۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۶۱۷۰۴۶
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۲ - ۰۴-۰۴-۱۳۹۷
کد ۶۱۷۰۴۶
انتشار: ۲۰:۱۲ - ۰۴-۰۴-۱۳۹۷
ارتباطات دو تمدن باستاني در عصر كنوني؛

ايران و يونان در مسير احياي تعاملات فرهنگي

امروز که شاهد حركت‌هاي افراط گرايانه و خشونت آميز در برخي جوامع اسلامي و غير اسلامي هستيم، معتقديم انسان‌ها با هر دين و مذهبي بايد در حال گفت‌وگو با هم باشند؛ چراكه در اين گفت‌وگوها مي‌توان با انديشه‌هاي صلح‌جويانه به راهكارهاي عملياتي مشتركي دست يافت.
از آنجايي كه هیچ ملتی از فراگیری و استفاده از معارف سایر ملت‌ها و ملیت‌ها در تمام زمینه‌ها از جمله فرهنگ بی‌نیاز نیست، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان نهادي كه متولي رسمي ديپلماسي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران نشان داد که در جهان پُرآشوب کنونی می‌توان با سازگاری و تأکید بر نقاط مشترک نسبت به مسائل بزرگ‌تر و دغدغه‌‌های اصلی جهان اسلام فكر کرد.
 
به گزارش عصرایران به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این نگرش بر این باور است، با اتخاذ گفت‌وگوی دینی مي‌توان بستری مستقل از دولت‌ها، میان ملت‌ها و نخبگان، دانشمندان و اندیشمندان ایجاد کرد که اکنون از رهگذر این رویدادهاي بین‌‌المللی توانستیم گامی بلند به سوی معرفی فرهنگ ايراني ـ اسلامي به جهانیان برداریم.
 
 
با توجه به اهميت ایجاد و تقویت تفاهم، تعامل و همفكري بين نخبگان دینی دو کشور، ابوذر ابراهیمی‌ترکمان عصر روز سه‌شنبه 4 اردیبهشت‌ماه در رأس هيأتي فرهنگي، ديني و دانشگاهي به آتن، پايتخت باستاني يونان سفر كرد، سفري كه هم به منظور شرکت در دور هفتم گفت‌وگوهای اسلام و مسیحیت ارتدوکس و هم با هدف ديدار و تعامل با رهبران ديني و مسئولان فرهنگي اين كشور، انجام شد تا با درک منافع مشترک به سوی ایجاد پیوندهای عمیق‌تری در محیط‌های شکننده و مضطرب بین‌المللی گام بردارند.
 
وي در بدو ورود به یونان، مورد استقبال سفیر و رایزن فرهنگی ایران در آتن قرار گرفت و البته ديدارهاي خود را با گفت‌وگو با کوستاس قارووقلوو، وزير آموزش و امور مذهب یونان آغاز كرد.

 
در ادامه پایدار ساختن فرهنگ گفت‌وگو و جمع‌آوری تجربیات ملی و منطقه‌ای، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با کوستاس قارووقلوو، دیدار و پیرامون توسعه روابط فرهنگی بین دو کشور گفت‌وگو کرد.
 
ابراهیمی‌ترکمان در سخنانی در این دیدار، گفت: اشتراکات فراوان فرهنگی ملت‌های ایران و یونان عامل پیوند روابط دو کشور است و در ادامه ضمن اشاره به آشنایی خود با بزرگان علم و ادب یونان، اشتراکات فراوان فرهنگی ملت‌های ایران و یونان را عامل پیوند روابط ملت‌های دو کشور دانست.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنين بر امضای برنامه مبادلات فرهنگی بين دو كشور تأکید کرد.
 
وزير آموزش و امور مذهب یونان هم در سخنانش در اين ديدار ایران را پیام‌آور صلح و دوستی معرفي و از روابط خوب و حسنه در سطوح فرهنگي بین دو ملت ایران و یونان به نیکی یاد کرد.
کوستاس قارووقلوو از سفر رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به يونان به خوبي استقبال كرد و گفت: هرچه گفت‌وگوي بين ايران و یونان به ويژه ميان نخبگان دو كشور بيشتر شود، نتايج خوبي در زمينه همكاري‌ها حاصل خواهد شد.
 
