۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۹۰۵۶۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۹ - ۱۴-۱۱-۱۳۹۶
کد ۵۹۰۵۶۳
انتشار: ۱۴:۴۹ - ۱۴-۱۱-۱۳۹۶
مصرف 90 درصد منابع آب تجدید پذیر در ایران

برای نسل های بعدی و چرخه طبیعت آبی باقی نگذاشتیم

بومی که90 درصد منابع آب تجدید پذیر خود را مصرف کند همواره در تعادل به سر می برد، این میزان مصرف تا 40 درصد قابل تحمل است، اگر میزان مصرف در بومی به 60 درصد برسد وارد بحران آبی می شود ؛ ما هم اکنون در ایران 90 درصد منابع آب تجدید پذیر خود را مصرف می کنیم. به عبارت دیگر ما برای چرخه حیات طبیعت و نسل های بعدی آبی باقی نگذاشته ایم.
تحلیل موسسه بین المللی سیاست پژوهی غذا نشان می دهد چنانچه وضعیت بارندگی ها و مصرف آب به همین منوال پیش رود تا سال 2050 میلادی بیش از 4.8 میلیارد نفر(بیش از نیمی از مردم جهان)، حدود نیمی از تولید غله جهان و 45 درصد از تولید ناخالص داخلی (63 تریلیون دلار)معادل 1.5 برابر اقتصاد امروز مورد تنش آبی قرار خواهند گرفت. 

این گزاشر اگرچه نشان می دهد که بحران آبی تنها محدود به ایران نیست اما آنگونه که کارشناسان حوزه آب می گویند شرایط در کشور ما به مراتب نگران کننده تر است . ایران نه تنها در زیست بوم خشک و نیمه خشک  قرارگرفته  بلکه سرانه مصرف آب در آن جتی چندین برابر کشورهایی است که بحران آبی ندارند. 

رییس سابق کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران، می گوید: کشور ما در جایی از کره زمین قرار گرفته که بارش ها در آن یک سوم و تعریق و تبخیر در آن 3 برابر متوسط جهانی است. 

او با بیان اینکه بخش دیگری از خشکسالی به تقویم بستگی دارد، توضیح داد: میزان بارش ها در ایران همواره کمتر از استانداردهای جهانی بوده اما در برخی از سال ها این سطح بارندگی ها در مقایسه با دوره های مشابه قبلی کمتر و در برخی از مواقع بیشتر است. به عنوان مثال سطح بارندگی ها نسبت به سال گذشته کاهش حدود 60 درصدی را تجربه می کند که از وضعیت بحرانی منابع آبی کشور حکایت می کند.

سوء برداشت عامل سوم بحران منابع آب در ایران است که به اذعان این کارشناس منابع آب خطرناک تراز دو عامل دیگر است. کریمی پور می گوید: بومی که90 درصد منابع آب تجدید پذیر خود را مصرف کند همواره در تعادل به سر می برد، این میزان مصرف تا 40 درصد قابل تحمل است، اگر میزان مصرف  در بومی به 60 درصد برسد وارد بحران آبی می شود ؛ ما هم اکنون در ایران 90 درصد منابع آب تجدید پذیر خود را مصرف می کنیم . این بدین معناست که ما برای چرخه حیات طبیعت و نسل های بعدی آبی باقی نگذاشته ایم.

او با اشاره به احداث کارخانه های آب بر در مناطق خشک  و نیکه خشک ایران، گفت: 20 درصد تولید ناخالص ملی در نواحی کم آب یا درگیر با خطر کم آبی تولید می شود . شاید این میزان تولید و اشتغال زایی در نگاه ابتدایی بسیار پسندیده به نظر رسد اما حالا که چندین سال از احداث این کارخانه ها گذشته ، به دلیل بحران آب تولید در این مناطق غیر ممکن یا غیر اقتصادی شده است. 

مشاور سابق رییس اتاق بازرگانی ایران  با  اشاره به این نکته که طبق پیش بینی سازمان ملل تا سال 2025 حدود 60 درصد مردم جهان با تنش آبی روبرو می شوند، ادامه داد : این بحران در کشور ما به مراتب جدی تر است  و باید تا بیشتر از این دیر نشده تحولات اساسی در حکمرانی منابع آب صورت گیرد .نباید فراموش کرد که بخش آب با سایر عرصه های توسعه ای کشور همچون کشاورزی ، صنعت، سیاست، اجتماع و فرهنگ ارتباط تنگاتنگ دارد و نمی توان نگاه مجزایی به آنها داشت . 
برچسب ها: منابع آبی ، پول نیوز
ارسال به دوستان
دوربین دنده عقب ۷۰ سال قبل اختراع شد! (+عکس) سفر به عصر قاجار؛ از روزهای «سلام» تا وقتی «انقراض» به یک قدمی رسید(عکس) سقوط مرگبار یک کودک از ساختمانی مرتفع (فیلم) ۱۰ گل فراموش نشدنی دیوید بکام (فیلم) تقویت سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل با قرارداد ۵۵۰ میلیون دلاری صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم)