۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۳۹۲۲۴
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۶ - ۲۶-۰۲-۱۳۹۶
کد ۵۳۹۲۲۴
انتشار: ۰۷:۵۶ - ۲۶-۰۲-۱۳۹۶

سردبیر روزنامه جمهوریت ترکیه بازداشت شد

خبرگزاری آناتولی نزدیک به دولت ترکیه با اعلام این خبر تصریح کرد، اوگوز گوون که روز جمعه توسط نیروهای پلیس در استانبول بازداشت شد به تبلیغ به نفع یک سازمان تروریستی متهم شده است.
یک دادگاه ترکیه روز دوشنبه خبر بازداشت اوگوز گوون سردبیر پایگاه اینترنتی روزنامه مخالف جمهوریت را به اتهام تبلیغات برای یک سازمان تروریستی تائید کرد.

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خبرگزاری آناتولی نزدیک به دولت ترکیه با اعلام این خبر تصریح کرد، اوگوز گوون که روز جمعه توسط نیروهای پلیس در استانبول بازداشت شد به تبلیغ به نفع یک سازمان تروریستی متهم شده است.

خبرگزاری آناتولی اعلام کرده بود علت بازداشت اوگوز گوون مطلبی است که وی در رابطه با کشته شدن دادستان مسئول پیگردهای قضایی مظنونان کودتای نافرجام پانزدهم ژوئیه سال گذشته منتشر کرده است.

طبق اعلام منابع خبری ترکیه این دادستان چند روز پیش در سانحه رانندگی جان خود را از دست داد.

از سال 2015 که افشای یک ماجرای فساد گسترده وجهه مسئولان عالی رتبه حزب حاکم ترکیه را مخدوش کرد، دولت ترکیه به ویژه از طریق تصویب قوانین جدید تلاش های زیادی را برای تشدید کنترل بر دستگاه قضایی، شبکه های اجتماعی، مطبوعات، رسانه ها و همچنین دستگاه های اطلاعاتی به کار گرفت ، هر گونه اعتراض خیابانی را علیه دولت به شدت سرکوب کرد و پرونده های متعددی علیه رهبران و عوامل جنبش ضددولتی که ژوئن سال دو هزار و سیزده شکل گرفت، تشکیل داد.

اما در پی کودتای نافرجام اخیر سال گذشته، مقامات ترکیه فشار بر مخالفان و منتقدان دولت را تشدید و به بازداشتهای گسترده و جمعی در صفوف ارتش، پلیس، دستگاه قضایی و جامعه هنرمندان و نویسندگان اقدام کردند. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه برای توجیه پاکسازی گسترده مخالفان در بخشهای مختلف به شبکه های وابسته به فتح الله گولن که در آمریکا به سر می برد، اشاره می کند و او را عامل پشت پرده کودتای نافرجام اخیر در ترکیه می داند.

روزنامه جمهوریت از رسانه های به شدت منتقد رژیم رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه است و دهها تن از مسئولان و کارکنان این روزنامه در چارچوب قوانین و مقرارت حالت فوق العاده که پس از کودتای نافرجام سال گذشته در ترکیه به اجرا درآمده است، تحت پیگرد قضایی قرار گرفته اند.

اکثر این افراد از جمله مراد سابونکو سردبیر این روزنامه، کاردی گورسل تحلیلگر معروف جمهوریت و موسی کارت کاریکاتوریست این روزنامه در بازداشت به سر می برند. همه این افراد به وابستگی یا همکاری با یک " گروه تروریستی" ممنوعه و حمایت از سازمانهای غیرقانونی متهم شده اند اما متهمان همه این اتهامات را به شدت رد کرده اند.

مقامات دستگاه حاکم ترکیه جان دوندار سردبیر پیشین روزنامه جمهوریت را نیز که در حال حاضر در آلمان به سر می برد، فردی خائن می دانند. این فعال مخالف دولت ترکیه به افشای اسرار حکومتی متهم شده  است. دوندار ماه مه سال 2015 مقاله ای منتشر و در آن اعلام کرد کامیونهای متعلق به دستگاه های اطلاعاتی ترکیه محموله های سلاح به گروههای افراط گرای مسلح در سوریه تحویل داده اند. انتشار این مقاله خشم شدید دولت ترکیه را برانگیخت. مقامات آنکارا اتهام حمایت از گروههای تندرو مخالف رژیم بشار اسد در سوریه را رد کردند و این روزنامه نگار را تحت پیگرد قرار دادند. دوندار همچنین به اتهام ارتباط با سازمان فتح الله گولن که از نظر مقامات آنکارا مغز متفکر کودتای نافرجام اخیر است، با خطر محکومیت روبرو است. دوندار که در ترکیه با سوء قصد نیز روبرو شد، کشورش را به مقصد آلمان ترک و اعلام کرد به دستگاه قضایی کشورش اعتماد ندارد.

در جدولی که سازمان گزارشگران بدون مرز در سال دو هزار و هفده درباره آزادی مطبوعات در جهان منتشر کرد ترکیه در میان یکصد و هشتاد کشور در جایگاه یکصد و پنجاه و پنجم قرار گرفته است.

مقامات ترکیه پیوسته هر گونه مانع تراشی و ایجاد محدودیت در آزادی بیان را تکذیب و تاکید می کنند که روزنامه نگارانی که در این کشور بازداشت شده اند با سازمانهای تروریستی در ارتباط بوده اند. دولت ترکیه واژه سازمانهای تروریستی را برای اشاره به حزب جدایی طلب کارگران کردستان و شبکه گولن به کار می برد.
برچسب ها: روزنامه ، ترکیه
ارسال به دوستان