۱۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۶۲۵۶۴
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۱ - ۰۶-۰۷-۱۳۹۶
کد ۵۶۲۵۶۴
انتشار: ۱۷:۴۱ - ۰۶-۰۷-۱۳۹۶

روز جهانی پیشگیری از بارداری؛ روش‌های جلوگیری از بارداری چیست؟

پس از میلاد مسیح استفاده از روش‌های جلوگیری از بارداری برای پیروان این آیین ممنوع اعلام شد تا اینکه در قرن نوزدهم و بیستم میلادی جنبش‌هایی در بریتانیا و سایر کشورهای اروپایی در لزوم استفاده از این روش‌ها برای کنترل بارداری به راه افتاد.
روز ۲۶ سپتامبر (۴ مهرماه) هرسال به عنوان روز جهانی "پیشگیری از بارداری” نامگذاری شده است و هدف آن آگاه‌سازی زنان در سراسر دنیا در مورد بارداری برنامه‌دار و همچنین حفظ سلامت جسمانی و روانی مادران و فرزندان است.

به گزارش یورونیوز، این کمپین که در سال ۲۰۰۷ راه‌اندازی شد بر آن است تا با اطلاع رسانی به زنان و مردانی که در سنین باروری قرار دارند، درمورد روش‌های جلوگیری از بارداری ناخواسته اطلاع‌رسانی کرده و آنان را قادر سازد تا به انتخاب‌های آگاهانه که ضامن سلامت رابطه جنسی و تشکیل خانواده است، روی آورند.

گرچه پیشرفت علم و تکنولوژی بر روی متنوع و کارآمد شدن روش‌های پیشگیری از بارداری اثر داشته است، اما دغدغه جلوگیری از بارداری به بیش از ۱۵ قرن قبل از میلاد مسیح بازمی‌گردد. در یافته‌های باستان‌شناسی نوشته‌هایی برروی پاپیروس‌های مصر باستان کشف شده که نشان می‌دهد در مصر باستان استفاده از عسل و صمغ گیاهی برای جلوگیری از ورود مایع منی به داخل واژن صورت می‌گرفته است.

پس از میلاد مسیح استفاده از روش‌های جلوگیری از بارداری برای پیروان این آیین ممنوع اعلام شد تا اینکه در قرن نوزدهم و بیستم میلادی جنبش‌هایی در بریتانیا و سایر کشورهای اروپایی در لزوم استفاده از این روش‌ها برای کنترل بارداری به راه افتاد.

این جنبش‌ها به تدریج به کشورهای دیگر از جمله آمریکا کشیده شد تا سرانجام در میانه قرن بیستم جلوگیری از بارداری به عنوان یک عمل بهداشتی از سوی انجمن‌های پزشکی در کشورهای گوناگون به تصویب رسید.

روش‌های جلوگیری از بارداری به طور کلی به چند دسته اصلی تقسیم می‌شوند:


    آمیزش جنسی امن

    پیشگیری هورمونی

    پیشگیری با استفاده از قرارد دادن ادوات پیشگیرنده در داخل واژن و رحم

    عقیم سازی

    روش‌‌های رفتاری

    روش‌های جلوگیری از بارداری در هر فرد نتایج متفاوتی دارد که باید با توجه به سن افراد، وضعیت سلامت آنان، تصمیم برای بارداری در آینده، تناوب برقراری رابطه جنسی و غیره با مشورت پزشکان، پرستاران و ماماها صورت بگیرد.

قرص‌های ضدبارداری و کاندوم‌های مردانه از پرطرفدارترین روش‌های جلوگیری از بارداری هستند. کاندوم علاوه بر جلوگیری از بارداری در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی نیز موثرند.

از آنجایی که هرکدام از این روش‌های درصدی از خطا را به همراه دارد، بسیاری از کارشناسان توصیه می‌کنند که همزمان دو روش بارداری بکار گرفته شود تا امکان بارداری ناخواسته را به حداقل برساند.

ایران و ترکیه در میان کشورهای خاورمیانه بالاترین میزان جلوگیری از بارداری را دارند که گامی مثبت در راه سلامت عمومی جامعه محسوب می‌شود.

 با اینحال به نظر می‌رسد کشورهای درحال توسعه نیز به لزوم استفاده از این وسایل پی برده و در ۴۵ سال گذشته عزم ملی دولت‌ها به بالابردن میزان استفاده از روش‌های پیشگیرنده است.

در عصر حاضر با توجه به آمار بالای بیماری‌های مقاربتی از جمله ایدز و هپاتیت در کشورهای درحال توسعه بویژه کشورهای آفریقایی، نیاز به آگاهی رسانی و همینطور دسترسی آسان‌تر به وسایل پیشگیری بیش از پیش احساس می‌شود.


ارسال به دوستان
توزیع دستورالعمل حجاب و پوشش خانم ها در شهر حماه سوریه (عکس) آغاز پیش فروش محصولات سایپا از 17 دی ماه حماس : مذاکرات غیرمستقیم با اسرائیل را از سر می‌گیریم نرخ تورم ترکیه به ۴۴ درصد رسید امانی سفیر ایران: پیک سیاسی ایران بدون بازرسی از فرودگاه بیروت خارج شد (فیلم) نماز جمعه عجیب اعضای تحریرالشام در سوریه (فیلم) محسن هاشمی : نان برخی ها در همین افراطی‌گری است/ بعضی افراد ۱۰۰ درصد فقیرتر شده‌اند/ اگر به دنبال حل مشکلات بودیم دلار ۸۰ هزار تومان نمی‌شد حرکت زیبای پلیس در برآورده کردن آرزوی کودک گلستانی (فیلم) درگذشت رضا رئیس طوسی عضو برجسته هیات علمی دانشگاه تهران ناپدید شدن یک جاده روستایی در خراسان‌جنوبی بر اثر بارش برف (فیلم) وزیر پیشین امنیت داخلی بریتانیا: " قاسم سلیمانی " جایگزین ندارد / ترور او مقدمه سقوط اسد بود تصاویری از آتش‌ سوزی در اسکله صیادی بندر کنگ (فیلم) قالیباف : روزی که قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفتیم، همه گریه می‌کردیم/ زخم زبان‌های منافقین هم ادامه داشت ویدئویی از صحنه جنگ تن به تن سرباز روسی و اوکراینی (هشدار: صحنه خشونت بار) اعتراض ایران به اقدام خشونت‌آمیز علیه مردم در آمریکا