۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۲۸۱۶۰
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۶ - ۱۷-۱۲-۱۳۹۵
کد ۵۲۸۱۶۰
انتشار: ۲۲:۴۶ - ۱۷-۱۲-۱۳۹۵

جاسوسی سیا از طریق تلویزیون‌ها و گوشی‌های هوشمند/ واتس‌اپ و تلگرام هم در معرض جاسوسی

وب‌سایت افشاگر «ویکی‌لیکس» مجموعه بزرگی از اسناد محرمانه مربوط به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا یا همان «سیا» را منتشر کرد.

به گزارش فارس، وب‌سایت افشاگر «ویکی‌لیکس» آنچه را که بزرگترین بسته اسناد محرمانه در خصوص سیا نامیده است را منتشر کرد.

این اسناد نشان می‌دهد که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا یا همان سیا از طریق آلوده کردن تلویزیون‌ها و گوشی‌های هوشمند به بدافزارها، اقدام به جاسوسی از کاربران می‌کند.

این اسناد می‌گوید که سیا به صورت مخفیانه، دوربین و میکروفون تجهیزات الکترونیکی را فعال می‌کند و حتی نرم‌افزار‌های واتس‌اپ و تلگرام هم در معرض جاسوسی قرار دارند.

ویکی لیکس امروز ۸۷۶۱ سند سازمان سیا را که ابعاد تازه‌ای از روش‌های جاسوسی این نهاد را روشن می‌کنند، منتشر کرد. این اسناد که با کد «یر زیرو» (Year Zero) منتشر شده‌اند، اولین سری از مجموعه‌ای بزرگتر با کد «والت ۷» هستند.

وب‌سایت ویکی‌لیکس در بیانیه‌ای اعلام کرد که «سال صفر»، جزئیاتی درباره برنامه سیا در هک کردن مخفیانه در سطح جهان را فاش می‌کند.

این اقدامات سیا شامل نفوذ به محصولات شرکت‌هایی چون «آیفون اپل»، «اندروید گوگل» و «ویندوز مایکروسافت» و حتی تلویزیون‌های سامسونگ است و این تجهیزات و سیستم‌های عامل را به ابزاری برای شنود و کنترل افراد بدل کرده است.

اوایل روز سه‌شنبه، ویکی‌لیکس در یک پیام توییتری افشای این اسناد را اعلام کرد و ادامه داد که این اسناد از یک شبکه‌ای درون مرکز اطلاعات سایبری سیا در «لانگلی» ایالت ویرجینیا به دست آمده است.

سیا از سال ۲۰۰۱ در رقابت با آژانس امنیت ملی آمریکا یک واحد هکری راه‌اندازی کرده که بر اساس آمار سال ۲۰۱۶، اکنون بیش از ۵۰۰۰ عضو داشته و بیش از هزار سامانه جاسوسی، تروجان، ویروس و دیگر بدافزارهای مخرب را تولید کرده است.

این اسناد پس از آن به دست آمده که سیا کنترل خود بر شماری از ابزارها، ویروس‌ها، تروجان‌ها و بدافزارهای طراحی‌شده برای جاسوسی را از دست داده و این کدها به دست شماری از مقامات اطلاعاتی سابق افتاده است.

به نوشته ویکی‌لیکس، هکرها و افرادی که به این کدهای نرم‌افزاری دست یافته‌اند، اکنون ممکن است امکان جاسوسی از افراد را به دست آورده باشند.

آلوده کردن تلویزیون‌های هوشمند سامسونگ

یکی از ابزارهای ساخته‌شده با مشارکت ام‌آی۵ انگلستان، پس از نفوذ به تلویزیون‌های هوشمند سامسونگ، عملا این دستگاه‌ها را به وسیله شنود بدل می‌کند. 

در این حالت، هرچند تلویزیون به ظاهر خاموش است، اما در واقع تلویزیون در حالت «خاموشی ساختگی» قرار گرفته و مکالمات داخل اتاق را ضبط می‌کند و آنها را از طریق اینترنت به یک سرور مخفی سیا ارسال می‌کند.