 
ديدار با اسقف اعظم یونان
عالیجناب ایروتیموس دوم، اسقف اعظم يونان، ديگر ميزبان ابراهيمي‌تركمان در آتن بود. طرفين در اين ديدار در خصوص همکاری‌های بیشتر در زمینه‌های فرهنگی و تقویت گفت‌وگوهای بین ادیان، تعامل و مذاكره کردند.
عالیجناب ایروتیموس دوم در سخناني خود در اين ديدار با تأکید بر ضرورت پیشبرد گفت‌وگوی بین تمامی ادیان، آمادگی کلیسای ارتدوکس یونان براي کمک به پیشبرد این مهم را اعلام کرد و همچنين، خواستار تقویت ارتباطات بین ادیان الهی و اجرای طرح‌های همکاری مشترک برای پیشرفت امور و برقراری صلح عادلانه در جهان شد.
ابراهیمی‌ترکمان كه در عضويت شوراي عالي انقلاب فرهنگي جمهوري اسلامي ايران هم هست، خطاب به اسقف اعظم يونان، نقش گفت‌وگوهاي ديني و رهبران دینی براي حل مشکلات جهان و ترویج ارزش‌های الهی را مورد تأکید قرار داد.
وي گفت‌وگو را بهترین وسیله برای ارتباط طرفین عنوان و بيان كرد: گفت‌‌وگو نگرش‌های پیروان ادیان را توسعه می‌دهد و تنها راه مستقیم رسیدن به درک متقابل اعتقادی و دینی ادیان از یکدیگر است.
 

انديشمندان ايران و يونان از اسلام و مسيحيت ارتدكس گفتند
پنجشنبه 6 اردیبهشت‌ماه، دور هفتم گفت‌وگوهای اسلام و مسیحیت ارتدوکس يونان در شهر ولس يونان با حضور انديشمندان ايراني و يوناني، گشايش يافت و هيأت ايراني كه با هدف شركت در اين دور از گفت‌وگوها به يونان سفر كرده‌ بودند به بيان ديدگاه‌هاي خود در خصوص «تاریخ و نزدیکی مستمر روابط اسلام و مسحیت ارتدوکس»، «چشم‎انداز گفت‎وگوها» و «تحقیقات متون مقدس» پرداختند و نظرات طرف‌هاي مسيحي را شنيدند.
از جمله سخنراني ابوذر ابراهيمي‌تركمان در آيين افتتاحيه اين دور از گفت‌وگوهاي ديني بيان شد و رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي طي آن گفت: غفلت و جهالت، دو عامل اصلي دوري انسان از معنويت محسوب مي‌شود.
مترو پایتیس اگناسیدس، مترو پلتین دمتریاس یونان ديگر سخنران اين آيين بود كه گفت‌وگوهای دینی را روشی برای عبور از تعصب‌گرایی دانست و پس از وي هم، خانم تانیا آولا، نماینده آکادمی ولوس یونان، به شرح فعاليت‌ها و مأموريت‌هاي اين آكادمي پرداخت كه زیر نظر وزارت آموزش و تحقیقات یونان، در حوزه الهیات مطالعه و پژوهش مي‌‌کند.
نكته قابل ذكر در اين نشست ملاقات ويژه و خصوصي مترو پایتیس اگناسیدس، مترو پلتین دمتریاس یونان با ابوذر ابراهيمي‌تركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي بود كه طي آن خواستار تداوم گفت‌وگوهاي ديني بين دو كشور شد.
 
