۰۷ بهمن ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۷۸۳۶۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۵ - ۲۰-۰۹-۱۳۹۶
کد ۵۷۸۳۶۹
انتشار: ۱۸:۰۵ - ۲۰-۰۹-۱۳۹۶

تامین نشدن حقابه تالاب ها از دلایل ایجاد کانون های گرد و غبار در خوزستان است

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور یکی از دلایل ایجاد کانون های گرد و غبار خوزستان را کاهش منابع آبی دانست و گفت: مدیریت آب به گونه ای که حقابه تالاب ها و هورها تامین شود به طورقطع میزان گرد خوزستان را کاهش می دهد.

فرهاد سرداری دوشنبه در حاشیه بازدید از کانون های گرد و غبار جنوب شرق اهواز در گفت و گو با ایرنا افزود: از 6 و نیم میلیون هکتار عرصه های خوزستان حدود یک میلیون و 270هزار هکتار آن بیابان است که حدود 700 هزار هکتار آن تحت تاثیر فرسایش بادی و 350هزار هکتار کانون بحرانی فرسایش بادی هستند.

وی با بیان اینکه بحران گرد و غبار بهمن پارسال در خوزستان، سبب جدیت بیشتر برای مقابله با کانون های گرد و غبار ریزگرد در خوزستان شد ، اظهار کرد: زمین های جنوب شرق اهواز یکی از هفت کانون بحرانی در خوزستان است.

وی با تاکید بر اینکه 42هزار هکتار کانون فوق بحرانی در جنوب شرق اهواز وجود دارد افزود: قرار است در یک برنامه سه ساله این زمین ها به روش های مختلف تثبیت شوند.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه در جنگل های دست کاشت حدود 76 درصد سبزینگی وجود دارد گفت: در سال 1395 اعتباری معادل 300 میلیارد ریال در 2 بخش بیولوژیک و آب برای کنترل گرد و غبار خوزستان اختصاص یافت.

وی با بیان اینکه سال 1395 در بخش بیولوژیک حدود پنج هزار هکتار عرصه در قالب 73 قطعه در خوزستان نهال کاری شد، ادامه داد: برای تامین آب نیز کانال 22 کیلومتری با 2 ایستگاه پمپاژ و 30 حوضچه برداشت آب احداث شده است.

سرداری با اشاره به اعتبار هزار و 500 میلیارد ریالی سال 1396 برای مقابله با گرد و غبار و بیابان زدایی خوزستان خاطر نشان کرد: قرار است 10هزار هکتار مالچ پاشی به همراه نهالکاری، 10هزار هکتار نهالکاری، 27هزار هکتار عملیات قرُق، 12هزار هکتار عملیات مدیریت چرا و 400 هکتار بوته کاری صورت گیرد.

وی افزود: اعتبارات این طرح از صندوق توسعه ملی، طرح های تملک و دارایی سرمایه سازمان جنگل ها و مقداری نیز بودجه استانی است.

سرداری در بخشی دیگر از این گفت وگو افزود: از مجموع هزار و 590 میلیارد ریال اعتبار صندوق توسعه ملی برای مقابله با بیابان زایی در سراسر کشور، بیش از 50 درصد به خوزستان اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه بیش از 820 میلیارد ریال از این اعتبار به خوزستان تزریق می شود یادآور شد: این امر نشان دهنده آن است که سازمان جنگل ها و مراتع به دلیل وجود حساسیت های خوزستان و به ویژه اهواز، توجه جدی به بیابان زدایی در این استان دارد.

بنابراین گزارش، هفت کانون گرد و غبار هورالعظیم با 53 هزار هکتار، حد فاصل شلمچه تا جفیر، شمال شرق اهواز، جنوب شرق اهواز (حدفاصل جاده اهواز ـ ماهشهر تا شادگان) با 113 هزار هکتار،و نیز کانون های گرد و غبار امیدیه، هندیجان و ماهشهر در خوزستان وجود دارد.

بزرگترین کانون گرد و غبار خوزستان با 113هزار هکتار در جنوب شرق اهواز قرار دارد که همین کانون عامل عمده ورود گرد و غبار به شهر اهواز است.

بالغ بر 350هزار هکتار شن زار و ماسه زار در خوزستان وجود دارد که از شمال غرب تا جنوب شرق استان امتداد یافته اند.

پارسال پنج هزار هکتار از زمین های بحرانی نهال کاری شد و امسال نیز حدود 30 هزار هکتار از زمین ها به شیوه های نهال کاری و کشت بیولوژیک تثبیت خواهند شد.

برچسب ها: خوزستان ، تالاب
ارسال به دوستان