۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۸۴۰۵۸
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۵ - ۱۶-۱۰-۱۳۹۶
کد ۵۸۴۰۵۸
انتشار: ۰۷:۱۵ - ۱۶-۱۰-۱۳۹۶

محمد هاشمی: دولت روحانی نمی‌تواند معجزه کند

عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حسن روحانی در شرایطی دولت را تحویل گرفت که وضعیت کشور از جهات مختلف خیلی بد بود، رشد اقتصادی منهای پنج درصد بود، بیکاری سر به آسمان می‌زد، اشتغال‌زایی وضعیت بدی داشت و بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیل بود که درست کردن این‌ها به سرمایه نیاز دارد و با شعار نمی‌توان کار اقتصادی کرد.

به گزارش ایسنا، محمد هاشمی شامگاه جمعه (۱۵ دی) با حضور در برنامه "دستخط" در شبکه تهران با بیان این‌که درگذشت آیت‌الله هاشمی برای ما خیلی سخت بود، گفت: تحمل فراق ایشان مشکل است، به‌خصوص که من بعد از انقلاب با ایشان بسیار مانوس بودم و در این هشت سال گذشته هم، با قبول مسئولیت دفتر ایشان هر روز با هم بودیم.

وی با اشاره به خاطراتش از روزهای آخر عمر مرحوم هاشمی رفسنجانی، اظهار کرد: ایشان روزهای آخر به آن معنا نه مریض بود، نه مشکلی داشت. بنابراین درگذشت‌شان برای ما خیلی ناگهانی و باورنکردنی بود و همان روز یکشنبه صبح که به مجمع آمدند، اتفاقا بسیار سرحال بودند. در جلسه مطالب مهمی را مطرح کردند.

وی افزود: ببینید! آقای هاشمی یکی از شخصیت‌های کم‌نظیر نظام جمهوری اسلامی ایران بود و وقتی این حادثه رخ داد، به طور طبیعی عده‌ای می‌خواستند از این حادثه سوءاستفاده کنند و ما هم چون به ایمان و اعتقاد آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به نظام واقف بودیم و می‌دانستیم ایشان همه زندگی‌اش و آبرو و عزتش را در این راه هزینه کرده است، گفتیم که نباید به گونه‌ای حرکت شود که بدخواهان از ارتحال ایشان سوءاستفاده کنند یا این موضوع باعث تفرقه و تشنج شود.

هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا بین او و برادر مرحومش سابقه‌ی ایجاد بحثی وجود داشته یا خیر؟، گفت: هیچ‌گاه چنین چیزی نبود. ایشان اصولا در خانواده نسبت به من یا برادران دیگر یا اعضای دیگر خانواده بحثی نداشتند و با تکریم نسبت به خواهران و برادران خود رفتار می‌کردند و فوق‌العاده در این مسائل حساس بودند.

عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نظرات سیاسی مرحوم هاشمی رفسنجانی، گفت: ایشان معتقد بود که نه سیستم سرمایه‌داری و نه سیستم کمونیستی جوابگو نیستند و یک نظام مشترک بین این دو است که جوابگو خواهد بود.

وی با تاکید بر این‌که مرحوم هاشمی بعد از پایان دوران زندان در زمان شاه، ممنوع الخروج نبود، اظهار کرد: ایشان در زمان شاه ممنوع‌الخروج نبودند، ولی وقتی از سفری به آمریکا که برای دیدار با من انجام شد، بازگشتند تا پیروزی انقلاب در زندان بودند و به نظرم، خروج ایشان از کشور هم قاچاقی بود، چون بعد از بازگشت، ایشان را زندان انداختند تا زمانی که انقلاب پیروز شد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مخالف کار اقتصادی فرزندانش است؟ گفت: من مخالف کار اقتصادی نیستم، ولی اگر مثلا کسی بخواهد از رانت استفاده کند یا آن‌چه بین برخی معروف است، با آن مخالف هستم.

هاشمی در تحلیل خود از وضعیت اقتصادی جامعه، اظهار کرد: از جهت اقتصادی افراد نیازمند در جامعه ما زیاد هستند. کسانی هستند که میلیاردها ثروت دارند و امکانات عجیب و غریبی برای خودشان دارند و کسانی هم هستند که در فقر مطلق قرار دارند؛ این یعنی فاصله طبقاتی در کشور بسیار زیاد شده است. البته از نظر علمی اطلاعات من کم است، اما آنچه که از واقعیات اجتماعی در صحنه و میدان مشاهده می‌شود، مراجعات و گزارش‌هایی که می‌بینیم، وضعیت مطلوبی نداریم.

