۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۲۲۹۸۹
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۸ - ۰۳-۰۵-۱۳۹۷
کد ۶۲۲۹۸۹
انتشار: ۱۹:۲۸ - ۰۳-۰۵-۱۳۹۷

متهم ردیف سوم پرونده ثامن الحجج ممنوع الخروج نیست

یازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده موسسه ثامن الحجج امروز با بیان گلایه‌های چند نفر از سپرده گذاران همراه بود، وکیل متهم ردیف سوم (که متواری است) نیز در دادگاه حضور یافت و گفت: موکل من ممنوع الخروج نیست و تاکنون احضاریه دریافت نکرده است.

به گزارش  ایرنا، قاضی باقری در ابتدای جلسه گفت که متهم ردیف اول و دوم حضور دارند و اگر چه متهم ردیف سوم حضور ندارد، ولی وکیلی را به دادگاه معرفی کرده است.
بهروز صفری، وکیل متهم ردیف سوم در جایگاه گفت: موکل من از جریان رسیدگی به این پرونده مطلع بود، ولی نمی‌دانست که نامش به عنوان متهم اعلام شده و ابلاغی هم به او نشده و فقط از طریق رسانه‌ها و فضای مجازی مطلع شده که البته روزنامه شرق نام او را اشتباه نوشته بود.


وی از حضور موکلش در تهران و خیابان گاندی خبر داد و گفت: او یک خط تلفن هم دارد و ممنوع الخروج از کشور هم نیست. قاضی باقری از این وکیل خواست تا در جلسه بعد به همراه متهم ردیف سوم در دادگاه حضور یابد.
قاضی باقری همچنین از متهم ردیف اول درباره نقش متهم ردیف دوم سوال کرد که مدیرعامل ثامن الحجج گفت: او هیچ نقشی نداشته و فقط در جلسه مجمع گفتیم که عضو هیات مدیره باشد».
مدیرعامل موسسه ثامن الحجج افزود: متهم ردیف سوم پنج سال قبل از او در این موسسه فعالیت می‌کرده یعنی نایب رئیس هیات مدیره و از سهامداران بوده، ولی از سال ۹۰ ارتباطی با من نداشته است.


قاضی باقری در ادامه نامه‌ای از متهم ردیف سوم را قرائت کرد که در ۲۱ مرداد سال ۹۱ درخواست استعفای خود را از هیات مدیره خطاب به مدیرعامل موسسه ثامن الحجج نوشته بود که متهم ردیف اول در این زمینه اظهار بی اطلاعی کرد.
اظهارات وکیل متهم ردیف سوم باعث شد که قاضی باقری از مطالبی که در فضای مجازی منتشر شده، گله کند، او گفت: صحیح نیست بگویند ۱۳ هزار میلیارد تومانی حیف و میل شده بلکه ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سپرده گذاری شده است. اموال موسسه ثامن الحجج توقیف شده و در اختیار مراجع قضایی است.


تحقیقات از متهم‌های ردیف دوم و سوم به جلسه بعدی موکول شد و قاضی باقری گفت: با توجه به اینکه از ۲۴ تیر اسنادی جدید به دادگاه ارائه شده و وکلای متهم ردیف اول برای ارائه اسناد و مدارک تقاضای مهلت دارند جلسه بعدی دادگاه شنبه سیزدهم مرداد خواهد بود.

