۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۰۵۴۱۲
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۶ - ۰۲-۰۲-۱۳۹۷
کد ۶۰۵۴۱۲
انتشار: ۲۳:۰۶ - ۰۲-۰۲-۱۳۹۷

18 میلیون یمنی مشکل دسترسی به غذا دارند

رئیس پیشین نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در یمن، گفت: از ۲۰ میلیون نفر جمعیت کشور یمن که درگیر جنگ هستند، ۱۸ میلیون نفر مشکل دسترسی به غذا دارند که از این میزان هفت میلیون نفر دچار مشکلات جدی و خاص غذایی هستند.

به گزارش ایسنا، الکساندر فیت در نشست خبری با حضور خبرنگاران ایرانی به تشریح آخرین وضعیت یمن و حضور صلیب سرخ در این کشور پرداخت و گفت: ابتدا باید در مورد همکارم در یمن صحبت کنم که چندی پیش کشته شد و مرگ ایشان نشانه‌ای است که کمیته بین‌المللی صلیب سرخ عملیات مشکل و پیچیده‌ای در یمن دارد. امروز شرایط در یمن بحرانی است و میلیون‌ها نفر در این کشور نیاز مبرم به کمک‌های بشردوستانه دارند و به‌خاطر این نیاز است که صلیب سرخ در آنجا حضور دارد و همکاران ما برای برآورده کردن نیاز مردم آنجا هستند.

رئیس پیشین نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در یمن اضافه کرد: امروز در یمن شاهد آثار عملیات نظامی هستیم که موجب مرگ عده‌ای از مردم یمن شده است. در این شرایط آثار غیرمستقیم جنگ بیشترین مشکلات را به وجود آورده است. امروز در یمن شاهد مشکل دسترسی به درمان، آب و غذا هستیم و شرایط برای شهروندان سخت و پیچیده است.

وی که به تازگی ماموریتش به عنوان رئیس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در یمن به پایان رسیده است، در ایران به تشریح وضعیت این کشور پرداخت و گفت: از ۲۰ میلیون نفر جمعیت کشور یمن حدود ۱۸ میلیون نفر مشکل دسترسی به غذا دارند و هفت میلیون نفر از این تعداد نیز دچار مشکلات جدی و خاص غذایی هستند. همچنین سال گذشته حدود یک میلیون نفر به وبا مبتلا شدند که بیش از دو هزار نفر از آن‌ها فوت کردند. این مواردی که اشاره کردم نشان می‌دهد که شرایط چقدر سخت و پیچیده است.

وی اضافه کرد: من در کشورهای مختلف و پایتخت‌های آن‌ها از جمله پاریس، نیویورک، واشنگتن، برلین و حالا در تهران حضور پیدا کردم و هدفم انتقال این پیام است که نشان دهم، آثار مستقیم و غیرمستقیم جنگ و درگیری در یمن چیست. سه سال است که از درگیری‌ها می‌گذرد و تمام زیرساخت‌های کشور یمن دچار معضل اساسی شده و ادامه آن می‌تواند شرایط را پیچیده‌تر و سخت‌تر کند.

فیت با اشاره به توجه ویژه کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به وضعیت یمن گفت: این کمیته بودجه‌اش را سه برابر کرده و از ۴۰ میلیون فرانک به ۱۲۰ میلیون فرانک رسانده است. عملیات یمن جزو اولویت چهارم عملیات‌های کمیته بین‌المللی صلیب سرخ است.

رئیس پیشین نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در یمن با اشاره به اولویت‌های این کمیته، گفت: درمان و آب از اولویت‌های کمیته است و از سال گذشته دبیرکل سازمان ملل نیز زنگ خطر را به صدا درآورد و گفت که قحطی در یمن در راه است. به نظر کمیته، در حال حاضر وضعیت از قحطی حادتر است و یکی از مشکلات، غذا است و مشکل اساسی درمان و آب است که بیشتر تمرکزمان روی این‌هاست. همچنین کار دیگری که سازمان انجام می‌دهد بازدید از زندان‌ها و توزیع غذا است.

فیت با اشاره به این‌که در هر درگیری مسلحانه همیشه حداقل یکی از طرفین، حقوق بشردوستانه و قوانین جنگ را نقض می‌کند، ادامه داد: البته معمولا هر دو طرف مرتکب این مساله می‌شوند و هر زمانی که نقض این قوانین صورت بگیرد کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با طرف نقض‌کننده به صورت محرمانه وارد مذاکره می‌شود و مسائل را گوشزد می‌کند و این درگیری‌ها نیز چندباری به صورت محدود پیش آمده که نقض شده است.

وی با اشاره به حضور خود در پایتخت‌های کشورهای مختلف، گفت: به هر کجا که سفر کردم مذاکرات محرمانه‌ای با مقامات دولتی انجام دادم و جدا از آن، کنفرانس‌های خبری هم داشتیم و در این کنفرانس‌ها سعی کردم دغدغه‌ها و مشکلاتی که وجود دارد را بیان کنم.

فیت در پاسخ به این سوال که آیا این مذاکرات با مقامات کشورها در وضعیت موجود تاثیر داشته است یا خیر؟، گفت: باید در آینده دید که این فعالیت‌ها اثر داشته است یا خیر. به هر حال ما هم مذاکرات دوجانبه و هم کنفرانس‌های خبری را برگزار کردیم که امیدواریم اثر داشته باشد.

