۳۱ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد ۶۱۲۷۹۲
انتشار: ۱۱:۱۷ - ۱۳-۰۳-۱۳۹۷

ویژگی‌هایی که از طریق ژن به ما می‌رسد

برخی افراد فکر می‌کند که حس شوخ طبعی یک ویژگی اکتسابی است که به محیطی که شخص در آن رشد می‌کند بستگی دارد. اما تحقیقات نشان می‌دهد که این حس با ژن افراد در ارتباط است. در نتایج این تحقیق سن، جنسیت، قومیت و علائم افسردگی مختلف لحاظ شده است.
برترین‌هاحتما خیلی از شما چنین جملاتی را شنیده اید: «چشم‌های مادرت، اما خلق و خوی پدرت را داری.» اما احتمالا به ندرت شنیده اید کسی بگوید: «من هم مثل پدربزرگم از فضا‌های باز می‌ترسم.». اما دی‌ان‌ای (DNA) بسیار بیشتر از آنچه فکر می‌کنید اطلاعات را در خود ذخیره می‌کند به طوری که دانشمندان هنوز جواب روشنی برای این سوال ندارند که چه چیزی بیشتر روی شخصیت فرد تاثیر می‌گذارد: ژن، محیط یا سبک والدین.
 
به گزارش برترین ها، بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند که ما نه تنها ظاهر بلکه ترس هایمان را هم از والدینمان به ارث می‌بریم. در این مطلب مشاهده می‌کنید که چطور اجداد ما شخصیت ما را شکل می‌دهند.

فوبیا یا هراس

خاطرات می‌توانند واقعا نسل به نسل منتقل شوند، اما نه به شکلی که فکر می‌کنید. این در تحقیق روی موش‌هایی که تربیت شده بودند از هر بویی شبیه به بوی شکوفه گیلاس دوری کنند، ثابت شد. این روی دی‌ان‌ای آن‌ها تاثیر گذاشت: بخشی از دی‌ان‌ای که مسئول حساسیت به این بو است در اسپرم موش‌های پدر فعال‌تر شد.
 
در نتیجه فرزندان این موش‌ها و نوه هایشان هم به بوی گیلاس حساس شدند و سعی کردند از آن اجتناب کنند؛ اگرچه هیچ دلیل واقعی برای این کار نداشتند. این آزمایش نشان داد که چنین تجربه آسیب زایی می‌تواند روی دی‌ان‌ای و رفتار نسل‌های جدید تاثیر بگذارد. دانشمندان فکر می‌کنند که نتایج این تحقیق برای تحقیق فوبیا، اضطراب و اختلال پس از سانحه اهمیت دارد؛ بنابراین شاید ترس از عنکبوت آنقدر که به نظر می‌رسد غیرمنطقی نباشد.
 
برونگرایی

برخی ویژگی‌های شخصیتی هرچه بزرگتر می‌شویم به دست می‌آیند و برخی از ابتدا در دی‌ان‌ای ما وجود دارند. مثلا ژن WSCD2 و PCDH15 به برونگرایی ارتباط دارند؛ بنابراین شاید دلیل خوش مشرب بودن شما اجدادتان هستند، نه والدینتان که شما را در هر فعالیت فوق برنامه‌ای که تصور کنید ثبت نام کردند. علاوه بر این بین برونگرایی و اختلال بیش فعالی نقص توجه ارتباط ژنتیکی وجود دارد.
 
حس شوخ طبعی

برخی افراد فکر می‌کند که حس شوخ طبعی یک ویژگی اکتسابی است که به محیطی که شخص در آن رشد می‌کند بستگی دارد. اما تحقیقات نشان می‌دهد که این حس با ژن افراد در ارتباط است. در نتایج این تحقیق سن، جنسیت، قومیت و علائم افسردگی مختلف لحاظ شده است.
 
استرس

برخی افراد بیشتر مستعد استرس هستند و این ویژگی می‌تواند از والدین به فرزندان منتقل شود. متخصصان معتقدند اگر مادر در دوران بارداری استرس داشته باشد، کودکش نسبت به آن آسیب پذیر‌تر است. علاوه بر این اگر والدین مدت‌ها پیش از بچه‌دار شدن استرس داشته باشند، باز هم خطر وجود دارد چون استرس مزمن به کروموزوم‌ها آسیب می‌رساند. اما نگران نباشید، تغییرات دی‌ان‌ای مرتبط با استرس را می‌توان تا حدی با رفتار درمانی و مدیتیشن برگرداند.
 
