۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۷۹۳۰۹
تعداد نظرات: ۶۰ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۱ - ۲۶-۰۹-۱۳۹۶
کد ۵۷۹۳۰۹
انتشار: ۲۰:۲۱ - ۲۶-۰۹-۱۳۹۶

"توان مدیریتی ایران" چگونه تحلیل می رود؟

ما سال به سال در مقابله با بحران ها و حل مسایل و مشکلات کشور کم توان‌تر خواهیم شد؛ چون بخش مدیریت و بدنه کارشناسی کشور مدام تحلیل می رود و مغزهای نخبه می روند و ...

عصر ایران؛ مجتبی قفقازی- "1.5 میلیون ایرانی در تدارک مهاجرت از کشور هستند."

این مطلب را هفته گذشته رییس اتاق بازرگانی تهران گفته و تاکید کرده وضع فساد اقتصادی در کشور روزبه روز وخیم‌تر شده است.

بنا به گفته "مسعود خوانساری" در سومین همایش مبارزه با فساد:" در حال حاضر 1.5 میلیون نفر در حال مهاجرت از کشور هستند که عمدتا افراد نخبه و تحصیل‌کرده کشور را در‌برمی‌گیرد... عمده این افراد مهاجر، خبره و تحصیل‌کردگانی هستند که خروج‌شان برای کشور مناسب نیست..." عین این آمار را دکتر حسین عبده تبریزی هم ارایه داده است.

ما در اینجا البته با بحث فساد کاری نداریم و تنها به همین مساله ارایه آمار 1.5 میلیون فرد تحصیل‌کرده و  نخبه می‌پردازیم.

هر چند منبع دقیق این آمار اعلام نشده – چون موضوع قصد مهاجرت است - ولی باور آن چندان سخت و دشوار نیست چون کشور ما بر اساس آمارهای مختلف جهانی رتبه بالایی در زمینه مهاجرت مغزها دارد.

آمارهای پیشین می گوید ایران در زمینه پدیده مهاجرت مغزها (یا همان واژه تحقیرآمیز فرار مغزها) رتبه نخست را در جهان دارد. بر اساس آمارهایی که بارها تکرار شده سالانه حدود 180 هزار نفر ایرانی که غالب آنها جوان و تحصیل‌کرده هستند، از کشور کوچیده و رحل اقامت را در گوشه ای دیگر از دنیا (اروپا، آمریکا، استرالیا و در مواردی حتی برخی کشورهای همجوار و آسیایی) می‌افکنند.

با این آمار، کشور ما تبدیل به کارگاه پرورش نخبه برای کشورهای توسعه یافته شده است. شاید زیان مادی و معنوی این مهاجرت و فرار مغزها برای کشور ما در طی نزدیک به 4 دهه گذشته از میزان فروش نفت و گازی که در طی این 4 دهه داشته ایم، بیشتر بوده باشد. 

 اما نکته اصلی از این همه مقدمه بافی ها و شرح ماوقع اشاره به یک نکته ظریف و خسارت فاجعه بار ناشی از خروج میلیون ها ایرانی از کشور در طی نزدیک به 4 دهه گذشته است و آن ضرری است که به بدنه مدیریتی کشور وارد می شود.

اگر آمار مهاجرت سالانه  180  هزار نفر از کشور در طی سال ها و حتی دهه های گذشته از کشور را در نظر بگیریم و این مساله را نیز در نظر بگیریم که غالب این افراد از تحصیل‌کردگان، متخصصان و نخبه‌های کشور بوده اند و در یک جامعه نرمال، این افراد هستند که مدیریت بخش های مختلف کشور را بر عهده دارند.

این بدان معناست که بدنه مدیریتی کشور ما سال به سال کم بنیه تر خواهد شد و از وجود نخبگان با "آی کیو و ذهن برتر" تهی خواهد ماند. به بیان دیگر ما سال به سال در مقابله با بحران ها و حل مسایل و مشکلات کشور کم توان‌تر خواهیم شد؛ چون بخش مدیریت و بدنه کارشناسی کشور روز به روز تحلیل می رود و مغزهای نخبه می روند و انسان های کم مهارت، کم سواد و حتی بی سواد بر مسند تصمیم گیری ها و کارشناسی های مختلف می مانند.

