۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۴
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۶۲۴۰۲۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۱ - ۰۹-۰۵-۱۳۹۷
کد ۶۲۴۰۲۳
انتشار: ۱۴:۴۱ - ۰۹-۰۵-۱۳۹۷

نماینده تهران: دریاچه چیتگر در آستانه خشک شدن

اگر بخواهیم دریاچه چیتگر را پر از آب کنیم، با مشکل مواجه خواهیم شد چرا که در سال زراعی جاری که 28 درصد میزان بارندگی کاهش پیداکرده و با کمبود منابع آبی مواجه هستیم.

نمایندگان مردم تهران در مجلس اعلام کردند که در سال‌های آینده برای تامین آب دریاچه چیتگر با مشکل مواجه خواهیم شد.

به گزارش خانه ملت، دریاچه چیتگر دریاچه‌ای مصنوعی است که در شمال غرب تهران و منطقه ۲۲ شهرداری تهران واقع شده‌است، وسعت کل مجموعه در حدود ۲۵۰ هکتار است که ۱۳۰ هکتار آن پهنه آبگیر (دریاچه) و مابقی پهنه ساحلی است آبگیری دریاچه توسط رودخانه کن انجام می‌شود.

این دریاچه که در چند سال اخیر با استقبال پایتخت نشینان روبه رو شده و به یکی از مناطق گردشگری تهران تبدیل شده است، امروز حال و روز خوبی ندارد، به طوری که کارشناسان و مسئولان مرتبط نسبت به آینده این دریاچه هشدار داده و اعلام کرده اند که با توجه به بحران آب و افت شدید سطح آب زیرزمینی در منطقه 22، تامین آب مورد نیاز دریاچه را با مشکل مواجه کرده است.

علیرضا محجوب در گفت وگو با خانه ملت، در این رابطه گفت: اگر بخواهیم دریاچه چیتگر را پر از آب کنیم، با مشکل مواجه خواهیم شد چرا که در سال زراعی جاری که 28 درصد میزان بارندگی کاهش پیداکرده و با کمبود منابع آبی مواجه هستیم.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: برای آبگیری دریاچه چیتگر باید آب جنوبی‌ترین مناطق تهران را که عموما برای کشاورزی استفاده می‌شود را قطع کنیم، تا بتوانیم دریاچه چیتگر را پر کنیم. که این امر به معنی نادیده گرفتن حقابه تعدادی زیادی از شهروندان است که به این آب نیاز دارند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، خاطر نشان کرد: تماشای منظره دریاچه به این اندازه اهمیت ندارد که کشاورزان زمین ‌هایشان با بی‌آب مواجه شود و زندگی افرادی به خطر بافتد، چراکه این آب حقآبه آنهاست، سال اول احداث این دریاچه و آبگیری مشکلات زیادی برای کشاورزان جنوب تهران به وجود آورد.

در ادامه سیده فاطمه ذوالقدر در گفت‌وگو با خانه ملت در این رابطه گفت: احداث دریاچه چیتگر در منطقه 22 نیاز به کارشناسی بیشتری داشت، چرا که مشکلات مختلفی از جمله آب راکد، بوی نامطبوع ، وجود پشه و حشرات شده است. همچنین تبخیر و تامین مجدد آب آن یکی دیگر از مشکلات احداث دریاچه چیتگر است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: حال دیگر پروژه دریاچه چیتگر احداث شده و یک منطقه تفریحی و گردشگری تبدیل شده است و باید با مطالعه و برنامه ریزی، به آن رسیدگی شود.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: بهتر بود از ابتدا کارشناسی‌های بیشتری انجام می‌گرفت، ولی در حال حاضر باید به دنبال راهکاری برای کاهش حشرات، نظافت بیشتر محله باشیم همچنین مسئله کم آبی منطقه 22 و منابع تامین آب دریاچه باید به دقت بررسی و راهکار مناسبی برای آن ارائه شود./

برچسب ها: اب ، منبع آبی ، چیتگر
ارسال به دوستان
تجهیزات پالایشگاه‌های پارس جنوبی نشت یابی شدند جنگنده نسل ششم ساخت ژاپن (+عکس) حقوق کارمندان کشورهای عربی در سال ۲۰۲۵ چقدر است؟ سازمان جهانی بهداشت: شیوع یک ویروس در تانزانیا ۸ قربانی گرفت اعتراض مردم به قبض‌های نجومی آب در تبریز ناوشکن اطلاعاتی «زاگرس» به ناوگان دریایی ارتش ملحق شد افزایش تعداد روزهای آلوده تهران نسبت به سال گذشته ادرار به رنگ آب نشانه چیست؟ پایان گروگان گیری ۱۵ ماهه مرد راوری و بازگشتش به کشور هجوم موش ها در پایتخت/ بحرانی که سلامت تهرانی‌ها را تهدید می‌کند هوش مصنوعی استدلالی OpenAI گاهی‌اوقات «چینی و فارسی فکر می‌کند» و هیچ‌کس نمی‌داند چرا معلمان به روز رسانی شوند ظریف : دوستان ما در سازمان انرژی اتمی یک سکوی سانتریفیوژ خریده بودند که در آن مواد منفجره کار گذاشته شده بود و کشف شد/ این از ضرر‌های تحریم‌هاست اقتصاد دایره‌ای؛ نگرشی نو به تخریب ساختمان کارگران محبوس در معدن طلای آفریقای جنوبی/ خارج کردن ۳۶ جسد و ۸۲ معدنچی تاکنون