رئیس پیشین نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در یمن، در مورد ارسال کمک‌های بشردوستانه ایران به یمن و موانعی که در این راه به وجود می‌آید، گفت: امروز در جمعیت هلال‌احمر ایران جلسه نسبتاً طولانی‌ای داشتیم و صحبت‌هایی انجام دادیم. ضمن این‌که پیش از این موفق شدیم دو محموله از هلال‌احمر ایران به یمن منتقل کنیم. به هر حال مشکلاتی وجود دارد اما باید به موفقیت‌ها نگاه کنیم. یک‌بار در سال ۲۰۱۵ و یک‌بار در سال ۲۰۱۸ این محموله‌ها به یمن انتقال داده شد.

وی اضافه کرد: دفتر کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در تهران آماده پیگیری این مشکلات است تا در انتقال محموله‌های بعدی با آن‌ مواجه نشویم.

فیت در پاسخ به این سوال که آیا از حضور پزشکان ایرانی در یمن استفاده می‌شود؟، گفت: هر اتفاقی که در یمن می‌افتد حتما باید با هماهنگی جمعیت هلال‌احمر این کشور باشد. در حال حاضر نیز هدف و ایده اصلی ارسال محموله‌های درمانی و دارو است و در مورد این‌که تیم‌های درمانی بروند، بحثی نشده است. آنجا پزشکان یمنی هستند ولی دارو نیست.

رئیس پیشین نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در یمن در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر کمیته بین‌المللی صلیب سرخ سه تیم جراحی در یمن مستقر دارد که به آثار مستقیم جنگ رسیدگی می‌کنند و در صعده، حدیده و عدن مستقر هستند. در حال حاضر آثار مستقیم درگیری در یمن تحت‌الشعاع آثار غیرمستقیم آن است و کاری که کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌تواند انجام دهد این است که به موقع تجهیزاتی مانند انسولین و تجهیزات دیالیز را برساند و در حال حاضر تمرکز کمیته روی این موضوع است.

وی در ادامه در پاسخ به این‌که آیا صلیب سرخ درباره مسائل مربوط به زیرساخت‌های از بین رفته یمن نیز کاری انجام می‌دهد؟، گفت: با توجه به این‌که تمرکز ما روی مواردی که اشاره کردم، است در زمینه ساختار و زیرساخت‌ها فعالیت‌هایی انجام می‌دهیم. به عنوان مثال سوخت بیمارستان‌ها را تامین می‌کنیم.

فیت در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این‌که ممکن است، برخی طرفین در درگیری‌ها مسائلی را در میان افکار عمومی مبنی بر این‌که از محموله‌های صلیب سرخ سوءاستفاده شود و سلاح و تجهیزات یا هر چیز دیگری از این طریق به یکی از طرفین هم برسد، مطرح می‌شود و اینکه صلیب سرخ چه پاسخی در مورد این ادعاها دارد؟ گفت: جواب بسیار ساده است. کمیته بین‌المللی صلیب سرخ کاملا شفاف عمل می‌کند و مقامات دسترسی دارند و می‌توانند از نزدیک نظارت داشته باشند. من هم چنین شایعاتی را شنیده‌ام و در پاسخ به آن‌ها باید گفت، سلاح ما شفافیت است و با توجه به این‌که نظارت متعددی وجود دارد، واقعا چنین کاری غیرممکن است. در محموله‌های ارسالی ما، هم گروه‌های ائتلاف و هم انصارالله نظارت دارند و امکان سوءاستفاده وجود ندارد. این شایعات گاهی می‌توانند خطرناک باشند و می‌خواهم این پیام را به مردم منتقل کنید که، به چه مقدار کنترل‌ها شدید است تا افکار عمومی خیالش راحت شود.

وی با ابراز امیدواری‌ نسبت به این‌که راه‌حل سیاسی برای حل بحران‌ها پیدا شود، به موانع مختلفی که در راه انتقال کمک‌های بشردوستانه وجود دارد اشاره کرد و گفت: این موانع ترکیبی از عوامل مختلف است و به عنوان مثال یکی از آن‌ها این است که شرکت‌های کشتیرانی مایل نیستند تا کشتی‌های خود را به بندر حدیده بفرستند. با این حال ما با جلسات مختلفی که برگزار می‌کنیم، امیدواریم که به گوش دولت‌ها برسد و این موانع برطرف شود.

وی در پایان گفت: شرایط در یمن بسیار حاد است و اگر این‌گونه ادامه پیدا کند می‌تواند بدتر هم بشود.

برچسب ها: یمن ، بحران غذایی
ارسال به دوستان
دستور پخت یک شام اسپانیایی خوشمزه با 6 عدد ران مرغ (فیلم) ورود بانوان به ورزشگاه دوباره ممنوع شد! کاهش دوباره نرخ بهره در بانک های ترکیه یادداشت عراقچی در روزنامه چینی: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می‌شود لحظه وقوع تصادف عجیب؛ خودروی سواری از کنترل خارج شد (فیلم) انفجار خانه‌ در یزد با سه کشته و ۶ مجروح ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست