۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۳۸۵۶۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۲۲-۰۲-۱۳۹۶
کد ۵۳۸۵۶۱
انتشار: ۱۵:۳۰ - ۲۲-۰۲-۱۳۹۶
انتقاد داریم ولی توصیه و انتخاب ما روحانی است

5 دلیل 50 اقتصاددان نهادگرا در رأی به روحانی

هرچند انتقادهای جدی داشته ایم، اما در انتخابات ریاست جمهوری به 5 دلیل به دکتر حسن روحانی رای می دهیم...
عصر ایران- 50 اقتصاددان وصاحب نظر اقتصادی با انتشار متنی خطاب به مردم ایران ادامه ریاست جمهوری حسن روحانی را به سود آینده ایران دانستند و تصریح کردند با روی کار آمدن رقیبان معضلات تشدید می شود.

نکته قابل توجه این است که غالب این چهره ها به عنوان « نهادگرا» شهرت دارند. اقتصاددانان نهادگرا مانند اقتضاددانان علاقه مند به بازار آزاد نقش دولت را به تمامی انکار نمی کنند و همه اقتصاد را تابع بازار نمی پسندند.

 متن کامل بیانیه به قرار زیر است:

بسم‌الله الرحمن‌الرحیم
      
ملت شریف و عزیز ایران

نظر به در پیش بودن دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، ما اعضای هیات علمی و پژوهشگران اقتصادی بر خود لازم می دانیم نکاتی در خصوص فضای عمومی انتخابات بویژه در عرصه اقتصاد با شما مطرح کنیم.

مردم عزیز، شما به خوبی واقفید که به دلیل مدیریت نادرست و به کار گیری سیاست های مخرب در دولتهای نهم و دهم، اقتصادایران مسیرتخریب و اضمحلال در پیش گرفت. بخشی از میراث آن دوره، بی‌ثباتی در فضای کسب‌وکار ، بحران بازارهای اقتصادی، تحریم‌های ظالمانه دولت‌های غربی، فساد گسترده، تورم، رکود، بیکاری فراگیر و زمین‌گیر شدن بنگاههای اقتصادی بر همگان مشهود بود. بخشی از خسارت‌ها نیز به تدریج و برای نسل‌های آینده آشکار خواهد شد.

 شما در سال 1392 به صحنه آمدید و با انتخابی هوشمندانه، فضای امیدبخش، اطمینان‌ آفرین و باثباتی را برای کشور به ارمغان آوردید.

دولت یازدهم، ویرانه ای اقتصادی با نهادهای سیاستگذاری و کارشناسی فروپاشیده، انبوه تعهدات و بدهی ها، خزانه‌ای خالی، تورمی بالا، تحریم‌هایی سنگین و رکودی کمرشکن را تحویل گرفت.

گرچه طی چهار سال گذشته بهبود محسوسی در کیفیت زندگی بخش هایی از جامعه پدید نیامده اما ملت بزرگوار باید بدانندکه متوقف ساختن روندهای تشدیدکننده فقر و فلاکت که میراث دولت قبلی بود، درجای خود کار آسانی نبود.

همانطور که مقاومت شدید ذینفعان ساختار نهادی مشوق بخش های غیر مولد مانع از ارتقای جایگاه بخش های مولد کشور امری نیست که بدون همراهی سایر قوا قابل تحقق باشد، باید توجه داشته باشیم تحقق بسیاری از مطالبات مردم از عهده اختیارات قوه مجریه بیرون است و نباید دستاوردهایی مانند:

• کاهش سالانه 30 میلیارد دلار هزینه مبادله ناشی از سیاست های تنش آفرین دولت قبلی،

• پیامدهای مثبت برآمده از مذاکرات برجام
   
• کاهش نزدیک به 10 میلیارد دلار واردات قاچاق به کشور

• کاستن نیمی از وابستگی کشور به واردات محصولات کشاورزی

• و کنترل تورم

 را نادیده گرفت.

ما به دولت آینده  برای  جبران خطاهای راهبردی به ویژه در زمینه عدالت اجتماعی، طراحی یک برنامه نظام مند برای تقویت بخش های مولد،  مهار آزمندی های غیر مولدها تاکید می کنیم.