وی درباره وضعیت فرهنگی کشور هم گفت: وضعیت فرهنگی هم فاصله زیادی با فرهنگ اسلامی دارد و متاسفانه الان می‌بینیم که جدایی خانواده‌ها و نرخ طلاق چگونه است. در واقع وضعیت کنونی ناهنجار است. یک موضوع در این زمینه بحث لقمه‌ی حرام است که از قدیم در فرهنگ ما بوده است، ممکن است خیلی‌ها ندانند لقمه آن‌ها حرام است. مثلاً اگر من در اداره‌ای از وقت خود بزنم، این یک مشکل است.

هاشمی در تحلیل وضعیت دولت حسن روحانی، اظهار کرد: دولت آقای روحانی نمی‌تواند معجزه کند، روحانی در شرایطی که دولت را تحویل گرفت، وضعیت کشور از جهات مختلف خیلی بد بود، رشد اقتصادی منهای پنج درصد بود، بیکاری سر به آسمان می‌زد، اشتغال‌زایی وضعیت بدی داشت و بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیل بود که درست کردن این‌ها به سرمایه نیاز دارد و با شعار نمی‌توان کار اقتصادی کرد.

وی افزود: برآوردی که در دولت آقای روحانی در سال گذشته شده بود، این بود که اگر بخواهیم به این تعداد شغل برسیم، به پنجاه میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز است و این میزان را از سه طریق می‌توان تامین کرد، یا بخش خصوصی بیاید یا دولت خود سرمایه‌گذاری کند، یا جذب سرمایه‌ خارجی داشته باشد. اما نه بخش خصوصی به این قدرت رسیده است و نه زمینه لازم برای جذب سرمایه خارجی فراهم کرده‌ایم و نه دولت چنین بودجه‌ای دارد و در نتیجه وضع همین می‌شود.

عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که آیا مرحوم هاشمی در اواخر عمر انتقاداتی نسبت به عملکرد اقتصادی دولت داشت؟، گفت: من این را از آقای هاشمی نشنیده‌ام و نمی‌دانم. برخی افراد این جمله را از قول آقای هاشمی گفته‌اند، اما من شخصاً از ایشان نشنیده‌ام و این را مستند نمی‌دانم.

وی با بیان این‌که مناظرات انتخابات ۹۶ بسیار بد بود، گفت: مناظره‌ها واقعاً چیزی برای نظام اسلامی جا نگذاشت. در مناظره‌ها مسئولین دزد، قاتل، دروغگو بودند و هجمه‌ای که به نظام شد، هیچ‌گاه از سوی دشمن نشده بود.

محمد هاشمی رفسنجانی در توضیح دلیلش برای خروج از حزب کارگزاران، گفت: کارگزاران به جبهه تبدیل شده است و یک حزب سیاسی نیست و اخیراً به تدریج در شورای مرکزی حزب ترکیب به شکل جبهه شد، دیگر حزب نبود. من هم چون طرفدار حزب بودم، با جبهه نخواستم کار کنم.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا سمت‌هایی را که سیدمحمد خاتمی در دولت دوم خرداد پیشنهاد کرده بود را قبول نکرد؟، گفت: علاقه‌مند خدمت به مردم بودیم، ولی در مجموع شرایط را مناسب نمی‌دیدم. چون من معاون اجرایی بودم و در معاونت اجرایی می‌توانستم خدمت کنم و مسلط به کارم بودم. معاونت اجرایی را منحل کردند. من هم پیام این را گرفتم و گفتم انحلال معاونت اجرایی برای این است که من نباشم. وگرنه دلیلی نداشت معاونت اجرایی را منحل کنند.

وی افزود: بعد از آن در دولت آقای خاتمی ریاست هواپیمایی کشوری، تامین اجتماعی و نیز وزارت کار به من پیشنهاد شد اما شخصاً کاری که بدهند را می‌سنجم و اگر توانایی آن را در خودم احساس نکنم، نمی‌پذیرم.

هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا سریال‌های صداوسیما را می‌بیند؟، اظهار کرد: سریال‌ها را خیلی نمی‌بینم چرا که چندتایی که دیدم متوجه شدم که کیفیت خیلی پایین آمده و نوع پوشش‌هایی که در تلویزیون ظاهر می‌شود، آرایش مویی که وجود دارد و دیالوگ‌هایی که مطرح می‌شود و نوع ارتباطاتی که هست، از نظر فرهنگ‌سازی، فاصله از فرهنگ اسلامی است.

وی در پایان گفت: زمانی در دولت و یا در حاشیه مجمع بود که به آقای لاریجانی{رییس وقت صداوسیما} گفتم که شما چرا این‌ها را پخش می‌کنید؟ گفتند، اگر این‌ها را پخش نکنیم مردم به سمت کانال‌های دیگر می‌روند. یعنی بین بد و بدتر، گزینه بد را انتخاب کردند و من گفتم رسالت اسلامی ما این نیست. ما باید متاع خودمان را عرضه کنیم، حالا هر کسی این متاع را می‌خواهد بیاید، اما این‌که متاع دیگران را بدهیم که مردم سراغ دیگری نروند، درست نیست.

ارسال به دوستان