۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵
در حاشیه
کد خبر ۵۳۰۳۵۶
تاریخ انتشار: ۰۱:۰۲ - ۰۱-۰۱-۱۳۹۶
کد ۵۳۰۳۵۶
انتشار: ۰۱:۰۲ - ۰۱-۰۱-۱۳۹۶

کشف کتیبه‌ ارزشمند تاریخی در بازار قیصریه

شواهدی وجود دارد که بازار قیصریه در دوره‌ی صفوی وجود داشته است و البته این در حالی است که این کتیبه می‌تواند مبنی بر بازسازی آن بازار نیز باشد که باید موردبررسی قرار گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان قزوین با اشاره به کشف کتیبه‌ی ارزشمند تاریخی در بازار قیصریه گفت: با پیدا کردن این کتیبه سندی در دست وجود دارد مبنی بر اینکه این بازار در سال 1215 بناشده است.

‌محمدعلی حضرتی‌ها در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: چندی پیش  بخشی از سقف یکی از حجره‌های بیرونی مدخل ورودی بازار قیصریه فروریخت که پس از اعلام کارشناسان در محل حضور پیدا کردند و به بررسی پرداختند.

وی افزود: با بررسی که توسط همکاران صورت گرفت مشخص شد این حجره سال‌ها به‌ صورت متروک بوده و از آن استفاده نمی‌شده است که با مرور زمان به جهت آسیب‌دیدگی‌هایی که به جهت بارش‌های برف و باران اتفاق افتاده سقف فرو می‌ریزد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قزوین خاطرنشان کرد: تیم مرمت اضطراری پس از ورود شروع  به بازسازی و مرمت محل آسیب‌دیده کردند و  قدری نیز به تصحیح جانمای بیرونی پرداختند.

حضرتی‌ها یادآور شد: تیم مرمت در زمان بندکشی متوجه شدند که روی دیوار اصلی الحاقاتی از گچ وجود دارد و برای دستیابی به نسخه اصلی مجبور به لایه‌برداری شدند.

وی اضافه کرد: در راستای لایه‌برداری کارشناسان با یک عارضه‌ی سنگی برخورد کردند و آنجا را با دقت بیشتر لایه‌برداری کردند که در جریان لایه‌برداری با یک کتیبه‌ی ارزشمند مواجه شدند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قزوین تصریح کرد: زمانی که کتیبه‌ی ارزشمند از زیر گچ بیرون آمد و بهره‌برداری صورت گرفت با خوانش متن کتیبه بسیاری از سؤالات پاسخ داده شد .

حضرتی‌ها با اشاره به اینکه هنوز جای کار بیشتری برای کسب اطلاعات داریم، گفت: به دنبال آن هستیم تا با پژوهش‌های بیشتر به اطلاعات گسترده‌ای دست پیدا کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قزوین گفت: شواهدی وجود دارد که بازار قیصریه در دوره‌ی صفوی وجود داشته است و البته این در حالی است که این کتیبه می‌تواند مبنی بر بازسازی آن بازار نیز باشد که باید موردبررسی قرار گیرد.

وی تأکید کرد: نیاز است تا کتیبه مورد بازشناسی مطالعه و پژوهش قرار گیرد و در این راستا به پژوهش‌های بیشتری نیاز دارد که به‌سرعت نمی‌توان تصمیم گرفت.

 مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قزوین در پایان یادآور شد: با پیدا کردن این کتیبه سندی در دست وجود دارد مبنی بر اینکه این بازار در سال 1215 بناشده است و بازار علی نامگذاری شده بود که البته داده‌های تازه‌ای وجود دارد که می‌تواند برای شناخت این اثر تاریخی کمک کند.
برچسب ها: کتیبه ، آثار باستانی
ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد