۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۸۶۸۷۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۲۷-۱۰-۱۳۹۶
کد ۵۸۶۸۷۴
انتشار: ۱۵:۴۵ - ۲۷-۱۰-۱۳۹۶

هم‌ پیمانی 20 کشور جهان برای تشدید تحریم کره شمالی

وزیر خارجه آمریکا در عین حال گفت که "تهدید کره شمالی" در منطقه و جهان رو به افزایش است و هشدار داد که "اگر حکومت کره شمالی راه تعامل، گفتگو و مذاکره را در پیش نگیرد ممکن است باعث به جریان افتادن گزینه دیگری شود." او گفت که در نهایت، بهترین گزینه برای کره شمالی انتخاب مذاکره برای حل بحران کنونی است.

بیست کشور جهان متعهد شده‌اند که برای وادار کردن کره شمالی به کنار گذاشتن برنامه تسلیحات هسته‌ای و موشکی خود تحریم‌های شدیدتری را علیه این کشور به اجرا بگذارند.

به گزارش بی بی سی، نشست یک روزه مقامات و نمایندگان بیست کشور عضو ائتلاف بین‌المللی در جنگ کره به میزبانی ایالات متحده و کانادا در ونکوور، کانادا برگزار شد و هدف از آن یافتن راه‌هایی برای افزایش هرچه بیشتر فشار بر حکومت کره شمالی و کیم جونگ اون، رهبر آن کشور بود.

جنگ کره در سال ۱۹۵۰ با حمله نیروهای کره شمالی به جنوب به منظور دستیای به "وحدت دو کره" آغاز شد. در این جنگ، یک ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا و با تایید سازمان ملل حمایت از کره جنوبی را برعهده داشت و اتحاد شوروی سابق و جمهوری خلق چین کره شمالی حامیان کره شمالی بودند. جنگ کره در سال ۱۹۵۳ با توافقنامه ترک مخاصمه پایان یافت اما هنوز بین ایالات متحده و کره جنوبی با کره شمالی معاهده نهایی صلح امضا نشده است.

رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در سخنانی در نشست ونکوور با تاکید بر غیرقابل قبول بودن تبدیل کره شمالی به یک قدرت اتمی، هشدار داد که در صورتیکه آن کشور به مذاکره برای خلع سلاح اتمی تن در ندهد، احتمال "واکنش نظامی" را نباید نادیده بگیرد.

در حالیکه برخی منابع خبری گفته‌اند که در میان مقامات آمریکایی موضوع احتمال عملیات نظامی تنبیهی پیشگیرانه علیه کره شمالی، از جمله حمله به تاسیسات اتمی آن کشور مورد بحث بوده اما آقای تیلرسون از تایید این گزارش‌ها خودداری ورزید. او در گفتگو با خبرنگاران گفت که مایل نیست درباره موضوعی اظهار نظر کند که شورای امنیت ملی و رئیس جمهوری آمریکا هنوز درباره آن تصمیمی نگرفته‌اند.

وزیر خارجه آمریکا در عین حال گفت که "تهدید کره شمالی" در منطقه و جهان رو به افزایش است و هشدار داد که "اگر حکومت کره شمالی راه تعامل، گفتگو و مذاکره را در پیش نگیرد ممکن است باعث به جریان افتادن گزینه دیگری شود." او گفت که در نهایت، بهترین گزینه برای کره شمالی انتخاب مذاکره برای حل بحران کنونی است.

شرکت‌کنندگان در نشست ونکوور در بیانیه پایانی خود تاکید کردند که قبل از هرچیز لازم است اطمینان حاصل شود که تحریم‌های شورای امنیت علیه کره شمالی به طور کامل از سوی تمامی کشورهای جهان رعایت می شود و افزودند که در عین حال باید "تصمیمات دیگری برای وضع تحریم‌های یکجانبه و اقداماتی فراتر از مصوبات شورای امنیت مورد بررسی قرار گیرد." در این بیانیه آمده است که چین و روسیه نیز باید درک کنند که ملزم به رعایت کامل تمامی تحریم‌های بین‌المللی هستند. برخی منابع غربی این دو کشور را متهم کرده‌اند که تحریم‌های بین‌المللی را به طور کامل به اجرا نمی‌گذارند.

 

وزیر خارجه آمریکا به خصوص لزوم نظارت کامل کشورهای شرکت‌کننده برای جلوگیری از حرکت کشتی‌های تجاری "تحریم‌شکن" به سوی کره شمالی را یادآور شد و افزود که باید به کره شمالی تفهیم شود که "هر تخلف جدیدی، تبعات جدیدی در پی خواهد داشت." اخیرا نیروی دریایی کره جنوبی دو کشتی حامل نفت قاچاق برای کره شمالی را توقیف کرد.

اجرای مصوبات شورای امنیت سازمان ملل در مورد تحریم یک کشور برای تمامی کشورهای عضو سازمان ملل الزام‌آور است و معمولا قطعنامه‌های شورا در این زمینه از تمامی کشورهای جهان می‌خواهد به هر نحو ممکن برای اجرایی شدن این تحریم‌ها و جلوگیری از نقض آنها تلاش کنند.

در واکنش به برگزاری این نشست، روزنامه دولتی چاینا دیلی، چاپ پکن، نشست ونکوور را مورد انتقاد قرار داد و گفت که چنین جلساتی می‌تواند غیرسازنده باشد. همچنین وزیر خارجه چین گفت که همه کشورهای جهان باید در صدد کاهش تنش باشند و اظهار داشت که "تاریخچه این مناقشه نشان می‌دهد که هرگاه تنش فروکش کرده، مداخله یا اقدامی صورت گرفته که به تشدید آن منجر شده است."

در پایان نشست ونکوور قرار شد یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا به پکن سفر کند و مقامات چینی را در جریان مذاکرات این نشست قرار دهد.

حکومت کره شمالی همواره ایالات متحده را به توطئه برای اشغال آن کشور متهم کرده و دلیل آن را خط مشی مستقل خود قلمداد کرده و گفته است که برای دفاع از خود، به اسلحه هسته‌ای و موشکی نیاز دارد. در مقابل، جامعه جهانی اتمی شدن کره شمالی را تهدیدی برای صلح دانسته و شورای امنیت سازمان ملل تحریم‌های گسترده ای را علیه آن کشور به اجرا گذاشته است.

به گفته سازمان‌های امدادرسانی بین‌المللی، مدیریت نادرست اقتصادی و فشار تحریم‌ها همراه با قطع کمک خارجی اکثر مردم کره شمالی را در شرایط بسیار دشواری قرار داده هرچند مقامات کره شمالی گفته‌اند که مردم آن کشور برای حفظ دستاوردهای هسته‌ای و موشکی حکومت خود مایل به قبول هر گونه دشواری هستند.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۷
1
0
بیچاره مردم کره شمالی.