۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۹۲۸۰۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۲ - ۲۵-۱۱-۱۳۹۶
کد ۵۹۲۸۰۶
انتشار: ۱۰:۲۲ - ۲۵-۱۱-۱۳۹۶

تلاش برای یافتن پیکردیگر خدمه کشتی سانچی ادامه دارد

گروه تجسس به عمق ۱۱۵ متری راه یافتند و در حال بررسی شرایط برای ورود به ساختمان کشتی هستند

هواپیمای حامل پیکر محمد کاوسی تکاب، کاپیتان مجید نقیان و میلاد آروی جانباختگان حادثه نفتکش سانچی ساعت ۵ و ۱۰ دقیقه بامداد چهارشنبه وارد فرودگاه امام خمینی (ره) و پس از حضور اعضای خانواده آنان و مقامات مسوول مراسم تشییع این پیکرها برگزار شد.

به گزارش ایسنا، علی ربیعی وزیر کار، عباس آخوندی وزیر راه، احمد مقیمی رئیس هیات مدیره شرکت ملی نفتکش، سیروس کیان ارثی مدیرعامل شرکت ملی نفتکش، جمشید تقی زاده مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، ابراهیم صادقی فر معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر کار، روزبه کردونی دستیار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور حقوق شهروندی، اعضای هیات مدیره شرکت ملی نفتکش، محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و کشتیرانی در مراسم استقبال از پیکر جانباختگان نفتکش سانچی حضور داشتند.

کیان ارثی در این مراسم با بیان اینکه برای یافتن پیکر دیگر خدمه سانچی، گروه تجسس به عمق ۱۱۵ متری راه یافتند و در حال بررسی شرایط برای ورود به ساختمان کشتی هستند، گفت: آلودگی شدید در منطقه شرایط را برای ورود به داخل کشتی بسیار مشکل کرده اما امید برای یافتن پیکر دیگر خدمه کشتی غرق شده همچنان وجود دارد. در صورت پایداری شرایط آب و هوایی عملیات تجسس پیگیری خواهد شد.

وی با بیان اینکه شرایط آلایندگی و زیست محیطی محل غرق شدن سانچی شرایط ویژه ای است و وضعیت آب و هوا به گونه ای است که تجسس را با سختی رو به رو کرده است، گفت: غواص ها نیز در این شرایط به سمت کشتی حرکت می کنند و حتی تاکنون توانسته‌اند بخش‌هایی از مخازن سوخت کشتی را که نشت می کرد مهار کنند. با این حال این عملیات کار زمان بری است و غواص ها با توجه به عمق زیاد محل غرق شدن مدت کوتاهی می‌توانند زیر آب بمانند و پس از خارج شدن از آب ۴۸ ساعت در کپسول‌های ویژه‌ای که شرایط فشار بدن آنها را به وضعیت نرمال برمی گرداند، استراحت می کنند و دوباره پس از آن تجسس از سر گرفته می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش اظهار افزود: به دلیل شدت انفجار شکل ظاهری کشتی دفورمه شده و تغییر شکل یافته است که ورود به آن را سخت کرده است. با این حال گروه غواصی در تلاشند تا اتاقک ها و کابین های سانچی را بررسی کنند تا ببینند آیا پیکر خدمه در این اتاقک ها هست یا خیر.

وی درباره  وضعیت بررسی اطلاعات سانحه نیز تصریح کرد: هم شرکت‌های بیمه گر دو کشتی ایرانی سانچی و چینی کریستال در حال بررسی سانحه هستند و هم چهار کشور ذینفع این قضیه بر اساس تفاهم نامه ای که امضا کرده اند در حال رمزگشایی جعبه سیاه هستند.

کیان ارثی در خصوص تعیین مقصر این سانحه گفت: در حال حاضر امکان پیش داوری وجود ندارد و تا زمانی که اطلاعات جعبه سیاه رمزگشایی نشود نمی توان مقصر را تعیین کرد. مشاوران بین المللی نیز در حال بررسی سانحه هستند و به محض اعلام نتایج اطلاع رسانی خواهد شد.

به گفته کیان ارثی جعبه سیاه هر دو کشتی در اختیار چهار کشور ذینفع است و از ایران نیز سازمان بنادر و دریانوردی این دو جعبه سیاه را در اختیار دارد. همچنین با پرسنل کشتی کریستال مصاحبه شده که در نهایت با اطلاعات به دست آمده از جعبه سیاه جمع بندی شده و به صورت بسته اطلاعاتی مجددا بررسی خواهد شد. زمان اعلام نتایج نیز در اختیار سازمان بنادر و دریانوردی است.

وی درباره اینکه آیا به پیکر سایر خدمه نیز دسترسی خواهیم یافت یا خیر، افزود: تلاش می شود به پیکر این شهدا دست یابیم همه ما ایرانی ها امیدوار به رسیدن به پیکرها هستیم اما از نظر کارشناسی شرایط  کار بسیار سخت است.

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش در خصوص رسیدگی به خانواده شهدای سانچی تصریح کرد: شرکت نفتکش تمام تلاش خود را خواهد کرد تا خانواده های شهدا به حق و حقوق بین المللی خود دست یابند همچنین بیمه حوادث این شهدا هنوز به خانواده ها پرداخت نشده است و هر گاه مسائل بین المللی مشخص شود وضعیت بیمه آنها نیز تعیین خواهد شد. ضمن اینکه در حال حاضر تمام هزینه های مربوط به انجام آزمایش های دی ان ای و انتقال پیکر این سه شهید به کشور توسط شرکت بیمه گر پرداخت شده است.

بر اساس این گزارش، ١٦دی ماه یک نفتکش ایرانی به نام سانچی با یک کشتی فله بر چینی تصادف کرد که باعث حریق و در نهایت غرق شدن نفتکش شد، از ٣٢پرسنل مفقود شده این نفتکش فقط پیکر سه دریانورد پیدا شد.

مراسم تشییع این جانباختگان با حضور مردم و نمازگزاران پس از برگزاری نماز جمعه از مصلای امام خمینی(ره) برگزار می شود.

برچسب ها: خدمه ، سانچی
ارسال به دوستان