نفوذ به سامانه ناوبری خودروها

از اکتبر 2014، سیا به دنبال آلوده کردن سامانه‌های کنترل وسائط نقلیه که در خودروها و کامیون‌های مدرن استفاده می‌شود، بود.

هدف از این کار مشخص نیست، اما این کار به سیا اجازه می‌دهد بدون آنکه کسی متوجه شود، کنترل خودرو را به دست گرفته و در صورت نیاز با تصادفی ساختگی سرنشینان را از بین ببرد.

نفوذ به سیستم‌های عامل رایانه‌ها

سیا همچنین تلاش قابل توجهی را صورت داد تا کاربران ویندوز مایکروسافت را با استفاده از بدافزارهای خود آلوده و کنترل کند. بسیاری از این بدافزارها از طریق نرم‌افزارهای ضبط شده روی سی دی یا دی‌وی‌دی، دستگاه‌های «یو اس بی» و سیستم‌هایی برای مخفی کردن اطلاعات در تصاویر و یا در فضاهای مخفی دیسک‌ها سیستم‌عامل‌ها را آلوده می‌کند.

سیا از این طریق حملات بدافزاری خودکار را روی چندین سیستم عامل انجام می‌دهد و از این طریق می‌تواند سیستم‌عامل‌های ویندوز، مک او اس 10، سیستم عامل سولاریس، لینوکس و ... را به سرعت آلوده کرده و تحت کنترل درآورد.

فعال کردن دوربین‌ها و میکروفون‌های تلفن‌های همراه

این گزارش همچنین می‌افزاید که واحد دستگاههای تلفن همراه سیا چندین حمله برای هک کردن از راه دور و کنترل تلفن‌های هوشمند مراکز شناخته شده انجام داده است.

تلفن‌هایی که با این بدافزارهای سیا آلوده می‌شوند، به نوعی فرمان دریافت می‌کنند تا موقعیت مکانی کاربران، ارتباطات صوتی و متنی آنها را برای سیا ارسال کنند و همچنین به صورت مخفیانه دوربین‌ها و میکروفون‌های تلفن‌های مذکور را فعال می‌کند.

برنامه‌های واتس‌ اپ و تلگرام در معرض جاسوسی

ویکی‌لیکس در بخشی از گزارش خود نوشت که بدافزارهای موجود به سیا اجازه می‌دهد که رمز‌گذاری برنامه‌های واتس اپ، سیگنال، تلگرام، ویبو، کانفاید و کلاکمن را از طریق هک تلفن‌های هوشمند دور بزند و اطلاعات صوتی و متنی را قبل از آنکه رمز‌گذاری استفاده شود، جمع‌آوری کند.

این گزارش در ادامه افزود که برنامه‌های جنگ سایبری، خطر جدی اشاعه را به همراه دارد و تسلیحات سایبری به گونه‌ای است که  کنترل آنها دشوار است و گرچه اشاعه هسته‌ای با هزینه‌های بالا کنترل شده است اما کنترل تسلیحات سایبری بسیار دشوار است.

کنسولگری آمریکا در فرانکفورت آلمان، پایگاه مخفی جاسوسی سیا

به نوشته ویکی‌لیکس، سیا علاوه بر مرکز ویرجینیا، از کنسولگری آمریکا در فرانکفورت آلمان به عنوان پایگاهی مخفی برای انجام فعالیت‌های سایبری علیه اهداف مدنظر در اروپا، خاورمیانه و آفریقا استفاده می‌کند.

هکرهای سیا که خارج از کنسولگری فرانکفورت (مرکز اطلاعات سایبری اروپا) فعالیت می‌کنند، گذرنامه‌های دیپلماتیک دارند و در پوشش وزارت خارجه آمریکا فعالیت می‌کنند. به این ترتیب هکرهای سیا بدون اینکه تحت کنترل‌های مرزی قرار بگیرند به 25 کشور اروپایی که عضو منطقه شنگن هستند از جمله فرانسه، ایتالیا و سوئیس رفت و آمد داشته‌اند.
ارسال به دوستان
تلاوت فوق العاده‌ای از مصطفی غلوش در ایران: سوره الرحمن (فیلم) وزارت بهداشت : مازوت سوزی سلامت مردم را تهدید می کند گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب!