۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۹۵۳۰۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۹ - ۰۷-۱۲-۱۳۹۶
کد ۵۹۵۳۰۶
انتشار: ۱۱:۴۹ - ۰۷-۱۲-۱۳۹۶

مدیرعامل بانک صادرات: شایعه ورشکستگی هرگز درست نیست، هرگز!

بزودی باقی مانده سهام بانک در سرمایه گذاری غدیر و چند شرکت پتروشیمی را می فروشیم. غیر از سهام کارگزاری صادرات، صرافی و تامین سرمایه سپهر هم در سهم دیگری به صورت مدیریتی نمی مانیم.

مدیرعامل بزرگترین بانک پذیرفته شده در بازار سهام به آخرین شایعات و گمانه زنی ها درباره «وبصادر» پاسخ داد و از شرایط امید بخش این نهاد پولی-بانکی خبر داد.

حجت اله صیدی در حاشیه برگزاری مجمع روز شنبه بانک صادرات ایران که با موضوع انتخاب اعضای هیات مدیره، برگزار شده بود با خبرنگار بورس ٢۴ سخن می گفت، در برابر شایعه ورشکستی این بانک اعلام کرد : بکاربردن این واژه، برای بزرگترین بانک بورسی با بیش از ٢۴٠٠ شعبه و باجه و ١۵٠٠ هزار میلیارد تومان دارایی و ٢٢ شعبه و سرپرستی بین المللی، ۴۵ میلیون مشتری و ٧٢ میلیون کارت بانکی صادر شده و از همه مهمتر برند بسیار معتبر آن، کارشناسی نیست و انطباقی با واقعیات ندارد.

من قبل از این که مدیرعامل بانک صادرات شوم از بیرون که اخبار و شایعات را دنبال می کردم قدری نگران این بانک بودم و تصور می کردم که اوضاع این مجموعه بزرگ بانکی وخیم است اما اکنون که کمتر از یک ماه است بانک صادرات ایران را اداره می کنم، متوجه شدم که وضعیت «وبصادر» با این شایعات خیلی فاصله دارد. واقعاً شرایط نگران کننده نیست، می توانم بگویم که بنیاد این بانک محکم تر از این حرف هاست و الان که ۶۵ سال سن دارد دست کم به اندازه دوبرابر عمر سپری کرده خود پتانسیل برای رشد و ماندگاری دارد...

بانک صادرات چند صد سال دیگر عمر می کند!

حجت اله صیدی در حاشیه برگزاری مجمع روز شنبه بانک صادرات ایران که با موضوع انتخاب اعضای هیات مدیره، برگزار شده بود با خبرنگار بورس۲۴ سخن می گفت، در برابر شایعه ورشکستی این بانک اعلام کرد : بکاربردن این واژه، برای بزرگترین بانک بورسی با بیش از 2400 شعبه و باجه و 1500 هزار میلیارد تومان دارایی و 22 شعبه و سرپرستی بین المللی، 45 میلیون مشتری و 72 میلیون کارت بانکی صادر شده و از همه مهمتر برند بسیار معتبر آن، کارشناسی نیست و انطباقی با واقعیات ندارد. من قبل از این که مدیرعامل بانک صادرات شوم از بیرون که اخبار و شایعات را دنبال می کردم قدری نگران این بانک بودم و تصور می کردم که اوضاع این مجموعه بزرگ بانکی وخیم است اما اکنون که کمتر از یک ماه است بانک صادرات ایران را اداره می کنم، متوجه شدم که وضعیت «وبصادر» با این شایعات خیلی فاصله دارد. واقعاً شرایط نگران کننده نیست، می توانم بگویم که بنیاد این بانک محکم تر از این حرف هاست و الان که 65 سال سن دارد دست کم به اندازه دوبرابر عمر سپری کرده خود پتانسیل برای رشد و ماندگاری دارد.

بالاترین مقام اجرایی بانک صادرات ایران با بیان این که دارایی های ارزشمند بانک و پتانسیل های آن به معنی چشم پوشی از چالش های پیش رو نیست، تاکید کرد: من صراحتا اعلام می کنم بانک صادرات ایران ورشکسته نیست. کسانی که این شایعات را اشاعه می دهند اساسا معنا و مفهوم ورشکستی را نمی دانند. بانک ما ورشکسته نیست، لکن چالش های بزرگی پیش رو دارد که می تواند این چالش ها را از سربگذراند. «وبصادر» مشمول ماده 141 قانون تجارت است یعنی بیش از نیمی از سرمایه خود زیان انباشته دارد اما این به معنای ورشکستگی نیست. قانون تجارت در این مواقع به سهامداران اختیار داده که درباره خروج شرکت ها از بحران های فعلی تصمیم گیری کند و اساسا شمولیت بانک در ماده 141 قانون تجارت به معنا یک هشدار حسابداری است.