این نکته بدین معناست که کشور ما سال به سال و ماه به ماه و هفته به هفته و روزبه روز تحلیل می رود و به مدد تهی شدن "مغز مدیریتی کشور" از ذهن های برتر، تصمیمات اشتباه‌تر شده و برای حل چالش ها و مشکلات آتی امکان پیش‌بینی، برنامه‌ریزی و آمادگی کمتری وجود دارد، چون نخبه ها و ذهن های برتر و قوی تر به مرور - و یا متاسفانه حتی به کُرور-  می کوچند ومی روند. مغزهایی که قرار است بدنه مشاغل و مدیریت های مختلف از وزارت و سیاست گرفته تا مشاغلی چون و آموزگاری و پزشکی و ... را پُر کنند.

  زیان این روند اگر متوقف نگردد مثل زیان ویروس "اچ آی وی" به ساختار ایمنی بدن است که در نهایت در صورت بازنایستادن ممکن است با از بین بردن سیستم ایمنی کشور به بیماری مهلک "ایدز" تبدیل شود.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۶۰
در انتظار بررسی: ۲۳
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
Germany
۲۰:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
106
بنده خودم پزشکم، خانمم و خواهر خانمم هم پزشک هستن. الان چهار سال هست به اروپا مهاجرت کردیم، علی رغم غم دوری از خانواده و درامد کمتر در اروپا نسبت به ایران، کاملا از تصمیم راضیم. اینجا حداقل از جنگ اعصاب و استرس دائمی و تحقیر و فحاشی و ... خبری نیست. کسی هم توی زندگی یکی دیگه هی سرک نمیکشه. متاسفانه کشور ما از نظر فرهنگی و سیاسی و اجتماعی کاملا بیماره. امیدوارم روزی شرایط کشور ما هم جوری بشه تا برگردیم و توی خاک خودمون زندگی کنیم. با شرایط فعلی ، مهاجرت اجتناب پذیره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
همونجا بمونید. والا برای ربشریت مفیدترید. اینجا میشین یه مشت زیرمیزی بگیر و بزن در رو.
ع.ع
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
برایتان آرزوی موفقیت دارم .
آشنا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
تصمیم درستی گرفتی . 30 سال پیش منم فرصت رفتن داشتم اما ارق ملی مانع شد و بالاترین مدارج رشته خودمو در اینجا با سختی زیاد طی کردم اما جای ما را یک سری مدیران آویزان و رانت فامیلی گرفتند و این شد وضعیت کشور
ناشناس
| Netherlands |
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
آقا یا خانم آشنا حتما منظورت از ارق ملی همون عرق ملی هستش نه؟ شما که تو کشور خودت فارسی را خوب نمیدانی همون بهتر که نرفتی خارج وگرنه تو همون زبان یاد گرفتنش مونده بودی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
1
75
وضعیت حاکم بر کشور ما به گونه ای است که اجازه رشد به افراد باهوش نمی دهد اگر این افراد نخبه هم تو ایران بودند شاید مسافر کشی می کردند یا دلالی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
شما اشتباه مي كنيد افراد نخبه اتفاقا بد جوري سر كارند و كاملا به اوضاع مسلط البته براي منافع خودشون نه كشور و نه مردم
ع.ع
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
یک مشت آدم نادان و خود بزرگ بین و خودشیفته آمده اند کارها را برای خودشان و فرزندانشان قبضه کرده اند . اسم خود را هم گذاشته اند ژن خوب .
ناشناس
United States of America
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
83
کاربرد واژه ""فاجعه"" برای وضعیت کشور ما سالهاست گذشته است .هیچ جای سالمی در کشور وجود ندارد .آب ، خاک ، هوا ، فرهنگ ، اقتصاد ، سیاست ، اخلاق ، همه چیز نابود ویا در حال نابودی است . به نظر من مهاجرت نخبگان علمی ، مدیریتی واقتصادی تیر خلاص بر پیکر بی جان کشور است .( سانسور نکنین لطفا نظرات رو منتشر کنید )
مرادعلی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
1
73
پاسخ پرسش های تان را در ردیف های بودجه 97 به روشنی میتوانید پیدا کنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
