۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۱۹۲۴۸
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۷ - ۱۶-۰۴-۱۳۹۷
کد ۶۱۹۲۴۸
انتشار: ۱۵:۰۷ - ۱۶-۰۴-۱۳۹۷

نیمه پر لیوان دولت روحانی

انفعال و تداوم سکوت ناامید کننده مدیران دولتی،در مردم این سوال را ایجاد می کند: تفاوت دولت احمدی نژاد با دولت روحانی چیست؟

عصر ایران؛ سیدصادق حسینی - این روزها همه از افت شدید قیمت برابری ریال در برابر دلار نگران و ناراحتند؛ به ویژه که این افت را برابر با کاهش شدید سرمایه، پس انداز، گرانی و قدرت خرید خود می دانند. در این میان البته آن چه بیش از افت برابری نرخ ریال نگران کننده است، از بین رفتن «امید و اعتماد مردم» است؛ اعتماد به این که دولت راه کاری برای بیرون رفت از این وضعیت ندارد.

نکته تلخ این است که انفعال و تداوم سکوت ناامید کننده مدیران دولتی و پایداری نابسامانی موجود، آرام آرام در مردم این سوال را ایجاد می کند: تفاوت دولت احمدی نژاد با دولت روحانی چیست؟

دولت چگونه تحویل روحانی شد؟

واقعیت این است که حسن روحانی، دولت را در بحران سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دوره احمدی نژاد، تحویل گرفت. در سیاست داخلی دولت احمدی نژاد با تمام نهادها درگیر بود، آمریکا توانسته بود با استفاده از اشتباهات دولت، با ایجاد اجماع جهانی، تحریم های هوشمند سنگینی را علیه مردم ایران اعمال کند، تورم و بیکاری به بالاترین حد خود رسیده و فراتر از همه این مسایل، امید و سرزندگی در جامعه رنگ باخته بود.
نیمه پر لیوان دولت روحانی

در مقابل اما، محمود احمدی نژاد، دولتش را در شرایط با ثبات و نشاط سیاسی و اقتصاد روبه رشد و اندوخته 10 میلیارد دلاری در صندوق ذخیره ارزی از  دولت اصلاحات تحویل گرفت. بر اساس آمارها، درآمد نفتی دولت اصلاحات در 8 سال 211.3 میلیارد دلار بود که متوسط سالانه آن 26.41 میلیارد دلار است. همچنین رشد اقتصادی دولت اصلاحات از 0.8 درصد در سال 1376 به 6.3 درصد در سال 1384 رسیده بود.

محمود احمدی نژاد رییس جمهوری محبوب و نورچشمی جریانات اصولگرا، در دولت نهم و دهم در مجموع 589 میلیارد دلار درآمد  نفتی داشت که متوسط سالانه 84.2 میلیارد دلار است. احمدی نژاد که بیشترین درآمد نفتی تاریخ معاصر ایران را در دست داشت و دولتش 2.2 تا 3.3 برابر دولت های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دلار در اختیار داشت، این سوال مهم را در میان افکار عمومی و نخبگان ساخت که «پول نفت چه شد و کجا رفت؟» کار به آنجا رسید که احمد توکلی عضو اصولگرای مجلس وقت و از حامیان نخست ریاست جمهوری دور اول او، شهریور 1392 در برنامه تلویزیونی پایش، وضعیت حساب ذخیره ارزی را در یک جمله خلاصه کرد؛ « حساب ذخیره ارزی جارو شد».

*درآمد نفتی 8 ساله دولت اصلاحات: 211.3 میلیارد دلار / تورم در سال پایانی‌(1384) 10.4 درصد

*درآمد نفتی 8 ساله دولت محمود احمدی نژاد: 589 میلیارد دلار / تورم در سال پایانی‌(1392): 35.9 درصد

محمود احمدی نژاد که دولت را با رشد 6.3 درصد،  تورم 10.4 درصد و بیکاری 11.5 درصدی در سال 1384 از رئیس دولت اصلاحات تحویل گرفت، با رشد 3.9- درصد، تورم 35.9 درصد و بیکاری 10.6 درصدی در حالی که اجماع سنگینی علیه پرونده هسته ای ایران شکل گرفته بود و ایران زیر بار شدید ترین تحریم ها و در فصل 7 منشور سازمان ملل متحد بود، تحویل حسن روحانی داد.