شاید تجدید ارزیابی کنیم

صیدی در برابر سوال خبرنگار بورس 24که پرسید دو هفته پیش مجلس شورای اسلامی به شرکت های مشمول ماده 141 قانون تجارت این فرصت را داد که از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها بدون پرداخت هیچ گونه مالیاتی، افزایش سرمایه دهند و آیا بانک صادرات ایران از این فرصت برای رهایی از ماده 141 استفاده می کند؟ گفت: اساس ماده 141 این است که به سهامدار این اختیار را می دهد تا به شرکت این فرصت را بدهد تا از محل بروز کردن ارزش دارایی ها افزایش سرمایه داده و از زیان فاصله بگیرد. من از دو هفته پیش در بانک هیاتی را مامور بررسی استفاده از فرصت تجدید ارزیابی دارایی ها کرده‌ام. البته بانک صادرات ایران حدود 4 سال پیش تجدید ارزیابی شده بود. من به اعضای این هیات گفته ام که بررسی کنند بانک صادرات ایران چقدر می تواند تجدید ارزیابی دارایی داشته باشد و افزایش سرمایه دهد؟ و آیا اساسا افزایش سرمایه از این محل بانک را از شمولیت ماده 141 خارج می کند یا خیر؟

وی با بیان این که افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها تنها راه خروج شرکت از ماده 141 نیست، توضیح داد: خبری که می توانم در این مقطع به همه ذی نفعان بانک بدهم این است که روند افزایش زیان بانک صادرات متوقف شده و تا اواخر سال 97 به نقطه سر به سر خواهد رسید درآمد های بانک هم در انتهای سال آینده افزایش چشمگیری به خود خواهد دید و در سال 98 در عملیات بانکداری به نقطه سودآوری می رسیم. این تارگت ماست که برای رسیدن به آن برنامه ریزی هفتگی داریم. من برای هر هفته بانک برنامه دارم و هر هفته که می گذرد گویی یک قطعه از پازل گمشده بانک به آن اضافه می شود و در جای درست خود قرار می گیرد.

دولت فقط یک بدهکار بزرگ برای ما نیست!

مدیرعامل «وبصادر» در برابر این پرسش که اگر بانک صادرات ایران ورشکسته نیست چرا حدود 8 هزار میلیارد تومان طلب مشکوک الوصول از اشخاص مختلف و 21 هزار میلیارد تومان طلب از دولت دارد که چند برابر سرمایه ثبتی آن است، گفت: بدهی دولت به بانک که مشکوک الوصول نیست و به تدریج در حال پرداخت است. 10 تا 15 درصد مطالبات ما از دولت در قالب بازخرید اسناد خزانه در حال وصول است. برای مابقی هم برنامه زمان بندی شده ای وجود دارد که طبق آن جلو می رویم. در این جا لازم است بگویم که دولت اگر بزرگترین بدهکار ماست اما حیات بانک مرهون امدادهایی است که دولت در مواقع مختلف به بانک داشته است. رابطه بانک صادرات ایران با دولت را شاید بتوان به رابطه پدر و فرزند هم تشبیه کرد. این بانک شرایط سختی را سپری کرده و دولت در مقام یک حامی واقعی همیشه همراه آن بوده است.

وی درباره شایعه مذاکره برای تخصیص 8 درصد سود به مطالبات بانک ها از دولت گفت: این مذاکرات درست است و در حال انجام است اما درصد خاصی پیشنهاد نشده و توافق هم نشده است.

به پول خودمان می رسیم، حتما...

صیدی افزود: درباره مابقی مطالبات هم باید بگویم که بانک از همه وام گیرندگان وثایق قابل اتکایی در اختیار دارد. از اشخاص حقیقی که بدهی های یک یا چند میلیارد تومانی به بانک دارند هم وثیقه ملکی داریم و هم وثایقی مثل سهام یا ضمانت نامه بانکی. وصول این طلب ها نگرانی ندارد ولی چون فرآیند دریافت برخی از این طلب ها حقوقی شده، پروسه آن هم زمان بر است. اما نهایتا بانک به پول خود می رسد.

برای بدهی اشخاص حقوقی هم که حدود 7 هزار میلیارد تومان است، مکانیسم مذاکره را در اولویت قرارداده ایم. وثایقی که این افراد نزد بانک دارند، مثل سند کارخانه است که حراج آن شاید بانک را به پول خود در کوتاه مدت و میان مدت نرساند و از طرفی هم بانک تمایل به بنگاهداری و اداره کارخانجات ندارد. لذا در وهله اول مذاکره جدی می کنیم و اگر مذاکرات ما جواب نداد همه ابزارهای قانونی در پیش روی ماست.