احسنت گل گفتی
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
66
فقط به تحصیل کرده ها ختم نمیشه بسیارند کار افرینانی که در کشورهای دیگر شغلی را راه اندازی وحداقل چند کارگر هم استخدام می کنند این مورد هم کمی از دانشمندان ندارد .وقتی در امریکا واروپا صاحب شغلهای بزرگ می شوند درایران بیشتر می توانستند مفید باشند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
1
73
مگه‌نخبه ها بمونن بهشون تو مدیریت سهم میدن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
گل گفتی
ناشناس
| Iraq |
۰۷:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
سلام
آفرین. متاسفانه با شما موافقم.
رضایی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
8
پس چی فکر کردین واییسیم توایران چه کنیم نه اشتغالی نه رفاهی نه اینده ایی
هر جا غیر از ایران بهشت هست .
حمحمدرضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
3
5
عصر ايران عزيز
به هرچي اعتقاد دارين قٓسٓمتون ميدم بي خيال اين موضوعات بشين. تنها اتفاقي كه ممكنه بيوفته اينه كه نخبه ها ممنوع الخروج بشن. قطعا از نخبه ها در مديريت كشور استفاده نخواهد شد. تورو خدا بزاريد ما بريم بعد نگران بشيد. اصلا نميخوام بچم اينجا بدنيا بياد حتي فارسي ياد بگيره. اصلا نميخام بدونم كجاييه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
5
4
من خودم از چند دانشگاه می تونم پذیرش بگیرم و برم اما نمی رم گرچه خیلی در محیط کاری ام در ایران از کم کاری ها و خیانت ها در زمینه های مختلف زجر می کشم. درسته شرایط تو کشور سخته ولی راهش مهاجرت نیست. کسی که به کشورش پشت کرد نمیشه روش برای مدیریت کشورش حساب کرد. نمیشه ول کنی بری بعد بگی اگه درستش کنین من برمی گردم.
ایده آل اینه نخبگان برن تحصیل کنن و تجربه کسب کنن و برگردند. به نظر من بعد این هیچ دلیلی نمی تونه پشت کردن به وطن رو توجیه کنه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
6
متاسفانه ما حتی از افراد باسوادی هم که به هر دلیل امکان مهاجرت برایشان بوده اما زندگی در ایران را ترجیح داده اند ، استفاده درستی نمی کنیم و اغلب در حق آنها کم لطفی و بی مهری میشه.
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
8
تو اين چند دهه چند نفر ثابت مملكت رو ميگردونن العان ام كه پا به سن گذاشتن بچه هاشون رو جاي جودشون گذاشتن، ديگه نخبه ميخواهيد چكار. هستن ديگه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
21
ماندن دراینجا یعنی سووختن و ساختن زندگی که نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
24
دارم دکتری مکانیک می خونم
قطعا میرم
دانشی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
1
8
شما رسانه های متملق دولت هم کم تقصیر ندارید که انتقادها را سانسور میکنید!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
5
بنده و تعدادی دیگر از دوستانم از آن دسته از افرادی هستیم که اگر میرفتیم میگفتن مهاجرت نخبگان. چندین سال است در ایران دنبال اهداف و آرزوهایم هستم و البته سال به سال هم پشیمانتر و ناامیدتر! واقعیت این است که اساس رشد در این مملکت بر اساس دروغ و ریا و زد و بند است و آنچه که آی کیو نامیده میشود هیچ جایی ندارد. اساسا قرار نیست مشکلی حل شود بلکه تنها قرار است افرادی در یک سیستمی که وارد میشوند تا میتوانند بچاپند و گروه و باند تشکیل دهند و اختاپوس وار این وضعیت را در جاهای دیگر ادامه دهند.
این مملکت تنها بیک صورت درست خواهد شد و آنهم این است همه مدیران چهل سال به بالا حذف گردند.
پیمان
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
11