 
روابط فرهنگي ايران و يونان تقويت مي‌شود
اين سفر داشته‌ها و آورده‌هاي مناسبي براي تقويت روابط و تعاملات فرهنگي دو كشور به همراه داشته است. ميزباني دو چهره تأثيرگذار ديني يونان از رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، و نيز درخواست براي امضاي موافقتنامه فرهنگي بين دولت‌هاي ايران و يونان از سوي کوستاس قارووقلوو، وزير آموزش و امور مذهب اين كشور، آغازگر راهي جديد در ارتباطات و تعاملات فرهنگي بين دو كشور است.
 
هيأت ايراني در جريان بازديد از مراکز علمی و فرهنگی يونان به ویژه مجموعه کلیسای اسقف اعظم و نيز مسير طولاني و 5 ساعته آتن تا شهر ولس، پتانسيل و ظرفيت توسعه اين همكاري‌ها را متوجه شدند و خواست طرف يوناني براي توسعه با روابط در ديدار با آنان، بر درستي اين انديشه صحه گذاشت.
 
 
ضرورت ارتباط و گفت‌وگو در میان کشورهای اسلامی و غیر اسلامی برای جلوگیری از اختلافات و به تبع تندروی‌ها، بیش از گذشته احساس می‌شود.
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی كه نقش عمده آن واسطه‌گري و متصل كردن ظرفيت‌هاي فرهنگی و علمی داخل و خارج در مسیر توسعه و گسترش مناسبات فرهنگی و همچنین، معرفی اسلام، ایران و انقلاب اسلامی است، با بهره‌گیری از این ظرفیت، بيش از 20 سال است كه براي رسیدن به نقاط مشترک و صلح پایدار با اديان مختلف گفت‌وگو مي‌كند. برگزاري 10 دور گفت‌وگو با كليساي ارتدكس روسيه، 9 دور با شوراي كليساها، گفت‌وگوي ديني با رهبران ديني آفريقا و گفت‌وگو با بوديسم، از جمله اين گفت‌وگوهاست.
 
به طور كلي، اين مسيري كه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در پيش رو دارد و يكي از رسالت‌هاي اصلي اين سازمان محسوب مي‌شود تا ظرفيت‌هاي فرهنگي كشور را در قالب سازوکارهای مختلف در مسیر مناسبات فرهنگی و دینی فعال و راه‌های جدیدی را برای ایجاد و تداوم همکاری‌های بيشتر با تمركز بر مسائل مشترك دنبال کند.
ارسال به دوستان
مصاحبه امشب پزشکیان با رسانۀ آمریکایی/ در آستانۀ توافق 20 ساله با مسکو و بازگشت ترامپ/ زمان، مهم‌تر از محتوا؟ کی راضی است؟/ روزنامه هم‌میهن: تندروها به خواست مردم پایبند نیستند/ از شعار تا اتلاف منابع جنگ از سر گرفته می‌شود؟! پیش‌بینی دلار ۹۰ هزار تومانی با تورم ۴۰ درصدی/ کارشناس: به جای سرکوب قیمت، نرخ تورم را کاهش دهید شبکه سی بی اس آمریکا: توافق حماس و تل آویو بر سر پیش نویس آتش بس در غزه لغو امتحانات مدارس اردبیل تا پنجشنبه عراقچی: مذاکره با آمریکا تنها در صورت بازگشت به برجام سعید احمد عباسی در جمع ۱۰ بازیکن برتر فوتسال جهان در سال ۲۰۲۴ تعطیلی مدارس اراک و برخی روستاها به دلیل آلودگی هوا رحیم چمران، پسر شهید چمران، در لباس آتش‌نشانی در کالیفرنیا (عکس) ادعای عجیب نماینده عضو جبهه پایداری: پذیرش FATF یعنی دادن اطلاعات مالی مردم ایران به آمریکا و انگلیس! اندونزی حداقل سن استفاده از شبکه‌های اجتماعی را تعیین می‌کند امتحانات مدارس کرمانشاه در روز چهارشنبه لغو شد حمله پهپادی و موشکی یمن به تل‌آویو و ایلات تخلفات جدی در یک داروخانه کنگاور؛ پلمب با دستور دادستان