شرایط ایران بهتر از 10 سال پیش است

در برخی ضعف های جدی دولت روحانی،همه مردم و مسؤولان متفق القول هستند اما با این حال نباید فراموش کرد دولت روحانی، وارث چه شرایط اسفناک و خطرناکی بود. یادمان نرود در دوره رییس جمهور محبوب اصولگرا، به رییس پلیس کشور برای پرداخت حقوق، مجوز فروش نفت داده شد! یادمان نرود که در پی سیاست های کسی که دولت ش را «پاک ترین دولت» تاریخ ایران می دانست چه فسادهایی کشف شد.

امروز ، ایران توانسته است از شرایط خطرناک سال های آغازین دهه 90 به سلامت و با افتخار گذر کند:  ناامیدی و عدم اعتماد به فرایندهای سیاسی با برگزاری 2 انتخابات ریاست جمهوری کاهش قابل توجهی یافت؛ رشد فزاینده تورم متوقف شد و از 35.9 درصد به 9.6 درصد در سال 1396 رسید؛ در صندوق توسعه ملی 44 میلیارد دلار پس انداز دارد(اردیبهشت1396)؛ مهمترین پرونده ی سیاسی 30 سال اخیرش را با جهان حل شد؛  برجام و حسن عمل ایران نگذاشت اجماعی علیه کشور شکل بگیرد و تحریم کنندگان دیروز به جز آمریکا، به دنبال اجابت خواست های برجامی ما هستند و کار آمریکا را تقبیح می کنند و روابط سیاسی و اقتصادی ما با کشورهای جهان در حال عادی شدن است.

در سیاست منطقه ای نیز، ایران توانسته با سیاست های پیشرو و واقع‌گرایانه دست بالاتری نسبت به رقبای منطقه ای داشته باشد و کارت های بازی اش را افزایش دهد. در صنعت نفت، دولت توانسته با وجود همه سختی ها علاوه بر بالابردن تولید و صادرات، دیپلماسی انرژی را با قوت بیشتری دنبال کند که رشد قیمت نفت را در پی داشته است.

با وجود مشکلاتی که همه ی ما درگیر آن هستیم؛ اما همه این توفیقات در سایه هم‌دلی، امید و نشاط جامعه شکل گرفته است. انتظار این است دولت پیام مردم را به درستی درک کند، از شوک ناشی از حملات و لفاظی های ترامپ بیرون بیاید و فراتر از سخنرانی های بی حاصل، با انجام تغییرات، راه کارها را  عملی کند و امید را به جامعه برگرداند که امید بذر هویت ماست.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۴
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Germany
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۶
1
2
مگه دولت روحانی , نیمه پر هم داره!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۶
3
1
کی بهونه های احمدی نژادی می خواد تموم بشه؟ آواربرداری تون این بود؟ خدا پدر قبلی رو بیامرزه باز دلار رو از 1000 کرد 3000، این یکی از 3000 کرد 10000
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۶
1
1
هیچ فرقی نمیکنه . دولت بعدی از روحانی چه به ارث میبره ؟ یه نگاه به تابلوی سکه بندازین تا ببینین هیچ فرقی ندارن . مطمئن باشین قریب به اتفاق از رای خودمون پشیمونیم نه به این دلیل که به جای روحانی به کس دیگه ای رای میدادیم بهتر میشد . نه ما پشیمونیم که چرا اصلا رای دادیم . شما هم به نظرم مثل کیهان واسه احمدینژاد با چشم بسته و توجیه اینکه هر کی باماست باید حمایت بشه به هر قیمتی و بالعکس رفتار نکنین . هنوز ملت منتظر پاسخ جهانگیری و روحانی در مورد رانت دلار دولتی و اوضاع آشفته حال هستن . شما خواهشا نمک روی زخم نپاشین با این تحلیلتون .
میدونم چاپ نمیشه ولی لازم بود شما بدونین .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۶
0
1
حرفتون درست ولی نیمه پر را درست نگفتید باید می گفتید 25 صدم درصد
ناشناس
United States of America
۲۲:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۶
0
1
عجب دروغ هایی !!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۷
1
2
بابا الان پنج سال گذشته ، دست از سر دولت قبل بردارید. خودتون خسته نشدید از این همه گفتن. پس تدبیر اینا کجا رفته.
محسن
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۷
1
0
خیلی نوشته وحدت آفرینی بود!
آفرین عصر ایران! آفرین!