من برادرم و خواهرم رفتن. خودم هم امسال میرم. با اینکه میدونم سخته و نگران پدر و مادرم هستم که اینجا تنها میشن ولی چاره ای نیست. برای ما پارتی ندارها اینجا جای موندن نیست. اگر من نرم مطمئنم در آینده بچه ام به من اعتراض میکنه مثل الان که من به پدر و مادرم اعتراض میکنم چرا نرفتن. در مورد مشکل این کشور هم باید بگم که یکی از بزرگترین مشکلاتش نحوه استخدام نیرو ها مخصوصا در شرکت های دولتی توسط مصاحبه های شغلی هستش. اساساً این مصاحبه ها جوری در ایران طراحی شده که فرد راستگو و درستکار را رد میکنند و فرد دروغگو و ریا کار را استخدام میکنند(البته همه اینطوری نیستند- توهین نباشه). و اکثرا همان فرد دروغ گو ریاکار به واسطه استفاده از این مهارت هایش بیشتر هم رشد میکند و مقام های بالا را بدست می اورد. یک مثال ساده من دانشگاه شاهد قبول شدم برای مصاحبه که رفتم کاملا صادقانه جواب دادم و من رد شدم. و در کمال تعجب دوستانی که رتبه هایشان از من خیلی بدتر بود بواسطه دروغ گفتنشون قبول شدند! پس فردا همین دوستان ریاکار و دروغ گو میشن مدیر!!!
مرتضی
Germany
۲۳:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۶
0
7
استعداد نخبگان باعث درآمدزایی هست، مادامی که کشور با پول نفت اداره می شود نیازی به نخبه ندارد...
هموطن
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
17
الان ی چیزی مد شده ک سلبریتیها و کسایی ک توان مالیشو دارن میرم خارج از کشور زایمان انجام میدن و بچه شون در اروپا و آمریکا بدنیا میارن.و برمیگردن ایران.
تا بتونن از شناسنامه و حق شهروندی اون کشور استفاده کنن. این بچه وقتی بیست سالش بشه راحت مهاجرت میکنه.
كوروش
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
20
بنده بعنوان كسي كه نزديك به ٢٠ ساله كه دارم در صنعت نفت و گاز اين كشور كار ميكنم به جرات ميتونم بگم كه وضعيت مديريتي حداقل در شركتهاي تابعه وزارت نفت وخيم هستش تا جاييكه توان حل كردن مشكلات ساده رو هم ندارند.
پاسخ ها
آشنا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
کاملا درسته از روزی که بعضی از شرکتهای زیر مجموعه نفت را به وزارت خونه یا سازمانهای دیگر واگذار کردند راه براه مد یران رانتی اتوبوسی و وآویزان در حال تردد هستند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
14
امروز هیچ نیروی خارجی نمیتونه کشور مارو تهدید کنه، تهدید اصلی از سوء مدیریت داخلی نتیجه میشه. البته چند سال بعد رو نمیشه گفت شاید کشور تا اون موقع اونقدر ضعیف شده باشه که علاوه بر مشکلات فعلی تهدیدات خارجی هم قد علم کنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
21
من مدرک مهندسی از دانشگاه دولتی دارم در یک شرکت مالی کار می کردم . اون قدر فضا ناسالم و پر استرس بود که ناچار به استعفا شدم . در حال مهاجرت هستم . چون نتوانستم اخلاق حرفه ای را کنار بگذارم و مثل بقیه باشم . من می خواهم بروم چون کسی به تخصص و اعتقادات حرفه ای من احترام نمی گذارد . چون مجبور هستی در جامعه ایرانی همش خودت را به خاطر بقیه مردم تغییر بدی و از دوگانگی عذاب می کشی .
ناشناس
United States of America
۰۵:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
1
17
اینجا برای یک عده خاص رزرو شده است. وقتی قراره آدم شهروند درجه دو باشد و جایگاهی نداشته باشد چه فرفی می کند کجا باشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
منظورت از اينجا كجاست ؟
ايران يا امريكا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
4
برادر جان همه اونهایی که میروند نخبه نیستند و انهایی هم که میمانند کم مهارت نیستند. کار در دست کاردان نیست جان برادر. خیلی افراد با استعداد و کاردان داریم که به حاشیه رانده شده اند و کاری از دستشان برنمی اید در این بازار مکاره سیاست بازی و مافیا گری.
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