هرچند بر سیاست های اقتصادی دولت یازدهم انتقادهای جدی داشته ایم، اما در انتخابات دور دوازدهم ریاست جمهوری به دلایل زیر به جناب آقای دکتر حسن روحانی رای می دهیم:

1. در دوره دوازدهم ریاست جمهوری جناب آقای دکتر حسن روحانی حق انتقاد از برنامه ها و سیاست های دولت محفوظ خواهد ماند.

2. حضور دولتِ منصفِ منتقدِ اصولگرایِ در سایه، نعمت بزرگی است که با نقد عملکرد دولت مستقر می تواند به تصحیح سیاست های دولت دوازدهم کمک کند، در حالیکه با یکدست شدن فضای سیاسی حاکم بر کشور این نعمت از دولت مستقر دریغ خواهد شد.  

3. فقدان فضای نقد، آنگونه که تجربه دولت های نهم و دهم نشان دادند، زمینه های رشد فساد های گسترده و بی سابقه اقتصادی را در مقیاس های خانمان برانداز فراهم می سازند که هزینه های آن به صورت رشد تورم، رکود گسترده و عمیق، فقر و نابرابری متجلی خواهد شد، در حالی که تداوم دولت جناب آقای دکتر حسن روحانی با نظارت موشکافانه رقبای سیاسی ایشان همراه خواهد بود و مانع از تحقق فساد در مقیاس های ذکر شده خواهد شد.

4. در دوره نخست ریاست جمهوری جناب آقای دکتر حسن روحانی ائتلاف جهانی برای امنیتی سازی کشورمان در عرصه بین المللی را با موانع جدی مواجه ساخت که حضور رقبای اصلی جناب آقای دکتر حسن روحانی بهانه کافی به دشمنان اصلی کشورمان- یعنی محافظه کاران در ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی- خواهد داد تا ائتلاف جدیدی را با امنیتی سازی مجدد کشورمان در سطح بین المللی تشکیل دهند که هزینه های بس سنگینی را متوجه رفاه عموم مردم و به ویژه گروه های کم درآمد و محروم جامعه خواهد کرد. 

5.حضور رقبای اصلی جناب آقای دکتر حسن روحانی در دولت یازدهم با توجه به مواضع مشابه دولت قبل،  معضلات اقتصادی کنونی کشور را تشدید خواهد کرد و نابرابری بین اغنیا و طبقات فرودست را افزایش خواهد داد که حاصل آن رشد آسیب های اجتماعی و بروز اَشکال مختلف ناامنی در کشور   خواهد بود. 

1
تقي ابراهيمي سالاري

2                  

سید‌مرتضی افقه

3
    
 علی اصغر بانوئی

4
    

لطفعلي بخشي

5
    

حمیدرضا برادران شرکا

6
    

فاطمه بزازان

7
    

صادق بختیاری

8
    

جهان مير پيش‌بين

9
    

مهدي تكيه

10
    

محمد مهدي جهرمي

11
    

مرتضي چيني‌چيان

12
    

محمود ختائي

13
    

جعفر خیرخواهان

14
    

محمد دانشور کاخکی

15
    

علی دینی ترکمانی

16
    

حمید دیهیم

17
    

محسن رناني

18
    

حسین راغفر

19
    

سهراب دل‌انگیزان

20
    

عبدالحسین ساسان

21
    

محمد ستاري‌فر

22
    

بهرام سحابي

23
    

فرشاد مومني

24
    

عباس شاکری

25
    

هوشنگ شجري

26
    

مصطفي شريف

27
    

محمدحسین شریف زادگان

28
    

حسين صادقي

 
    

علي صادقي تهراني

29
    

حسن طائي

30
    

کمیل طیبی

31
    

جعفر عبادي

32
    

حسين عباسي نژاد

33
    

اسفنديار جهانگرد

34
    

زهرا كريمي

35
    

بهروز‌هادي زنوز

36
    

پويا جبل عاملي

37
    

محمدرضا یوسفی

38
    

محمدقلی یوسفی

39
    

کاظم یاوری

40
    

عباس عصاری

41
    

عبدالرضا رکن الدین افتخاری

 
  42 

سید حسن مصطفوی

 43
    

لطفعلی عاقلی

 
 44  

نعمت اکبری

 45
    

عليرضا ناصري

 46
    

کریم آذربایجانی

 
    
47
مصطفی عمادزاده
 
48   

محمد حسین ادیب
 
49
کمیل طیبی

 
  50 

يداله دادگر

برچسب ها: اقتصاددانان
ارسال به دوستان
امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد