۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۰
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۵۸۲۳۹۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۲ - ۰۷-۱۰-۱۳۹۶
کد ۵۸۲۳۹۲
انتشار: ۱۵:۲۲ - ۰۷-۱۰-۱۳۹۶

مدیرعامل منطقه آزاد قشم: بادگیری های جزیره احیا شوند

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: بادگیرها که یک اثر فرهنگی با قدمت تاریخی در بندر لافت است باید به عنوان هویت جزیره قشم از نظر معماری احیا شود.

به گزارش ایرنا، حمیدرضا مومنی در جلسه تودیع و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان منطقه آزاد قشم افزود: معماری جزیره قشم تا کنون مورد غفلت واقع شده است و برخی از کشورها در حوزه خلیج فارس از این غفلت استفاده کرده اند و قصد دارند معماری و فرهنگ بادگیرها را مصادره کنند.

بادگیرها در اقلیم گرم و مرطوب جنوب در شهرهایی مانند بندر عباس، بندر لنگه، قشم، بوشهر و اقلیم گرم و خشک نواحی مرکزی مانند کرمان، نایین، یزد، طبس، کاشان، سمنان، اصفهان مشاهده می شود.

بادگیر معمولاً چهارگوش است و در دیوارهای چهارگانه آن چند سوراخ تعبیه شده‌است. درون بادگیر با تیغه‌ها و جدارهایی که از خشت یا چوب و خشت ساخته شده‌است، به چند بخش تقسیم می‌شود.

هوا از بادگیرهای خانه به داخل کشیده می شود و با عبور از تشت‌های آبی که درون بادگیرها تعبیه شده، خنک و سبک می شود و به داخل خانه می رود.

  باید گردشگران جذب فرهنگ بومی قشم شوند

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: با توجه به این که جزیره قشم هدف گردشگری است باید توجه داشت که فرهنگ بومی این جزیره در فرهنگ گردشگران ذوب نشود.

وی افزود: با توجه به اینکه در سال های گذشته استراتژی و کار محوری در حوزه هنر و فرهنگ در قشم انجام نشده است جامعه بومی به جای جذب جمعیت ورودی در حال ذوب شدن در این جمعیت است.

مومنی ادامه داد: پیش بینی می شود امسال در ایام نوروز یک میلیون نفر وارد جزیره قشم شوند که باید برنامه ریزی شود تا جامعه بومی بر جمعیت گردشگر تاثیر گذار باشد.

جزیره قشم سالانه پذیرای پنج میلیون گردشگر داخلی و خارجی است. در 25 روز ابتدایی امسال بیش از 642 هزار نفر از این جزیره دیدن کردند.

آبرسانی به روستاهای جزیره قشم

وی ادامه داد: امروز ماموریت جدیدی در قشم وجود ندارد و تا کنون فعالیت های مغفول مانده در سال های قبل در حال انجام است که ایجاد جاده و آبرسانی به روستاها از جمله آن است.

مومنی تصریح کرد: در ابتدای دولت یازدهم تنها به سه روستای جزیره قشم آبرسانی شده بود و در حال حاضر فقط سه روستا آبرسانی نشده اند.
شهرستان قشم در حال حاضر دارای 65 روستاست. بنابر آمار نفوس و مسکن سال گذشته، 93 هزار و 790 نفر جمعیت روستایی این شهرستان را تشکیل می دهند.

رشد 2،5 برابری قبول شدگان در کنکور سراسری در قشم

رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم گفت: در حوزه آموزش، سلامت و اشتغال جوانان فعالیت های بسیاری باید انجام بگیرد زیرا ثابت شده است که جوانان این جزیره دارای استعداد هستند.

وی افزود: سال گذشته 10 میلیارد ریال به آموزش و پرورش شهرستان قشم کمک شد و در اثر آن آمار قبول شدگان در دانشگاه های سراسری با رشد 2،5 برابری به 42 نفر رسید.

35 هزار دانش آموز در 310 مدرسه در شهرستان قشم مشغول به تحصیل هستند. یک هزار و 300 آموزگار جامعه فرهنگیان قشم را تشکیل می دهند.

