۱۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۴۸۱۰۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۱۹-۰۴-۱۳۹۶
کد ۵۴۸۱۰۵
انتشار: ۱۰:۲۵ - ۱۹-۰۴-۱۳۹۶
در گفت‌وگو با "عصر ایران"

ایمانی فعال سیاسی اصول‌گرا: کابینه باید با روحانی هماهنگ باشد/ دولت در سایه باعث می شود انتقادها به دولت حساب شده تر باشد

کسی سهم خواهی نکند چون رئیس جمهور پاسخگوست.

ناصر ایمانی فعال سیاسی اصول‌گرا  در رابطه با سهم خواهی جناح های سیاسی برای حضور در کابینه دوازدهم گفت: بحث اصلی کارامدی افراد است مسائل سیاسی اصلا نباید در تعیین کابینه مطرح باشد رئیس جمهور افرادی که با خود و کل مجموعه سیستمش هماهنگ هستند را به کار بگیرد.

تحلیل گر مسائل سیاسی در مصاحبه با خبرنگار عصر ایران اظهار کرد: رئیس جمهور باید افرادی را برای کابینه دولت دوازدهم انتخاب کند که بتواند در مقابل عملکرد انها پاسخگو باشد اینکه همه از یک طیف سیاسی باشند یا نه اهمیت چندانی ندارد، مهم اداره کشور است و اینکه رئیس جمهور مسئول و پاسخگو است پس کسی حق ندارد سهم خواهی کند.

وی ادامه داد: بطور طبیعی احزاب و جریانات سیاسی در هر کابینه ای تقاضا دارند که برخی از افراد وابسته به آن جریان سیاسی در دولت حضور داشته باشند و این انتظارات تنها مربوط به کابینه اقای روحانی نیست اما صحبت بر سر این است که رئیس جمهور چه باید بکند؛ رئیس جمهور باید به کارآمدی افراد توجه کند چون باید در قبال انها پاسخگو باشد رئیس جمهور کشور که نمی تواند، بیاید به مجلس، مردم و رهبری پاسخ دهد؛ «من در این حوزه چندان موفق نبوده ام، به این علت که فردی را که در اینجا گذاشتم فلان جریان سیاسی به من معرفی کرده بود» بنابراین رئیس جمهور مسئول اداره کشور است و باید کابینه خود را طوری بچیند که با خودش هماهنگ باشند.

ایمانی افزود: حال اینکه چنین فردی که این مشخصات را دارد، آیا وابستگی جناحی دارد؟ بله ممکن است داشته باشد. اقای رئیس جمهور هم قاعدتا از این باب آنها را انتخاب نمی کند اگر هم بکند مسئولیتش بر عهده رئیس دولت خواهد بود. بنابراین در بحث اصلی که کارامدی افراد است مسائل سیاسی اصلا نباید در تعیین کابینه مطرح باشد اگر چه عملا این اتفاق می افتد و دخالت می شود ولی رئیس جمهور نباید توجه کند و افرادی که با خود و کل مجموعه سیستمش هماهنگ هستند را کارگزار کند.

این فعال سیاسی اصولگرا یادآوری کرد: در طول چهار سال گذشته مکرر سیاسیون و صاحبنظران معتقد به تغییرات در بعضی از وزراتخانه ها بودند اما متاسفانه تغییرات در حد وزارتخانه ها نداشتیم به جزکسانی که نه به دلیل کارامد نبودن بلکه به خاطر استیضاح از طرف مجلس یا استعفای خود کنار رفته اند. در صورتی که رئیس جمهور هر زمان متوجه شد وزیر کارایی لازم را ندارد باید وزیر خود را تغییر دهد اما اقای روحانی در دولت یازدهم این کار را انجام نداد.

ایمانی در رابطه با تشکیل دولت در سایه هم گفت: "دولت در سایه" هم اکنون در برخی از کشورها هست، در کشور انگلستان که رسما وجود دارد در برخی دیگر هم به شکل رسمی "شادو کبینت" نیست منتها به شکل احزاب در اقلیت فعالیت دارند که آن احزاب در درون خود یک سیستم دولت در سایه تشکیل داده اند و طرح جدیدی نیست و اتفاقا طرح موفقی هم هست، اهمیت ندارد که در حال حاضر دولت موجود اصلاح طلب است و این کابینه در سایه را اصولگرایان تشکیل دهند، در زمان ریاست جمهوری یک فرد اصولگرا هم اصلاح طلبان چنین کاری بکنند و جناح مهم نیست بلکه طرح پیشرفته ای برای تمام کسانی است که در اقلیت هستند تا برای حوزه های مختلف یک کابینه مانند وزرا درست بکنند که بطور تخصصی رصد داشته باشند.

وی اضافه کرد: اما آیا الان جریان اصولگرای در اقلیت بطور مشخص یک فردی را برای وزارت راه و ترابری، یا اموزش و پرورش و یا ارشاد دارند؟ خیر. و این یک نقطه ضعف است. دولت در سایه باعث می شود اولا انتقادهایی که به دولت موجود می کنند پخته تر و حساب شده تر باشد در ثانی هر زمانی هم که بر سر کار آمدند افراد اماده ای برای کار کردن داشته باشند.

ایمانی در پایان تاکید کرد: کلیت طرح خوب و موثر است و ارتباطی با اصولگرا و اصلاح طلب ندارد هر کسی که در اقلیت قرار می گیرد بیاید در حوزه های مختلف اظهار نظر کند و حضور داشته باشد تا زمان روی کارآمدن اینطور نباشد که اصلا نداند چه کسی را برای چه حوزه ای بگذارد و چون آمادگی ندارد درصد خطایش بالا رود و تحت فشار جریانات سیاسی قرار بگیرد، اگر افراد از قبل کار کرده باشند چینش ها بلافاصله انجام می شود پس صرفا به این دلیل که آقای جلیلی آن را مطرح کرده نباید موضعگیری منفی کرد.

برچسب ها: ایمانی
ارسال به دوستان