سوخت قاچاق از کجا می‌آید و به کجا می‌رود؟/ قاچاق درون‌مرزی زیر پوشش سهمیه و مجوز و بارنامه! فلسفۀ «عواطف»؛ از عشق افلاطونی تا شورش نیچه علیه ترحم اختلال فعالیت کشور با ناترازی انرژی و آلودگی هوا نارضایتی شدید رئیس جمهور از محدودیت های پیش آمده برای "خاتمی و رنانی" و دستور ویژه به وزرای اطلاعات و دادگستری: قرارمان این نبود سفر فرمانده سنتکام به عربستان احتمال خرابکاری در ماجرای نابینا شدن بیماران یک کلینیک دلیل خاموش نشدن آتش لس آنجلس پس از شش روز چیست؟ جولانی : بازسازی سوریه مهمتر از حقوق شخصی است تاسیس گروه جدید مخالف دولت مصر در سوریه پیدا شدن کوهنورد مفقود شده در سبلان ایران به‌خاطر حضور در لیست سیاه FATF چه خسارت‌هایی می‌بیند؟