مومنی ادامه داد: در زمینه ورزش نیز استعدادها بسیار است که باید بروز پیدا کند و ارتقاء وضعیت جسمی جوانان باید جزء برنامه های اداره کل ورزش و جوانان باشد.

بازگشت به شبکه جهانی ژئوپارک ها

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم اظهار کرد: برای عضویت دوباره در شبکه جهانی ژئوپارک ها مشکلات و موانع بسیاری وجود داشت که با همت مدیران این مجموعه و انجام یک کار گروهی این مشکلات برطرف شد و این مهم تحقق یافت.

وی افزود: قشم یک مزیت بین المللی است و امروز باعث افتخار است که این جزیره پس از حذف شدن، به شبکه جهانی ژئوپارک ها برگشت و کارت سبز را اخذ کرد.
مومنی ادامه داد: نشست آموزشی بین المللی ژئوپارک ها در بهمن ماه سال جاری و با حضور مسئولان 35 ژئوپارک جهان در قشم برگزار می شود.

ژئوپارک جهانی قشم با وسعتی بالغ بر 30 هزار هکتار در غرب جزیره قشم واقع شده است که از شرق به روستای طبل و سلخ، از غرب به روستای گوری و کانی، از شمال به ساحل شمالی و از جنوب به ساحل جنوبی محدود می شود.

ژئوپارک جهانی قشم به عنوان اولین و تنها ژئوپارک خاور‌میانه در سال 1385 در یونسکو به ثبت شبکه ‌جهانی ژئوپارک‌ ها رسید اما پس از 6 سال در دی ماه 1391 به دلیل ایجاد نشدن معیارهای ثبت جهانی، از فهرست یونسکو خارج شد. این ژئوپارک در دویست و یکمین نشست ژئوپارک‌های یونسکو به تاریخ پانزدهم اردیبهشت ماه سال جاری در فرانسه کارت سبز دریافت کرد و دوباره جهانی شد.

ژئوپارک‌ها محوطه‌هایی است که نشانگر تنوع عظیم زیستی و زمین‌شناختی کره زمین هستند. ژئوپارک‌های جهانی یونسکو، مناطقی هستند که از طریق برنامه‌های اجرا شده توسط جوامع محلی به‌ منظور تقویت توسعه پایدار منطقه‌ای، تنوع زمین‌شناختی را ترویج می‌کنند. این محوطه ها همچنین به ارتقای آگاهی از تغییر اقلیم و بلایای طبیعی و همچنین پایش این پدیده‌ها کمک کرده و بسیاری از آنها امکان تدوین راهبردهای کاهش خطر بلایای طبیعی را برای جوامع محلی فراهم می‌کنند.

در این مراسم علیرضا کمساری به عنوان مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان منطقه آزاد قشم معرفی و از زحمات سید مهدی موسوی اجاق تقدیر شد.

در این آیین همچنین از زحمات جعفر قدیری در اداره کل مدیرکل ورزش و جوانان سازمان منطقه آزاد قدردانی شد و صابر قهرمانی مدیریت این اداره کل را بر عهده گرفت.

علیرضا امری کاظمی نیز در این جلسه به عنوان مدیر جدید ژئوپارک قشم معرفی و از خدمات حمیدرضا محسن پور تقدیر به عمل آمد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هرمز، هنگام و لارک با حدود 150 هزار نفر جمعیت در جنوب استان هرمزگان واقع است.

برچسب ها: قشم ، بادگیر
ارسال به دوستان
رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس) ۶ غذای دریایی سرطان‌زا(اینفوگرافی) زندگی جذاب عشایر بام جهان (+عکس) ماست با عسل چه خاصیتی دارد ؟ ؛ فواید خوردن ماست و عسل درمان کمردرد با نشاندن «خرس» روی کمر بیمار! (عکس) تویوتا روی تولید موشک سرمایه‌گذاری می‌کند! اولین دمپایی طراحی‌شده با هوش مصنوعی تولید شد(+عکس) اگر قصد ترک قند و شکر را دارید، این راهکارها را بخوانید بهشت‌های مالیاتی و مقاصد مقرون‌به‌صرفه/ انتخاب برتر مهاجران در سال ۲۰۲۵ کجاست؟