16
فکرمیکنید اگه مثلا نخبه ها بمونن مدیر میشن؟ من خودم فارغ التحصیل شریفم. بعد سالها درس خوندن دارم میبینم تو سیستم دولتی ایران شرط لازم وکافی واسه پیشرفت ارتباطاته
رامین
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۷:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
5
نشانه های کم شدن هوش و خرد جمعی همین الان هم به چشم میاد لشکر باورمندان به طب سنتی را نگاه کنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
20
بقیه هم دلشون میخواد برن ولی پول ندارن!
ناشناس
United States of America
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
15
یکی از دلایل رفتن نخبه ها مسائلی است که در طول تحصیلات عالیه با آن واجه هستند دانشگاهها اغلب تحت سیطره گروهها ونهادهای خاص هستند .
عاصی
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
1
3
یاد آن هشت سال کذایی که باعث همه مشکلات مملکت است به شر خود نبخشد کسانی که وی را بهه مردم ایران تحمیل کردند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
23
من در یک اداره دولتی کارمندم. تمامی مدیران جزء و ارشد اداره ما یا به واسطه امتیازاتی مثل خانواده ش شهید و ایثارگر و ... مدیر شدن یا با واسطه ارتباطی که با اطلاعات دارن یا پشت گرمی فامیلی و خونوادگی و وصل بودن به کله گنده های استان. به هیچ عنوان هیچ مدیر ارشدی با تحصیلات و سواد و دانش تخصصی در حوزه خودش وجود نداره. یه عده چمبره زدن رو همه ی پستهای مدیریتی کشور و همه چی رو بین خودشون تقسیم کردن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
14
متاسفانه تو این مدت باعث شده مدیران فرار و نامدیران در راس قرار گیرند
ودر عرض شاید ۱۰۰ سال بشه درست کرد به شرطی از الان شروع شه
فرهنگ عوض شده
محیط زیست خراب شده
چیزی سالم‌نیست دلمون خوش کنیم
مانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
20
نخبگان به کدوم آینده روشن در ایران میتونن امیدوار باشن
خیلی ها هم که نرفتن دلبستگی به خانواده دارن یا وضع مالیشون اجازه نمیده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
12
اگر میخواهید نخبه ها بمانند باید یک عده بروند که با این وضعیتی الان هست غیر ممکنه من الان در تدارک اعزام تنها فرزندم به خارج از کشورم
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
16
26 سال سابقه کار دارم در اجرای پروژه های صنعتی با تمام شعور و عقل و تجربه شاهد عدم مدیریت صحیح در پروژه ای 400 میلیارد تومانی هستم. مدیریتی در حد مدیریت ضعیف یک واحد کارگاهی کوچک . این در حالیست که اشخاصی با درجه بالای مدیریت در این سیستم شاهد نابودی پروژه و سرمایه سهامداران هستند ولی حرف هیچیک شنیده نمی شود تنها بدلیل ارتباطات بدون در نظر گرفتن ارزش توان مدیریتی.
مگر امکان رشد و پیشرفت چه برای شخص و چه برای صنعت وجود دارد؟
راهی جز مهاجرت میسر نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
12
تومملکتی که روابط جای ضوابط را میگیره و هیچکس در جایگاه خود قرار نداره توقعی بیش از این نمیشه داشت اونهایی هم که ایران موندن نتونستند برند فقط کافی تصور کنید کشورهای دیگه فراخوان بدند و مهاجر بپذیرند ببینید چند نفر از ایران خارج میشند
مجید
Germany
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
14
اگر کمی به وراثت و ژنتیک باورداشته باشیم . با رفتن نخبه های علمی ، مملکت در آینده از فرزندان انها (ژن خوب ) که علاوه بر آن در محیط خانوادگی فرهیخته تر رشد میکنند هم محروم خواهد بود .نتیجتا‌ً ما می مانیم و ژن های خوب سیاسیون ونوکیسه گان اقتصادی و خیل عظیم معتادان و بزهکاران !! یعنی جامعه از نظر وراثت هم توان ترمیم خودش رو هم نخواهد داشت .
پاسخ ها
آشنا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