اعتیاد

ژن‌ها ۴۰-۶۰ درصد مسئول اعتیاد هستند. مثلا ارتباط بین اعتیاد و ژن D2 به دقت بررسی شده است. D2 نوعی گیرنده دوپامین است. احتمالا افرادی که گیرنده دوپامین D2 آن‌ها کار نمی‌کند، نسبت به مواد مخدری که باعث اعتیاد می‌شود آسیب پذیرترند.
 
توانایی خوب خوابیدن

برخی افراد می‌توانند کمتر از ۵ ساعت بخوابند و همچنان عملکرد طبیعی داشته باشند. این به دلیل ژن تاچر است، چون این نخست وزیر می‌توانست تنها ۴ ساعت در شب بخوابد و همچنان احساس خوبی داشته باشد. افرادی که این ژن را دارند نه تنها کمتر می‌خوابند، بلکه حتی بعد از ۳۸ ساعت بیخوابی، وظایف فکری را بهتر انجام می‌دهند. اما فقط تاچر نبود که این توانایی خارق العاده را داشت، توماس ادیسون هم کمتر از ۵ ساعت می‌خوابید.
 
پول جمع کردن

وقتی صحبت از پول می‌شود، اقدامات ما در ۳۰ درصد مواقع توسط عوامل طبیعی توضیح داده شوند. طبق تحقیقات برخی افراد به طور ژنیتیکی بدون توجه به سطح درآمد، جنسیت و تحصیلات، تمایل بیشتری به صرفه جویی در پول دارند. علاوه بر این افراد مقتصد ژنتیکی عادت‌های بد کمتری دارند، مثلا کمتر دچار چاقی یا اعتیاد می‌شوند. چون به لطف دی‌ان‌ای خود در رفتار خود ثبات و خود کنترلی بیشتری دارند.

استعداد موسیقی

وقتی صحبت از استعداد موسیقی می‌شود، به خصوص در شناختن ریتم و تن، ژن‌ها بسیار بیشتر از تمرین نقش دارند. تحقیقات روی دوقلوی‌های همسان و غیرهمسان نشان داد که برخی افرادی که بسیار کمتر تمرین می‌کنند نسبت به کسانی که بسیار بیشتر تمرین می‌کنند نتیجه بهتری می‌گیرند. یکی از دو قلو‌ها ۲۰۲۲۸ ساعت بیشتر از بردارش تمرین کرده بود نتوانست از توانایی‌های موسیقی او پیشی بگیرد. دانشمندان معتقدند برخی جنبه‌های استعداد موسیقی در ژن ما نهفته است.
برچسب ها: ژن ، انتقال ژن
ارسال به دوستان
عجیب‌ترین گورستان‌های جهان (+عکس) «خودشیفته‌های مخفی» چه کسانی هستند و چگونه باید آن‌ها را بشناسیم معماری استثنایی یک «خانۀ جنگلی» در شیلی (+عکس) اسطوره‌هایی که الهام‌بخش «ارباب حلقه‌ها» بودند؛ از «آخرالزمان راگناروک» تا «حلقۀ عزیز» (+عکس) با ماشین شخصی سوار هواپیما شوید / قیمت بلیت، حداقل ۳ میلیارد تومان (+عکس) چرا در تابستان سطح جاده‌ها از فاصله دور خیس به نظر می‌رسد؟ فرقۀ مرموز «ساینتولوژی» چگونه به وجود آمد؟(+عکس) ۷ موضوع ساده برای افراد درونگرا که به‌راحتی سر صحبت را با دیگران باز کنند کشف قدیمی‌ترین «خط چشم» جهان در کاوش‌های یک تپۀ 8 هزارساله (+عکس) ترکیب شگفت‌انگیز معماری خشن «بروتالیستی» با لطافت «گیاه»(+عکس) بهترین آثار معماری «زاها حدید» در سراسر جهان؛ رویاهایی از جنس شیشه و بتن (+عکس) بز طاووسی؛ بز مشهور رشته کوه آلپ که چکمه سیاه به پا دارد! (+عکس) چرا هوای گرم می‌تواند پرواز شما را به تأخیر بیندازد؟ فرزندپروری تنبل جدیدترین روش تربیتی این روز‌های جهان است! ایتالیا محروم از صدرنشینی؛ بهترین پیتزای جهان در سال ۲۰۲۴ در این شهر