۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۳۴۵۰۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۲ - ۲۹-۰۱-۱۳۹۶
کد ۵۳۴۵۰۴
انتشار: ۱۵:۳۲ - ۲۹-۰۱-۱۳۹۶
سخنگوی انجمن صنعت تایر در گفتگو به یک رویه انتقاد کرد:

نظارت بر قیمت محصول نهایی و عدم نظارت بر قیمت مواد اولیه

مصطفی تنها گفت: از گذشته تا کنون محصولات شرکت های تایر سازی مشمول قیمت گذاری بود و سازمان حمایت بر این قیمتها نظارت داشته است. این در حالی است که سازمان حمایت بر محصولات دوده سازی ها و پتروشیمی ها که مواد اولیه مورد نیاز ما را تامین می کنند نظارتی ندارد.
مصطفی تنها، سخنگوی انجمن صنعت تایر و عضو کمیته اجرایی انجمن گفت: در صنعت تایر دو مشکل عمده وجود دارد که تا حدودی جلوی رشد این صنعت را گرفته است.
وی ادامه داد: مشکل اصلی پیشبرد طرح های توسعه ای و به روز کردن کارخانجات است که در این رابطه نیاز به تسهیلات ارزی وجود دارد اما با توجه به اینکه بخش عمده ای از تایر سازان زیر نظر تامین اجتماعی، بانکها، بنیاد مستضعفان و سایر ارگانها و سازمانهای حکومتی هستند مشمول استفاده از منابع صندوق توسعه ارزی نمی شوند.

تنها توضیح داد که در دولت محمود احمدی نژاد قانونی مصوب شد که طبق آن شرکتهایی که تحت پوشش بانکها و سایر نهادهای حکومتی فعالیت می کنند حق استفاده از منابع مالی صندوق توسعه ملی و تسهیلات ارزی را ندارند.

سخنگوی انجمن صنعت تایر تصریح کرد: این پافشاری دولتها بر این موضع منطقی نیست چرا که ارگانهای مالیاتی همچون وزارت اقتصاد و دارایی این شرکتها را دولتی قلمداد نمی کنند به همین جهت باید در این قانون بازنگری صورت بگیرد تا صنعت تایر توان به روز شدن و تامین نیازهای خود را داشته باشد.

عضو کمیته اجرایی انجمن تایر خاطر نشان کرد: در حال حاضر امید ما به خطوط اعتباری با سایر کشورها از طریق فاینانس است که این امر نیز اتفاق نیفتاده و ما قادر به تامین ارز مورد نیاز این صنعت نیستیم.

به گفته تنها مشکلات صنعت تایر به حدی جدی است که برخی از کارخانجات تولید تایر که تا 30 درصد پیش رفته اند به دلیل مشکلات ارزی راه اندازی نشدند.

وی یادآوری کرد: امیدوار بودیم با اجرای برجام محدودیت هایی که در دوران تحریمها وجود داشت مرتفع شود و گمان می کردیم با اجرای برجام همکاری با شرکتهای بین المللی برای اموری همچون روزآمد کردن تولید و جذب سرمایه گذاری صورت خواهد گرفت اما تا کنون موفقیتی در این زمینه حاصل نشده است.

به گفته عضو کمیته اجرایی انجمن تایر بسیاری از کشورهای مطرح دنیا از کارکردن و همکاری با ایران واهمه دارند در عین حال گزینه همکاری با ما را روی میز دارند اما برای امضای قرارداد طفره می روند به گونه ای که قرارداد موفق میان ما و شرکت های مطرح امضا نشده است. که این مشکلات از مناسبات خارجی و بین المللی سرچشمه می گیرد.

وی مشکل اصلی دیگر در صنعت تایر سازی را در عدم نظارت بر قیمت مواد اولیه می داند، تنها در این گفت: از گذشته تا کنون محصولات شرکت های تایر سازی مشمول قیمت گذاری بود و سازمان حمایت بر این قیمتها نظارت داشته است. این در حالی است که طبق دستور وزیر صنعت شرکت های تایر سازی باید از شمول قیمت گذاری خارج شوند.

وی افزود: علی رغم دستور شخص وزیر کماکان سازمان حمایت بر قیمت محصولات شرکت های تایر سازی نظارت می کند. این در حالی است که سازمان حمایت بر محصولات دوده سازی ها و پتروشیمی ها که مواد اولیه مورد نیاز ما را تامین می کنند نظارتی ندارد.

به گفته تنها؛ دوده سازی ها و پتروشیمی ها آزاد هستند که مواد اولیه را با هر قیمتی به شرکت های تایر سازی بفروشند به همین جهت در سال گذشته در برخی اقلام مواد اولیه افزایش قیمتی 350 درصدی داشته ایم که اگر این روند ادامه پیدا کند این صنعت نمی تواند دوام بیاورد.
ارسال به دوستان