۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۶۸۵۴۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۱ - ۰۳-۰۸-۱۳۹۶
کد ۵۶۸۵۴۸
انتشار: ۱۵:۰۱ - ۰۳-۰۸-۱۳۹۶
تاکید کارشناسان بر ضرورت اصلاح ساختاری در نظام بانکی کشور

بدون فناوری اطلاعات به جایی نمی‌رسیم

حالا مسئولان بانکی کشور بر این باور هستند که سیستم بانکی باید هرچه سریعتر سیستم فناوری اطلاعات خود را به روز کرده تا بتواند در روند تعاملات بانکی جهانی حرفی برای گفتن داشته باشد. معاون وزیر اقتصاد، اینطور مطرح کرده است: همه مشکل نظام بانکی به تحریم برنمی گردد.

این روزها اقتصاد ایران بیش از هر زمان دیگری چشم ‌انتظار تغییر و تحولات مثبت در نظام بانکی کشور است. تغییری که به توصیف روشن‌تر، نتیجه آن باید اصلاح  آن دسته از ساختارهای فرسوده  نظام بانکی باشد که  حالا توان همگام شدن با دنیای  امروز  را ندارد؛  همه صاحب‌نظران  روی این موضوع اتفاق نظر دارند. به گفته این ناظران اقتصادی، تا زمانیکه این تحول صورت نگیرد،  اجرای سیاست‌های کارشناسی بانکی به بن‌بست خواهد خورده و تاثیر  منفی خود را بر کلان اقتصاد خواهد گذاشت. 

 
آنطور که از اظهار نظرهای مسئولان اقتصادی و بانکی در کشور برداشت می‌شود، دولت دوازدهم با استفاده از فرصت طلایی برجام قصد دارد وعده این تحول را هرچه زودتر عملی کند.  کمتر از یک ماه پیش بود که مسعود کرباسیان، وزیر امور اقتصاد و دارایی، در یکی از سخنرانی‌های خود در این باره گفته بود : « اصلاح نظام بانکی اولین چیزی است که رئیس جمهور خواسته است با جدیت دنبال کنم و اصلاح نظام بانکی فقط دادن لایحه به مجلس شورای اسلامی نیست؛ حوزه نظارت بر عملکرد بانک های دولتی یا آن جاهایی که دولت سهامدار است، وظیفه معاونت امور بانک و بیمه و بانک مرکزی است و وزیر اقتصاد به نوبه خود باید جوابگوی آن باشد.» 
 
از سوی دیگر، سال‌ها  بسیاری از مشکلات ساختاری نظام بانکی در کشور بر گردن تحریم‌ها انداخته شد. اما در این باره اظهار نظرهای متفاوتی وجود دارد.  حالا بسیاری از  مسئولان بانکی کشور  بر این باور هستند که سیستم بانکی باید هرچه سریعتر سیستم فناوری اطلاعات خود را به روز کرده تا بتواند در روند تعاملات بانکی جهانی حرفی برای گفتن داشته باشد. معاون وزیر اقتصاد،  به تازگی اینطور مطرح کرده است: « همه مشکل نظام بانکی به تحریم برنمی گردد و برخی عقب ماندگی ها از نظام بانکی دنیا وجود دارد.» 
 
رحمان ندیمی بوشهری که در  در مراسم مربوط به آغاز به کار نمایشگاه تراکنش حضور داشت به این نکته بسیار مهم اذعان کرد که « سیستم بانکداری ایران اکنون به جایی رسیده که بدون اتکا به فناوری اطلاعات، ادامه مسیر ممکن نیست، این در حالی است که در گذشته قطعی برق، ماجراهای جالبی را رقم می زد و همه چیز متوقف می شد؛ اکنون هم تصور اینکه آی. تی در نظام بانکی نباشد به معنای توقف فعالیت‌ها است. معاون بانک، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد  همچنین گفته است: « البته اکنون دیگر نمی توان به این نبود فناوری اطلاعات در حوزه بانکی فکر کرد و البته سرعت تغییرات هم بسیار بالا است. این در حالی است که سیستم های بانکی نیز امروزه بسیار سریع تغییر می کنند و در حال حاضر آی. تی در متن زندگی جاری است.» 

او تاکید کرده است: «برجام اکنون سندی است که کشور را از شرایط سخت به شرایط مناسب جابجا کرده است؛ ضمن اینکه خیلی از روش های موجود در سیستم بانکی به روز نیست؛ البته مشکل اصلی نظام بانکی سیستم ها است که برای تعامل با نظام بانکی  دنیا دچار مشکل است.» 
ارسال به دوستان