سهامداران زیان دیده چه کنند؟

خبرنگار بورس 24 از مدیرعامل بانک صادرات ایران، پرسید که بانک برای سهامداران چه خبری دارد؟ نماد بانک 20 ماه در بورس متوقف بوده و در حالی که با قیمت 100 تومان بسته شده با وجود زیان انباشته حدود 1500 میلیارد تومانی که حدود 25 تومان به ازای هر سهم است، قیمت تئوریک سهم در روز بازگشایی بیش از 40 تومان نمی شود و این یعنی زیان سنگین سهامداران آن هم بدون احتساب قفل شدن سرمایه سهامداران به مدت 20 ماه!! شما چه برنامه ای برای جلوگیری از این زیان سنگین سهامداران در روز بازگشایی دارید و اساسا نماد سهم چه زمانی بازگشایی خواهد شد؟ حجت الله صیدی در پاسخ به این چند سوال پایه ای گفت: ما برای بازگشایی سهم باید کارهایی را انجام می دادیم. این کارها شامل برگزاری مجمع سالانه و انتشار گزارش های 6 و 9 ماهه بود و اخیرا هم که گزارش تفسیری مدیریت را منتشر کردیم. همین جا هم اعلام می کنم اگر بورس برای بازگشایی نماد مدرک یا مدارک خاصی را از ما بخواهد در اولین فرصت ارائه می کنیم. الان هم منتظر پاسخ بانک مرکزی درباره اعمال نظرات هستیم که مستند به گزارش حسابرسی به آن ها پاسخ داده شده است. در واقع 50 درصد از موضوع بازگشایی نماد برعهده ما بود که فکر می کنم انجام داده ایم و اگر باز هم نهاد ناظر بازار سهام مدرک یا مستندی بخواهد ارائه خواهیم کرد تا هر چه زودتر توقف طولانی مدت نماد بانک در بورس پایان پیدا پذیرد.

اما درباره قیمت تئوریک سهم که اعلام شد موافق نیستم. اساسا در دنیا سهام بانک ها صرفا بر مبنای سودآوری در بورس ها تعیین نمی شود. ترکیبی که تعیین کننده قیمت سهام بانک هاست پیچیده است و تاثیر پذیری بالایی از ارزش دارایی ها، ارزش جایگزینی، برندینگ، ضریب نفوذ، شعبات و سایر متغیرهای مهم دارد. لذا نرخ 40 تومان واقعا کارشناسی شده و درست نیست. باز هم تاکید می کنم بانک صادرات ایران 1500 هزار میلیارد تومان یعنی 20 برابر سرمایه خود دارایی دارد، آن هم دارایی که 4 سال پیش، ارزش گذاری شده و نه به نرخ امروز! شکی نیست که قیمت سهم در روز بازگشایی متاثر از زیان‌ده شدن بانک است اما نمی توان چنین نرخ پایینی هم به عنوان قیمت تئوریک سهم در نظر داشت.

وی گفت : سهامداران درصدی ما برای حمایت از سهم در روز بازگشایی قول مساعد داده اند. سهامداران عمده و درصدی ما اعلام کرده اند که در روز بازگشایی سهم فروشنده نیستند و حتی حمایت خواهند کرد. برای حمایت از سهم در روز بازگشایی سهامداران عمده ما مکانیسم بازارگردانی را پیش بینی کرده اند. چون سهامداران عمده ما نسبت به آینده بانک امیدوارترند و می دانند آینده بانک بهتر از شرایط فعلی است لذا با دید بلندمدت سهم را در پرتفوی خود نگاه می دارند. گروه مالی صادرات هم در روز بازگشایی سهم در هماهنگی با سهامداران عمده از سهم حمایت می کند. برای ما مهم است که اولا؛ سهم تا قبل از پایان سال بازگشایی شود و سهامداران بتوانند دارایی خود را نقد کنند و ثانیا؛ زیان سنگینی متوجه سهامداران نشود. طبیعی است شماری از سهامداران می خواهند به هر قیمتی سهم خود را بفروشند. من فکر می کنم فروش سهم در روز بازگشایی با توجه به این که وضعیت بانک رو به بهبود است اگر از سر ناچاری و نیاز به نقدینگی نباشد، توجیه زیادی ندارد.

5000 میلیارد پول جذب کردیم؛نرخ تسهیلات دهی اصلاح شود

مدیرعامل بانک صادرات ایران در ادامه اظهاراتش از جذب نقدینگی و منابع بیش از 5000 میلیارد تومانی در هفته نخست  فروش گواهی سپرده 20 درصدی خبر داد و افزود: ما انتظار داریم با رشد نرخ سود سپرده، نرخ تسهیلات 18 درصدی هم افزایش یابد، چرا که با نرخ سود کنونی، ارائه تسهیلات 18 درصدی منطقی نیست و نمی تواند ادامه پیدا کند.

او درباره سرانجام سپرده گذاران موسسه میزان و ثامن الائمه هم گفت: آن ها بزودی می توانند از طریق خودپردازهای بانک صادرات هم به تدریج پول برداشت کنند.ضمن این که در چند ماه گذشته هر زمانی که مراجعه کرده اند پرداخت هایی به آن ها صورت گرفته است و عملا شرایط برای آن ها روز به روز در حال بهتر شدن است.

دارایی می فروشیم...

صیدی درباره برنامه خروج از بنگاهداری بانک صادرات هم گفت: بزودی باقی مانده سهام بانک در سرمایه گذاری غدیر و چند شرکت پتروشیمی را می فروشیم. غیر از سهام کارگزاری صادرات، صرافی و تامین سرمایه سپهر هم در سهم دیگری به صورت مدیریتی نمی مانیم. برای فروش املاک و سایر دارایی ها بانک هم ان شا الله در سال 97 استارت جدی را خواهیم زد.

ارسال به دوستان