* گلایه سپرده گذاران در دادگاه
اظهارات یکی از سپرده گذاران موسسه ثامن الحجج در جلسه امروز (چهارشنبه) دادگاه کیفری یک استان تهران مورد توجه حاضران قرار گرفت. قاضی باقری در این جلسه سپرده گذاری را مورد خطاب قرار داد تا در دادگاه صحبت کند.
او گفت: تاکنون ۵۵ ساعت از عمرمان را بر روی صندلی‌های این دادگاه نشسته ایم. آقای قاضی، من برای این پرونده تاکنون ۲۵ هزار کیلومتر را طی کرده ام و ۱۱۳ بار به تهران آمده ام البته این دادگاه بیش آنکه به مسائل سپرده گذاران بپردازد، به مشکلات میان بانک مرکزی و موسسه ثامن الحجج رسیدگی می‌کند.
او گفت: اموالم از دستم رفته است و خجالت زده همسر و فرزندانم هستم.
قاضی باقری با تائید سخنان این شاکی، به او گفت که تا لحظه آخر و پس از تحقیقات و بررسی کامل نمی‌تواند هیچگونه اعلام نظری درباره این پرونده داشته باشد.
سپرده گذار خطاب به قاضی گفت: بقیه مسئولان این پرونده، رئیس فلان شعبه و تمام کسانی که در این پرونده مقصر بوده اند، کجا هستند؟
وی خطاب به متهم ردیف اول گفت که یکی از مسئولان شعبه‌های موسسه ثامن الحجج همسر استاندار بوده و به همه کارکنان استانداری هم اعلام کرده بود که باید حساب بانکی در این موسسه باز کنند.
او به دیگر مشکلات و آسیب‌های اجتماعی و خانوادگی سپرده گذاران مربوط به سال‌های اخیر اشاره کرد و خطاب به متهم ردیف اول گفت: آقای مدیرعامل موسسه بگو به چه کسانی پول و تسهیلات داده‌ای و بگو که پول‌های ما را کجا خرج کرده ای».
قاضی باقری پس از شنیدن اظهارات چند نفر از شاکیان خطاب به مدیرعامل موسسه ثامن الحجج گفت: به هر کسی که تسهیلات دادی، اگر رانتخواری کرده اند، نام ببر و وظیفه دادگاه، پیگیری است.
رئیس شعبه یک دادگاه کیفری در پاسخ به سخنان اعتراضی برخی سپرده گذاران افزود: دادگاه در چارچوب کیفرخواست و اسامی که مطرح شده رسیدگی می‌کند و کسی نباید از دادگاه توقع داشته باشد، ولی باید به سمتی حرکت کنیم که با تمام کسانی که مرتکب جرم می‌شود، برخورد صورت گیرد.
سپرده گذار در ادامه صحبت هایش به انحراف اذهان مردم و سپرده گذاران اشاره کرد و گفت: مساله م. م. یا ا. ع. انحرافی است که بانک مرکزی به راه انداخته تا ذهن ما را در فضای مجازی و رسانه‌ها گمراه کند.
علاوه بر این سپرده گذار طلبکار، دادگاه به دو نفر دیگر از سپرده گذاران موسسه ثامن الحجج فرصت سخن داد. یکی از آنان خود را جانباز جنگ تحمیلی معرفی کرد و از حضور در ۷۰ تجمعی سخن گفت که سپرده گذاران در طول سه سال گذشته برای رسیدن به طلب خود برپا کرده اند.
یکی دیگر از حاشیه‌های جلسه امروز جمع آوری امضای سپرده گذاران موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج و تنظیم نامه برای ریاست دادگاه بود. این نامه دست به دست میان حاضران می‌گشت و به امضای سپرده گذاران می‌رسید.
روی سخن این نامه البته بیش از هر همه، بانک مرکزی جمهوری اسلامی و نقد عملکرد مسئولان آن بود. در بخشی از این نامه آمده است: «ما سپرده گذاران کجای معادلات پیچیده هستیم؟» و این سوال نیز مطرح شد که آیا روند ساماندهی موسسات مالی مبتنی بر کار کارشناسی و مدیریت بحران انجام گرفته است؟
در بخشی دیگر از این نامه آمده است: آیا برنامه ساماندهی شما (بانک مرکزی) این بود که در یک برنامه تلویزیونی اعلام کنید که موسسه ثامن الحجج غیرمجاز بوده تا مردم جهت دریافت سپرده هایشان به شعب این موسسه هجوم آورند؟ در صورتی که می‌دانستید هیچ بانک و موسسه‌ای ظرفیت نقد فوری اموال را نداشته و پاسخگویی به همه سپرده گذاران را نمی‌تواند داشته باشد.

برچسب ها: ثامن الحجج ، دادگاه
ارسال به دوستان