عالی گفتید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
18
تحفه ها جای نخبه ها رو گرفتن
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
12
آ آ آ آ آ آ آ آ ه ه ه ه ه ه ه ه ! ! ! ! !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
13
نخبه ها اگر هم در کشور بمانند وارد پست های دولتی نخواهند شد به خاطر این همه فساد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
12
خدا رو شکر ما آقا زاده هایی داریم که همه کار میکنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
4
4
واقعا علت این موضوع چیست؟ هر کدام از ما که این مطلب را می خوانیم ضمن غصه خوردن و تایید این مشکل، خودمان را حداقل در ذهنمان مبرا دانسته و عوامل دیگری را دخیل می دانیم و شاید دهها دلیل برای آن بشمریم. ولی تا وقتی همه ما خودمان را علت این قبیل مشکلات ندانیم و اقدامی برای اصلاح خودمان نکنیم، حل نخواهند شد.
چون نیک نظر کرد پر خویش در آن دید
گفتا زچه نالیم که از ماست که بر ماست!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
16
0
برای حل این مشکل هزینه آزادسازی مدرک و خروج از کشور رو برای نخبگان دانشگاهی رو کمرشکن کنن که دیگه کسی فکر خروج از کشور برای تعالی رو هم نمیکنه!
ناشناس
Germany
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
9
پست های مدیریتی کلان و حتی غیرکلان مختص افراد خاصی هست که گزینش ویژه ای روی آنها انجام می شود. بنابراین به نخبه ها نمیرسه و به همین علت در همه سطوح مشکل داریم
مرتضی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
10
با سلام خدمت همه دوستان و تشکر فراوان از عصر ایران، باید عرض کنم که به دلیل وجود و اشاعه شدید فساد در دوایر، طبیعی است که از حضور افراد باهوش به منظور کتمان هرچه بهتر حقایق جلوگیری شود و بالطبع این افراد پس از رانده شدن جذب سایر کشورها میشوند ولی یادمان باشد که همه افرادی که به خارج میروند با هوشها و مستعد هانیستند.
افرادی که مال مردم راخورده اند نیز قبل اینکه فسادشان رو شود به خارج میروند و با پولهای مسروقه زندگیهای ایده آل برای خود می سازند.
مسئولین محترم، اگر مملکت آباد میخواهیم باید فساد ستیزی را در سرلوحه کار خود قراردهیم
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
8
بحث مدیریت دردستگاهها یکطرف بحث نارضایتی کارمندان بدلیل نابرابری در حقوق وکمی حقوق که هرچه مدیر می بافد پنبه می شود یک طرف دیگه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
6
مطلب خیلی خوبی بود
hajipour
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
5
خبر عالی بود
واقع بين
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
5
چيزي كه وجود ندارد مديرت است نابساماني به حد اشباه رسيده هيچگونه امينت شغلي روحي تفريحي اجتماعي ووو... وجود ندارد كشور بيمار است بيمار و اين دستخوش مديران نا لايق است !!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
5
آقا نخبه کم آوردیم وارد می کنیم. اونم از چین
بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند تصاویری از حملات هوایی اسرائیل به یمن (فیلم) در باب حقوق بومی ها دادستان گنبدکاووس : بزرگترین قمارخانه شرق گلستان پلمب شد امام جمعه کرج : باید بررسی شود چه کسانی دنبال این هستند که فضای مجازی بدون کنترل در اختیار همه قرار گیرد تصاویر دیده نشده از بیماری کبد از کبد چرب تا کبد فیبروز (فیلم) انتقاد کاظم صدیقی از فضای مجازی ؛ امروز اسلحه دشمن با وجود شبکه های مجازی، جنگ نرم است تلاوت فوق العاده‌ای از مصطفی غلوش در ایران: سوره الرحمن (فیلم) وزارت بهداشت : مازوت سوزی سلامت مردم را تهدید می کند گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت